P1, P3 en P6 van Schiphol Airport vergelijken
Vanaf € 4,33 per dag! Wijzig vliegveld

Officiële parking Schiphol P1, P3 en P6

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om naar het vliegveld te gaan, maar de meest comfortabele manier is toch wel met de eigen auto. Zo kun je op je eigen gemak naar de luchthaven rijden en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of familie die je naar het vliegveld moet brengen. Dichtbij Schiphol zijn er officiële parkeerterreinen voor kort of lang parkeren waar je je auto met gemakt en zorgeloos kunt achterlaten: P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren en P6 Valet Parking. Zoals je ziet zijn er verschillende parkeeropties voor alle parkeerbehoeften. Met deze parkeerplaatsen nabij de vertrekhal van Schiphol ben je binnen enkele minuten op het vliegveld. en kan je reis zorgeloos beginnen. Het nadeel van deze officiële parkings is dat ze vaak duurder zijn dan de alternatieven die je via Parkos kunt vergelijken en boeken. Daarom kun je via Parkos een goedkopere parkeerplaats reserveren, bijvoorbeeld voor shuttle parkeren of valet parkeren. Vul je datum van vertrek en terugkomst in en vergelijk snel en eenvoudig verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van Schiphol Airport. Zo zorgen we ervoor dat je reis al begint met een zorgeloze en voordelige parkeerervaring.


Op deze pagina vind je meer informatie over de parkeerterreinen van Schiphol, inclusief tarieven en services van elk parkeerterrein. Let op! Het is nog niet mogelijk om de officiële parkings via Parkos te reserveren, dat kan via de officiële website van Schiphol. Echter biedt deze pagina nog steeds waardevolle informatie over deze parkeerterreinen en de alternatieve opties.


Goedkoopste P3 Schiphol
Dichtstbij P6 Schiphol
Lang parkeren P3 Schiphol
Kort parkeren P1 Schiphol
Overdekt parkeren P1 en P3
Elektrisch opladen P1, P3, P6
Parking Prijs (week) Afstand Lang parkeren Inrijden op kenteken Videotoezicht Overdekt parkeren Elektrisch opladen
Schiphol P1 Kort Parkeren € 242,50 2-6 min
Schiphol P3 Lang Parkeren € 113,50 5 min
Schiphol P6 Valet Parking € 168,50 2-6 min

Kosten parkeren Schiphol: alternatieve parkeeropties

Ontdek de voordelige alternatieven voor het parkeren bij Schiphol. De officiële luchthavenparkeerplaatsen (P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren, P6 Valet Parking) bieden zekerheid en gemak, met de nabijheid van de vertrekhal en camerabeveiliging. Schiphol P1 Kort Parkeren ligt op 2-6 minuten loopafstand van de vertrekhallen, maar is daardoor ook één van de duurste opties voor parkeren Schiphol. Bij Schiphol P3 Lang Parkeren kun je je auto voor langere tijd overdekt of onoverdekt achterlaten. Je kunt hier terecht zonder reservering, maar je bespaart snel op de parkeerkosten door vooraf te reserveren. Met Schiphol P6 Valet Parking parkeer je dichtbij Schiphol en parkeert een medewerker jouw auto op het parkeerterrein. Dat is natuurlijk handig, maar daardoor ook erg prijzig. Kijk daarom altijd ook verder naar de alternatieve parkeeropties bij Schiphol Airport.


Voor de reizigers die graag besparen op de parkeerkosten, kun je via onze website alternatieve parkeeropties vergelijken. Deze zijn vaak voordeliger dan de officiële parkeerplekken en bieden dezelfde services, zoals camerabeveiliging, shuttle parkeren en oplaadpunten voor de elektrische auto. Op loopafstand van Schiphol, inclusief een gratis shuttlebus of met andere handige voorzieningen, bieden deze alternatieve parkeerplaatsen een uitstekend alternatief. De onderstaande vergelijkingstabel toont de goedkoopste opties voor parkeerplaatsen dichtbij Schiphol, zodat je eenvoudig de beste keuze kunt maken voor jouw reis. Gratis parkeren is helaas niet mogelijk, maar met Parkos ben je verzekerd van de scherpste parkeertarieven, zonder in te leveren op de kwaliteit en service. Bespaar op de parkeerkosten en kies voor een zorgeloze start van jouw reis met Parkos!


