Schiphol P1 Kort Parkeren & Alternatieven
Vanaf € 5,27 per dag! Wijzig vliegveld

P1 Schiphol

Als je wilt parkeren bij Schiphol op korte afstand van de luchthaven, dan kun je dat doen bij de officiële Schiphol Parking P1. Kort Parkeren bij Schiphol P1 bevindt zich direct voor terminal 1, 2 en 3. Binnen 3-6 minuten lopen ben je bij de vertrekhallen. De parkeergarage is voornamelijk overdekt en heeft permanent videotoezicht. Je auto staat dus altijd veilig en droog gedurende jouw reis. Als je wilt parkeren, langer dan 48 uur, is het parkeerterrein P3 Lang Parkeren geschikter. Parkeren bij P1 Schiphol is voornamelijk voor maximaal 48 uur parkeren bij de terminal van Schiphol


Parkeervorm Park & Walk
Loopafstand 2-6 minuten
Overdekt parkeren Ja
Lang of kort parkeren Kort parkeren
Elektrische auto opladen Ja

Belangrijkste informatie Schiphol P1 Kort Parkeren

 • Overdekt en onoverdekt parkeren: P1 heeft 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over 2 verdiepingen. Het meerderdeel van deze plekken is overdekt. Echter als de overdekte plekken bezet zijn is onoverdekt de enige optie.
 • Videotoezicht: De parkeerplekken zijn goed beveiligd met permanente videotoezicht. Zo staat jouw auto altijd veilig geparkeerd in de parkeerplaats die jij hebt geboekt bij je reservering.
 • Loopafstand: Vertrekhallen 1, 2 en 3 bevinden zich op circa 3-6 minuten lopen van de parkeerplaatsen van P1. Zo ben je altijd op tijd voor je vlucht.
 • Mindervaliden parkeermogelijkheden: Voor mindervalide reizigers zijn er speciale parkeervakken gereserveerd. Deze bevinden zich dichter bij de uitgang en zijn breder.
 • Elektrische oplaadpunten: Ook aan elektrische auto's is gedacht als je gaat parkeren bij P1. De parkeergarage beschikt over 12 oplaadpunten waar je tegen betaling kunt opladen. Deze bevinden zich op de tweede verdieping van de parkeergarage, in rij 206 en 207.
 • Parkeer restricties: Bij P1 parkeren Schiphol geldt een maximale doorrijhoogte van 2 meter. De parkeervakken zijn 2.40 meter breedt.
 • Kentekenherkenning: Op kentekenherkenning krijg je automatisch (zonder op de knop te drukken) een parkeerkaart bij de slagboom. Met deze kaart kun je zonder te betalen ook weer uitrijden.
 • Creditcard herkenning: Met creditcard herkenning is jouw creditcard je parkeerkaart. Gebruik voor het in en uitrijden bij de slagbomen dezelfde creditcard die je gebruikt hebt bij de reservering om dubbele parkeerkosten te voorkomen.

 • Op korte loopafstand van de vertrekhal op Schiphol
 • Overdekt parkeren
 • Permanent videotoezicht
 • Hogere parkeertarieven vergeleken met alternatieve parkeeraanbieders via Parkos
 • Alleen kort parkere
 • Geen hulp bij je bagage

Parkeertarieven Schiphol P1 Kort Parkeren

Schiphol Parking P1 bevindt zich op 3-6 minuten loopafstand van de vertrekhallen. Schiphol P1 is dan ook één van de duurdere opties voor parkeren Schiphol. Hoe eerder je boekt van tevoren, hoe goedkoper je kunt parkeren. Om jou een goed beeld te geven hebben wij de tarieven van enkele aanbieders van parkeerplekken met de tarieven van P1 Kort parkeren bij Schiphol voor je vergeleken in de onderstaande tabel. Deze tabel is gesorteerd op de prijs voor 2 dagen parkeren bij Schiphol. Voor parkeren Schiphol P1 geldt een maximale parkeertermijn van 48 uur.

Aanbieder Parkeren Prijs 2 dagen
Eazzypark Rijnlanderweg Buiten v.a. € 47,00*
Comfort Parking Buiten v.a. € 50,00*
ParkingPoint Binnen v.a. € 56,00*
P3 Lang Parkeren Terrein Buiten v.a. € 73,00*
P3 Lang Parkeren Garage Binnen v.a. € 87,00*
P1 Parkeren Binnen v.a. € 93,00*
P6 Valet Parking Buiten v.a. € 95,00*
* Parkeertarieven Schiphol parkeren in september 2023.

Parkeren Schiphol bij de officiële parkings Schiphol P1, P3 en P6 is relatief duur. Als u op zoek bent naar een manier om te besparen op parkeerkosten, kunt u overwegen om een alternatieve parkeerplaats te boeken via Parkos, zoals bij The Valet Guys, Eazzypark en Drive Up Services. Deze aanbieders bieden dezelfde diensten aan als de officiële parkeerplaatsen van Schiphol (P1, P3, P6), maar tegen een voordeliger tarief. Uw auto staat dan veilig geparkeerd op een beveiligd parkeerterrein en er is altijd personeel aanwezig om u te helpen. Ook rijdt er een shuttle bus van de parking naar de vertrekhal van Schiphol Airport. Op deze manier kunt u snel, veilig en goedkoop parkeren bij Schiphol. Boek daarom een parkeerplaats via Parkos!


Vergelijk meer alternatieve parkeerplaatsen

P1 Schiphol: Plattegrond en Parkeren

Reizigers die via Schiphol reizen hebben keuze uit diverse opties voor parkeren Schiphol. De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen zijn Schiphol P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren en P6 Valet Parking.


Schiphol parkeren p1 plattegrond

Schiphol P1 Kort Parkeren: Route en Adresgegevens

Gebruik je een navigatiesysteem? Dan kun je het volgende adres intypen in je navigatie:
Ceintuurbaan Zuid
1118 CX Schiphol


Of bekijk je route op Google Maps


Het is natuurlijk ook mogelijk om de borden op Schiphol te volgen naar Ceintuurbaan Zuid. Volg dan eerst de borden Parkeren Schiphol en daarna de borden 'P1 Parkeren (0-48 uur)'.


ⓘ Hoewel de borden aangeven 0-48 uur kun je hier gewoon staan met een reservering langer dan 48 uur.

Het is helaas niet (nog) mogelijk om kort parkeren bij P1 Schiphol via Parkos te reserveren. Parkos is Nederlands grootste online vergelijker op het gebied van alternatieve parkeerplaatsen bij Schiphol. Benieuwd hoeveel jij kan besparen op parkeerkosten? Vul dan je reisdata in bovenin deze pagina en vergelijk alle beschikbare opties. Een parkeerplaats reserveren is nog nooit zo makkelijk geweest!


Vergelijk Parkings bij Schiphol