Park & OV met Parkos

Park & OV

Park & OV is een parkeeroptie die het gebruik van het openbaar vervoer combineert met het parkeren bij een vliegveld. Met Park & OV kun je je auto parkeren op een parkeerplaats in de buurt van het vliegveld en vervolgens gebruikmaken van het openbaar vervoer om naar de luchthaventerminal te reizen.


Park & OV is een handige en kosteneffectieve manier om hun auto veilig te parkeren terwijl je profiteren van de gemakken van het openbaar vervoer, bijvoorbeeld trein, bus, tram of metro.


Eenmaal weer terug op het vliegveld neem je de eerstvolgende bus, trein, tram of metro terug naar de parkeerplaats.


  • Inclusief ov instapkaartjes
  • Auto zelf parkeren
  • Sleutels in eigen beheer houden
  • Dichtbij het vliegveld uitstappen
  • Kosteloos annuleren tot 24 uur voor vertrek

Hoe werkt Park & OV

Hoe werkt Park & OV precies? We leggen het in 6 korte stappen uit.

1. Maak een reservering

Park & OV parkeerplaatsen kun je herkennen aan de naam. Hierin wordt aangegeven dat de transfer door bijvoorbeeld een lijnbus wordt uitgevoerd. Na het maken van de reservering ontvang je een bevestiging via e-mail met een gedetailleerde routebeschrijving.

2. Rij naar de parkeerplaats

Op de dag van vertrek rij je naar de parkeerplaats. Eenmaal aangekomen kun je in de meeste gevallen inrijden door middel van nummerbord herkenning.

3. OV naar vliegveld

In de reserveringsbevestiging vind je de plek vanwaar de lijndienst vertrekt. Gebruik je gratis ov-kaartjes om gratis gebruik te maken van de bus, trein, metro of tram.

4. Relax

Terwijl je op reis bent, staat je auto veilig geparkeerd. Het is nu tijd om te ontspannen en te genieten van je reis.

5. Terug op het vliegveld

Nadat je bent geland, kun gebruikmaken van dezelfde je de trein, bus, metro of tram dienst om weer terug te gaan naar de parkeerplaats. Ook hier kun je weer gebruik maken van je gratis OV kaartjes.

6. OV naar parkeerplaats

Bij aankomst kun je direct uitrijden dankzij nummerbordherkenning en je reis naar huis moeiteloos voortzetten.

Wat zijn de voor- en nadelen van Park & OV?

Benieuwd naar de voor- en nadelen van Park & OV? Wij zetten het op een rijtje.


Kosten. Park & OV is een kosteneffectieve optie in vergelijking met andere parkeermogelijkheden bij het vliegveld. Het openbaar vervoer is vaak goedkoper dan shuttle en valet parkeren.
Veiligheid. Parkeerterreinen die gebruikt worden bij Park & OV zijn zorgvuldig beveiligd met cameratoezicht, omheiningen en beveiligingspersoneel. Dit waarborgt de veiligheid van je auto gedurende je reis, zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.
Bagagebeperkingen. Reizen in het openbaar vervoer met veel en/of grote koffers is niet altijd handig. Reis je met veel bagage kan het voorkomen dat de bus te vol is en je op de volgende moet wachten.
Afhankelijkheid. Bij Park & OV ben je afhankelijk van bijvoorbeeld de busdienst. Vlieg je bijvoorbeeld laat in de avond, kan het voorkomen dat de bus minder vaak rijdt. Bekijk daarom altijd de bustijden voor je vertrekt.

Lees meer over Park & OV bij...

Wil je weten welke vliegvelden Parkos vergelijkt voor Park & OV mogelijkheden? Momenteel bieden wij Park & OV mogelijkheden aan bij de volgende vliegvelden.

Wat klanten zeggen over Park & OV

We vragen al onze klanten wat hun ervaring was. Dit is voor ons enorm belangrijk. Voor jou hebben we een aantal reviews op een rijtje gezet van klanten die een Park & OV hebben geboekt.

Anoniem 16 april 2023
8

Alles eigenlijk naar wens. Goede afgesloten parkeergarage. Goede busverbinding.

Barbara Kuijs 12 april 2023
10

Prima geregeld, duidelijke instructies. Bij het binnen rijden wel even opletten dat je de ingang met een kenteken scan neemt

Anandkoemar Sewratan 5 april 2023
10

Eerst was het zoeken, maar al gauw wisten wij waar het was. Makkelijk en snel de bushalte gevonden. Wij hoefden niet lang te wachten en bij terug keer heel snel kwam de bus. Mijn man ging de auto halen en ik stond met de koffers bij de bushalte. Daarna naar huis gereden. Makkelijk.

Anoniem 1 maart 2023
10

Vlot en snel geparkeerd en in het donker ook goed terug te vinden. Garage was in het donker toegankelijk en door de verlichting voelde het ook veilig. Maak er zeker weer gebruik van.

FFAQ Park & OV

Alles gelezen, maar heb je nog vragen? Hierover vind je de meest gestelde vragen over Park & OV bij vliegvelden. Staat je vraag hier niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen..


Gemiddeld kost Park & OV tussen de €45 - €55 voor 1 week. Afhankelijk van beschikbaarheid en seizoen kunnen de kosten varieren.

Bij het ontvangen van je reserveringsbevestiging krijg je een gedetailleerde routebeschrijving naar de parkeerplaats. Daarnaast kun je altijd terecht op de specifieke pagina van de Park & OV-service die je hebt geboekt voor meer informatie en instructies.

Wij adviseren om een extra 45 minuten te rekenen voor het park & ov. Deze tijd is voor het parkeren, lopen naar de bushalte, wachten op de bus en de reistijd naar het vliegveld.

DDe reistijd naar de luchthaven kan variëren, afhankelijk van de afstand tussen de parkeerplaats en de luchthaven. Gemiddeld duurt de rit ongeveer 15 tot 20 minuten.

Regulier bagage kan meegenomen worden in het OV. Hou er rekening mee dat op drukke momenten de bus vol kan zitten en er weinig plaats is voor grote koffers.

De ov-kaartjes zijn geldig voor 5 personen. Het is mogelijk om in de bus bij te kopen. Kosten voor een ritje naar de luchthaven variëren tussen de €1 - €5 per stuk.

De meeste vliegvelden hebben uitstekende OV mogelijkheden. Bushaltes en treinstations zij dicht bij het vliegveld.

De voordelen van Parkos

 

Alle parkings persoonlijk geinspecteerd

 

Voordeligste optie om te parkeren

 

Wijzigen en annuleren is gratis

Andere parkeervormen

Is Park & OV toch niet voor jou? Parkos vergelijkt andere mogelijkheden graag voor je. Lees meer over de andere parkeeropties bij vliegvelden.