Parkos
user
Toggle Navigation
Kiss and Ride Schiphol

Inhoudsopgave

10 minuten leestijd

Kiss and Ride Schiphol

Heb je een vliegreis geboekt en vertrek je vanaf Schiphol Airport? Dan weet je dat het druk zal zijn, zeker in het hoogseizoen. Om te voorkomen dat je lang moet zoeken naar een parkeerplaats kies je misschien voor de optie om je op het vliegveld af te laten zetten. Dit kan in de Kiss and Ride zone die zich dicht bij de vertrekhal bevindt. Vanaf deze zone loop je direct door naar de incheckbalie. Hier lees je alle info over brengen en ophalen bij Schiphol Airport.

Wat houdt Schiphol Kiss and Ride precies in?

Iemand ophalen van Schiphol of iemand wegbrengen naar Schiphol? Dan is de de Kiss and Ride parkeerzone bij de vertrekhallen of aankomsthal zeer geschikt. Deze parkeerplaatsen zijn echt bedoeld voor kort parkeren. Op sommige vliegvelden, zoals bijvoorbeeld Eindhoven Airport, is het eerste kwartier gratis. Daarna betaal je een paar euro per half uur. Dat is een iets meer flexibele vorm van de Kiss and Ride zone dan op Schiphol Airport. Hier kun je zonder kosten een korte stop maken. Maar het is dan wel vereist dat deze stop niet langer duurt dan nodig is. Sta je hier te lang, dan loop je het risico een boete te krijgen. Het is dus niet toegestaan om je auto te parkeren, af te sluiten en de reizigers in de vertrekhal uit te zwaaien. Je staat alleen de tijd stil die je nodig hebt om de passagiers uit te laten stappen en om de bagage uit de auto te halen.

schiphol ophalen zonder parkeren
De Kiss en Ride zone op Schiphol.

Iemand ophalen van Schiphol

Het wordt aangeraden om de P1 Halen en Brengen te gebruiken als je iemand gaat ophalen van Schiphol, voornamelijk vanwege de verkeersdoorstroming en het voorkomen van boetes. Kiss and Ride Schiphol is alleen voor het kort in- en uitstappen.

Je hebt verschillende opties als je iemand wilt ophalen op Schiphol. Je kunt ervoor kiezen om in de aankomsthal te wachten nadat het vliegtuig is geland. Of spreek een later tijdstip af en ontmoet elkaar bij het meetingpoint of in een van de cafés op Schiphol Plaza. Controleer de aankomsttijd van de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app voor de meest actuele informatie.

Iemand wegbrengen naar Schiphol

Als je vertrekkende reizigers snel met de auto wilt afzetten, biedt Kiss & Ride bij de vertrekhallen een handige optie. De zone is dus alleen geschikt voor een snelle stop. De aanbevolen vertrektijden variëren per vlucht, dus het is altijd verstandig om de website van de luchtvaartmaatschappij te raadplegen voordat je iemand wegbrengt naar Schiphol.

Als je ervoor kiest om met de taxi naar Schiphol te gaan, kun je voor de vertrekhallen worden afgezet of juist bij de aankomsthallen instappen. De chauffeur helpt je ook nog eens met je spullen. Wanneer je iemand gaat wegbrengen, kun je navigeren naar de Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX, Schiphol. Op deze locatie kun je kort stoppen en je reizigers laten uitstappen, zonder dat je daarvoor hoeft te reserveren.

De alternatieven voor Kiss and Ride Schiphol

Wil je meer tijd hebben om mensen weg te brengen naar Schiphol Airport? Of ga je passagiers ophalen van een vliegreis? Als je alle tijd wilt hebben om iemand op te halen, is P1 Parkeren Halen en Brengen een goede optie. Hier ben je verzekerd van een parkeerplek en loop je in slechts 3 tot 5 minuten van en naar de terminal. Hierbij betaal je een tarief voor de tijd dat je geparkeerd staat.

Deze parkeerplaats is geschikt voor kort parkeren. Dat betekent dat je je auto parkeert voor de tijd die je nodig hebt. Maar als je mensen ophaalt, kan de exacte aankomsttijd niet altijd met zekerheid gezegd worden. Soms is er vertraging of duurt het langer om je bagage te verzamelen. Het is dan prettig te weten dat je een parkeerplaats hebt waar je de tijd hebt om te blijven staan. Wil je ervoor zorgen dat je zeker een parkeerplaats hebt op de geplande reisdata? Dan is het verstandig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Maak daarbij een goede inschatting van de parkeerduur en houdt daarbij rekening met wat speling, bijvoorbeeld door vertraging in de vluchttijden.

schiphol kiss and ride

Een parkeerplaats reserveren via Parkos

Als je zelf de reiziger bent, dan is het niet altijd praktisch om je door familie of vrienden op de luchthaven af te laten zetten bij de Kiss and Ride zone. Behalve het feit dat je maar beperkt tijd hebt om stil te staan in deze zone, moet je ook iemand vinden die bereid is om voor jou en je reisgezelschap heen en weer te rijden. Daarom is het praktischer om met je eigen auto naar Schiphol Airport te rijden. In dat geval is het ook verstandig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Bij Parkos doe je dat tegen een voordeliger tarief bij parkeeraanbieders die op enkele minuten van het vliegveld gevestigd zijn.

Met je eigen auto naar Schiphol Airport rijden heeft enkele voordelen, zeker als je met een groter reisgezelschap bent. Je hebt in je eigen auto voor je gezinsleden voldoende zitplaatsen. In alle rust rijd je naar het vliegveld. Daarbij hoef je geen beroep te doen op andere mensen, bijvoorbeeld als je vroeg in de ochtend vertrekt.

Het gemak van je auto parkeren via Parkos

Ook als je een parkeerplaats via Parkos reserveert, kun je op het vliegveld afgezet worden. Dit is van toepassing als je voor shuttle parkeren kiest. De parkeerplaatsen die je via Parkos boekt, liggen op korte afstand van het vliegveld. Je rijd gewoon je auto naar de parkeerplaats en vervolgens brengt een shuttlebus jou en je reisgezelschap met alle koffers naar de vertrekhal. Op de dag van terugkomst staat de shuttlebus op je te wachten. Je rijdt in een paar minuten naar het parkeerterrein en je gaat vanaf daar weer naar huis.

Wil je niet naar de parkeerplaats rijden? Kies dan voor valet parkeren. Hierbij staat een medewerker op een afgesproken plek op het vliegveld op je te wachten. Nadat je je bagage uit je auto hebt gehaald, neemt de chauffeur je auto over. Hij brengt deze naar de gereserveerde parkeerplaats en haalt je bij terugkomst ook weer op.

Beide professionele services zijn een goed alternatief voor de Kiss and Ride zone, waarbij je geen beroep hoeft te doen op vrienden of familieleden. Je maakt gemakkelijk en snel een reservering via Parkos.