P1 Schiphol Lang parkeren & Alternatieven
Vanaf € 3,67 per dag! Wijzig vliegveld

P1 Schiphol

Lang parkeren bij Schiphol op korte afstand van de luchthaven doe je bij P1 Holiday Parking. P1 Holiday Parking bevindt zich direct voor terminal 1, 2 en 3. Binnen 3-6 minuten lopen ben je bij de vertrekhallen. De parkeergarage is voornamelijk overdekt en heeft permanent videotoezicht. Je auto staat dus altijd veilig en droog gedurende jouw reis.Als je wil lang parkeren bij P1 is dit uitsluitend mogelijk met een reservering. Dit omdat P1 voornamelijk voor kortparkeerders is gereserveerd. Slechts een aantal plekken zijn bestemd voor lang parkeren.


Parking P1 Holiday Parking
Loopafstand 3-6 minuten
Overdekt Ja
Gratis parkeren Niet mogelijk

Faciliteiten Holiday Parking P1 Lang parkeren

  • Overdekt en onoverdekt parkeren: P1 heeft 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over 2 verdiepingen. Het meerderdeel van deze plekken is overdekt. Echter als de overdekte plekken bezet zijn is onoverdekt de enige optie.
  • Videotoezicht: De parkeerplaats is goed beveiligd met permanente videotoezicht. Zo staat jouw auto altijd veilig.
  • Loopafstand: Vertrekhallen 1, 2 en 3 bevinden zich op circa 3-6 minuten lopen van de parkeerplaats. Zo ben je altijd op tijd voor je vlucht.
  • Mindervaliden parkeermogelijkheden: Voor mindervaliden zijn er speciale parkeervakken gereserveerd. Deze vinden zicht dichter bij de uitgang en zijn breder.
  • Elektrische oplaadpunten: Ook met een elektrische auto kun je bij P1 parkeren. De parkeergarage beschikt over 12 oplaadpunten waar je tegen betaling kunt opladen. Deze bevinden zich op de tweede verdieping in rij 206 en 207.
  • Parkeer restricties: Bij P1 geldt een maximale doorrijhoogte van 2 meter. De parkeervakken zijn 2.40 meter breedt.
  • Kentekenherkenning: Op kentekenherkenning krijg je automatisch (zonder op de knop te drukken) een parkeerkaart bij de slagboom. met deze kaart kun je zonder te betalen ook weer uitrijden.
  • Creditcard herkenning: Met creditcard herkenning is jouw creditcard je parkeerkaart. Gebruik voor het in en uitrijden bij de slagbomen dezelfde creditcard die je gebruikt hebt bij de reservering om dubbele parkeerkosten te voorkomen.

Parkeertarieven Schiphol p1

P1 bevindt zich op 3-6 minuten loopafstand van de 3 vertrekhallen. P1 Holiday Parking is dan ook één van de duurdere opties voor Parkeren bij Schiphol. Op jou een goed beeld te geven hebben wij enkele alternatieve aanbieders voor P1 vergeleken.


Prijs Afstand Overdekt Valet
P1 Holiday Parking € 131,50 🚶 3-6 minuten
P6 Valet Parking € 129,- 🚶 2 minuten
P3 Lang Parkeren € 70,- 🚌 5 minuten
P3 Lang Parkeren € 57,50 🚌 5 minuten
The Valet Guys € 57,00 🚶 2 minuten
Eazzypark € 42,00 🚌 5 minuten
Drive Up Services € 27,04 🚌 15 minuten
* Parkeertarieven 8 dagen parkeren in februari 2021.

Voor parkeren bij Schiphol zijn er meerdere opties beschikbaar dan alleen de officiële luchthaven. Diverse bedrijven zoals The Valet Guys, Eazzypark en Drive Up Services bieden al jaren hun diensten tegen een goedkoper tarief aan. Daartegenover staat wel dat jouw auto op een terrein dat verder bij Schiphol vandaan ligt wordt geparkeerd. 


Vergelijk meer alternatieve parkeerplaatsen

Schiphol parkeren p1 plattegrond

Reizigers die via Schiphol reizen hebben keuze uit diverse parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn P1 Holiday Parking, P3 Shuttle parkeren en P6 Valet Parking. Bij het reserveren van P6 wordt er aangegeven of jouw auto overdekt wordt geparkeerd of niet. 


Op de onderstaande plattegrond vind je de locaties van de desbetreffende parkeerplaatsen.


Schiphol parkeren p1 plattegrond

Schiphol p1 Holiday Parking adres

Gebruik je navigatie? Dan kun je het volgende adres intypen in je navigatie:
Ceintuurbaan Zuid
1118 CX Schiphol


Of bekijk je route op Google Maps


Het is natuurlijk ook mogelijk om de borden op Schiphol te volgen. Volgd dan eerst de borden Parkeren Schiphol en daarna P1 Parkeren (0-48 uur) & ophalen.


ⓘ Hoewel de borden aangeven 0-48 uur kun je hier gewoon staan met een reservering langer dan 48 uur.

Het is helaas niet mogelijk op P1 Schiphol via Parkos te reserveren. Parkos is Nederlands grootste online vergelijker op het gebied van alternatieve parkeerplaatsen bij Schiphol. Benieuwd hoeveel jij kan besparen op parkeerkosten? Vul dan je reisdata in bovenin de pagina en vergelijk alle beschikbare opties.


Vergelijk Parkings bij Schiphol