Parking Prijs per week Afstand Type parkeerplaats Type parking
Q-Park Park+Fly Amstelveen € 60,00 14 min Binnen Shuttle
ParkBee Ramada Amsterdam Airport Schiphol € 62,64 9 min Buiten Shuttle
Drive Up Services € 75,00 13 min Buiten Shuttle
Fast Shuttle Parking € 78,00 - Buiten Valet
Eazzypark Rijnlanderweg € 80,00 8 min Buiten Shuttle
A4 Parking Schiphol € 81,00 12 min Buiten Shuttle

*De parkeertarieven op Schiphol Airport kunnen variëren afhankelijk van de reserveringsperiode. Voor meer informatie over de kosten van parkeren op Schiphol, ga je naar onze blog.


Belangrijkste informatie over de officiële parkeerterreinen van Schiphol

Met de officiële parkeerterreinen ben je snel bij de vertrekhal, staat je auto veilig geparkeerd met 24/7 videotoezicht en heb je de keuze uit verschillende opties. De parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal en door vooraf te reserveren en te betale, bespaar je op de kosten voor parkeren Schiphol. Wil je kort parkeren? Kies dan voor Schiphol P1 Kort Parkeren. Ga je voor langere tijd op reis? Dan is Schiphol P3 Lang Parkeren een geschikte optie. Als je houdt van gemak, dan kun je parkeren bij Schiphol P6 Valet Parking. We hebben de belangrijkste informatie over Schiphol P1, Schiphol P3 en Schiphol P6 Valet voor je op een rij gezet.


Vergelijk alternatieve airport parkings bij Schiphol

Schiphol P1 Kort Parkeren

Schiphol P1 parkeren is de officiële parkeergelegenheid op korte afstand van de luchthaven, gelegen direct voor terminals 1, 2 en 3. Met een loopafstand van 3-6 minuten naar de vertrekhallen is het ideaal voor kort parkeren. De parkeergarage biedt overdekte en onoverdekte parkeerplaatsen, waarvan de meeste overdekt zijn. Permanent videotoezicht zorgt voor veiligheid van de geparkeerde auto's: je kunt je auto dus zorgeloos achterlaten. Er zijn speciale parkeervakken voor mindervaliden en elektrische oplaadpunten voor elektrische auto's beschikbaar op de tweede verdieping van de parkeergarage. De maximale doorrijhoogte is 2 meter en parkeervakken zijn 2,40 meter breed. Indien je een reservering hebt met kentekenherkenning en creditcard herkenning, rijd dan door tot aan de slagboom. Je krijgt automatisch een kaartje en de slagboom opent vanzelf. Schiphol P1 parkeren is geschikt voor maximaal 48 uur parkeren en tarieven variëren afhankelijk van de periode waarvoor je wilt reserveren. Ook kun je bij Schiphol P1 parkeren zonder reservering. Echter wordt dit niet aangeraden.

Schiphol P3 Lang Parkeren

Schiphol parkeren P3 is een officieel parkeerterrein voor lang parkeren. Het biedt zowel overdekte als onoverdekte parkeerplaatsen, op het P3 Lang Parkeren terrein zelf en in de parkeergarage. Hoewel reserveren niet verplicht is, wordt het aanbevolen om teleurstellingen bij aankomst te voorkomen. P3 is goed bereikbaar via de snelweg A4 en ligt op ongeveer 5 minuten rijden van de luchthaven. Met een shuttle bus word je snel naar de vertrekhal gebracht. Deze bus vertrekt elke 10 minuten. Faciliteiten van Schiphol P3 Lang Parkeren omvatten zowel overdekte als onoverdekte parkeeropties. Een shuttle service brengt reizigers in enkele minuten naar de vertrekhal. Ook word je bij de aankomst opgehaald bij de aankomsthal. Er zijn elektrische oplaadpunten beschikbaar in de parkeergarage. Inrijden met kentekenherkenning en mindervaliden parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor extra gemak en toegankelijkheid.

