Hoe ver van tevoren moet ik bij mijn parkeerplek bij Schiphol aanwezig zijn?

Let op:

Door de aanhoudende drukte adviseert Schiphol om 4 uur voor uw vlucht aanwezig te zijn op Schiphol Airport. Daarnaast adviseert Schiphol om niet eerder dan 4 uur van te voren aanwezig te zijn, om een goede doorstroom op de luchthaven te garanderen. U heeft kans dat u niet naar binnen kunt indien u eerder dan 4 uur van te voren aanwezig bent.

 

Gezien de genomen maatregelen van Schiphol adviseren wij u om minimaal 4,5 uur van te voren aanwezig te zijn bij uw geboekte parkeerplaats. Zo heeft u genoeg tijd om de gratis shuttle dienst naar Schiphol Airport te nemen. Kiest u voor valet parkeren? Dan is het voldoende om 4 uur van te voren aanwezig te zijn bij de parkeerplaats.

update: 10 augustus 2022

 

Voor het parkeren bij Schiphol raden wij u aan om minimaal 3 uur van te voren aanwezig te zijn op het parkeerterrein of bij de vertrekhal. Dit is omdat Schiphol Airport adviseert om 2 uur van te voren aanwezig te zijn bij de incheckbalie. In het extra uur heeft u tijd voor de afgifte van uw auto, of de tijd om met een shuttlebus naar Schiphol te reizen. De drie uur klinkt wellicht wat ruim, maar het geeft u alle tijd om rustig aan te doen. U wilt toch niet gestrest op reis?

 

Reserveer nu je parkeerplaats

 

Shuttle parkeren

Wanneer u voor shuttle parkeren Schiphol heeft gekozen kunt u na aankomst bij het parkeerterrein vrijwel direct in een shuttlebus stappen die u naar het vliegveld rijdt. Wanneer dit niet het geval is staat dit altijd duidelijk vermeld op onze website. Het kan soms zo zijn dat de shuttlebus net weg is, en u even moet wachten op de terugkeer van de bus. Dit duurt maximaal 20 minuten.

 

Valet parkeren

Heeft u voor valet parking Schiphol gekozen raden wij wederom aan om 3 uur van te voren aanwezig te zijn bij het afgesproken punt. De parkeermedewerker wil namelijk eerst uw auto controleren op eventuele schades en het nodige papierwerk op orde maken. Het kan vanwege drukte soms zo zijn dat u heel even moet wachten op een beschikbare parkeermedewerker. Door ruim van te voren aanwezig te zijn kunt u met een gerust hart op reis.

 

Intercontinentale vluchten

Reist u intercontinentaal, dus buiten Europa, dan raadt Schiphol aan om 3 uur van te voren aanwezig te zijn bij de incheckbalie. Wij raden dan ook aan om 4 uur van te voren aanwezig te zijn op het parkeerterrein (shuttle parkeren) of bij de vertrekhal (valet parkeren).

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 09:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.