Schiphol P6 Valet Parking

Schiphol P6 Valet Parking is de officiële valet parking service van Schiphol Airport. Hier wordt je auto voor je geparkeerd op het parkeerterrein, waardoor je snel naar de incheckbalie kunt lopen. Bij aankomst volg je de borden naar P6 Valet Parking en ontvang je een parkeerkaart om aan de valet medewerker te geven. Je auto wordt veilig geparkeerd op het onoverdekte terrein van P6 Valet, met beveiliging door personeel en een videostraat. Optioneel kun je een autowasservice toevoegen voor een schone auto bij terugkeer. De parkeerlocatie beschikt over GPS-tracking, waardoor je zeker weet dat de medewerkers van de parkeerplaats nooit meer dan 12 km extra met de auto rijden. Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto's. Met automatische kentekenherkenning opent de slagboom bij het inrijden en uitrijden, en de unieke videostraat zorgt voor extra beveiliging en registratie van jouw auto. Het personeel helpt je graag met het in- en uitladen van je bagage. Je kunt een reservering maken via de website van Schiphol.

P2 Schiphol

Schiphol P2 is sinds 2017 gesloten. Op de plek van de parkeerplaats wordt de nieuwe terminal voor passagiers gebouwd. Kort parkeren kan nu alleen nog bij Schiphol P1 parkeren. Voor lang parkeren moeten reizigers naar P3 of P6 Schiphol.

P4 Schiphol

Schiphol P4 Basic Parking is momenteel gesloten, maar het is het officiële budget parkeerterrein van Schiphol en biedt de meest voordelige parkeeroptie op de luchthaven zelf. Het onoverdekte terrein ligt iets verder van de terminal dan P3 Lang Parkeren. Uiteraard zijn er op P4 Basic Parking ook elektrische oplaadpunten en mindervaliden parkeerplaatsen beschikbaar. Houd er rekening mee dat de beschreven informatie van toepassing was voordat P4 tijdelijk gesloten werd. Toen dit terrein nog geopend was, reed er 24/7 een bus naar de parkeerplaats.


Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over het reserveren van een parkeerplaats bij Schiphol Airport? Raadpleeg dan onderstaande veelgestelde vragen.


Waar kun je goedkoop parkeren bij Schiphol?


Bij Schiphol kun je voordelig parkeren op de officiële parkeerplaats P3. Daarnaast kun je via de vergelijkingswebsite van Parkos alternatieve parkeeropties vergelijken en reserveren. Deze parkeerterreinen liggen vaak wat verder van de luchthaven, maar leveren niet in op de kwaliteit of service die zij bieden. Zo boek je al een week lang parkeren Schiphol voor €50 via Parkos. Je hebt ook de mogelijkheid om specifiek te kiezen voor shuttle parkeren of valet parkeren.


Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?


Je kunt kosteloos je reservering wijzigen tot 24 uur voorafgaand aan je geplande parkeerperiode. Dit stelt je in staat om gegevens zoals parkeerdata, kentekeninformatie en persoonlijke gegevens eenvoudig aan te passen. Houd er rekening mee dat als je je reservering wijzigt, er automatisch een nieuw reserveringsnummer wordt gemaakt. Het is belangrijk om de nieuwste reserveringsbevestiging goed te bewaren, aangezien deze de meest uitgebreide informatie bevat. Voor annuleren geldt dat je bij het kiezen van de annuleringsoptie tijdens het reserveren recht hebt op restitutie. Voeg deze optie eenvoudig toe bij het maken van je reservering. Let wel op dat de € 5,- kosten voor de annuleringsoptie niet worden terugbetaald bij annulering. Houd er tot slot rekening mee dat wijzigingen of verlengingen van je reservering nadat je al hebt geparkeerd niet mogelijk zijn.


Hoe lang van te voren op Schiphol aanwezig?


Het is van groot belang om ruim op tijd op Schiphol aanwezig te zijn voor je vlucht, om te voorkomen dat je je vlucht mist. Het aanbevolen tijdstip van aankomst hangt af van verschillende factoren, zoals bestemming, vluchttype, bagage en extra services. Over het algemeen wordt geadviseerd om ten minste 2 uur voor binnenlandse of Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten aanwezig te zijn. Dit biedt genoeg tijd voor inchecken, security checks en het bereiken van de gate. Extra tijd inplannen is aan te raden, vooral tijdens drukke periodes. Voor parkeren op Schiphol zelf wordt aangeraden om minimaal 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn, waarbij het extra uur de tijd geeft voor valet parkeren of het nemen van de shuttle bus. Dit zorgt voor een stressvrij begin van je reis.