Valet Parking met Parkos

Valet Parkeren

Valet parkeren is een manier van parkeren die veel stress kan voorkomen. Bij dit concept van parkeren kies je bij het maken van de reservering een tijdstip waarop je zal arriveren bij de vertrekhal.


Op de dag van aankomst rij je zelf naar de juiste vertrekhal toe, hier wordt jouw auto overgenomen door een chauffeur van de parkeeraanbieder. De medewerker van de parking zal samen met jou een uitgebreide controle ronde rondom jouw auto lopen om eventuele schades te noteren.


Daarna zorgt de chauffeur ervoor dat jouw auto netjes geparkeerd wordt op het parkeerterrein. Bij terugkomst dien je na het landen contact op te nemen met de parkeeraanbieder zodat de chauffeur samen met jouw auto klaar staat wanneer je de terminal uit komt. Zonder extra tijd te verliezen kun je jouw reis richting huis vervolgen.


  • Comfortabelste manier van parkeren
  • Tijdbesparend en gemakkelijk
  • Zoveel bagage mee als je wil
  • Rolstoel en kinderwagen vriendelijk
  • Afzetten en ophalen voor de terminal

Hoe werkt Valet parkeren

Hoe werkt valet parking precies? We leggen het in 6 korte stappen uit.

1. Maak een reservering

Je maakt via Parkos een reservering waarbij er bij de prijs duidelijk valet parkeren staat vermeld. Vervolgens ontvang je een bevestiging via de e-mail met duidelijke routebeschrijving.

2. Rij naar het vliegveld

Op de dag van vertrek rij je naar de vertrekhal van het vliegveld. In de reserveringsbevestiging staat vermeld waar de medewerker van het parkeerterrein op je staat te wachten.

3. De overdracht van de auto

Samen controleer je de auto op eventuele schade zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan. De medewerker rijdt jouw auto aansluitend naar de locatie van het parkeerterrein.

4. Relax

Terwijl je op reis bent staat jouw auto veilig geparkeerd op het terrein van één van onze parkeer partners. De parkeer partners waarmee wij samenwerken zijn altijd persoonlijk door ons gecontroleerd.

5. Terug op het vliegveld

Nadat je bent geland, bel je de parkeer aanbieder. Een medewerker van het parkeerterrein zal vervolgens met jouw auto naar een afgesproken plek bij de aankomst- of vertrekhal rijden en je hier treffen.

6. Auto ophalen

Je controleert jouw auto samen met een medewerker op eventuele schade en vervolgens kunt je jouw reis naar huis voortzetten.

Wat zijn de voor- en nadelen van valet parkeren?

Benieuwd naar de voor- en nadelen van valet parkeren? Wij zetten het op een rijtje.


Flexibel. Valet parkeren is flexibel. Je kunt zoveel bagage in diverse formaten meenemen. Kinderwagens, rolstoelen en surfboards kunnen allemaal mee. Valet parkeren is comfortabel.
Tijd. Met valet parking hoef je geen rekening te houden met extra reistijd. Je rijdt direct naar het vliegveld waar je geen parkeerplek hoeft te zoeken. Enkel je sleutel overhandigen en je kunt zo doorlopen naar de check-in balie.
Kosten. Valet parking kost over het algemeen meer dan shuttle parkeren. Dit omdat het bedrijf extra kosten maakt.
Controle. We kunnen het ons voorstellen dat het fijn is om te weten dat je auto veilig staat. Je moet de valet chauffeur vertrouwen. Om kwaliteit en veiligheid te garanderen controleren wij onze partners regelmatig door middel van persoonlijke bezoekjes en GPS tracking.

Wat klanten zeggen over Valet Parkeren

We vragen al onze klanten wat hun ervaring was. Dit is voor ons enorm belangrijk. Voor jou hebben we een aantal reviews op een rijtje gezet van klanten die een valet parkeerplek hebben geboekt.

Wilma Vogel 3 April 2023
10

Geweldig voor de deur van Schiphol je auto afgeven en weer instappen als he terugkomt. Ik zou het iedereen aanraden.

Wil van der Velden 7 maart 2023
8

Het was prima geregeld. Aardige medewerkers en professioneel. Wat mij betreft een prima ervaring.

Gert 29 januari 2023
10

Op het moment dat wij op de luchthaven aankwamen voor vertrek en ook na terugkomst was een belletje voldoende om onze auto netjes op te halen en weer af te leveren

A. Frishert 4 mei 2023
8

De gehele afspraak die vooraf per e-mail was toegestuurd is in zijn geheel nagekomen. Prima afgewerkt.

FAQ valet parkeren

Heb je nog vragen? Hierover vind je de meest gestelde vragen over valet parkeren bij vliegvelden. Staat je vraag hier niet tussen? Staat je vraag hier niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen..


Valet parkeren is over het algemeen duurder dan bijvoorbeeld shuttle parkeren. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €65 en €120 per week afhankelijk van beschikbaarheid, seizoen en locatie.

De valet chauffeur is te herkennen aan de kleding. De chauffeur zal een jas dragen van het bedrijf waar je geboekt hebt. Tijdens het reserveringsproces geef je jouw nummerbord en automerk door. De chauffeur kan jou hier aan herkennen.

Je ontmoet de chauffeur op het tijdstip dat je in de reservering hebt doorgegeven. Een half uur voor aankomst dien je contact op te benemen met de valet om je aankomst te bevestigen. Wij raden aan de tijd af te spreken om het tijdstip dat de luchtvaartmaatschappij aanraad om aanwezig te zijn.

De valet chauffeur ontmoet je in de meeste gevallen direct voor de vertrekhal. Op de pagina van de valet dienst en in je reserveringsbevestiging vind je altijd de locatie.

In de meeste gevallen haal je de auto op dezelfde plek op als waar je deze hebt afgegeven. Op de pagina van de valet dienst en in je reserveringsbevestiging vind je altijd de locatie.

Je auto wordt geparkeerd op een privé parkeerterrein van de parkeerdienst in de buurt van het vliegveld. Deze parkeerplaatsen liggen meestal in straal van 10km om het vliegveld. De locatie van de parkeerplaats is te vinden op de pagina van de parkeeraanbieder.

Er wordt alleen in jouw auto gereden wanneer deze van het vliegveld naar de parkeerplaats en andersom wordt gereden. Sommige parkeerdiensten verplaatsen tussentijds auto's 1 dag voordat je terugkeert zodat je vlug je auto terug krijgt na terugkomst op het vliegveld.

Wij controleren valet parkeerdiensten persoonlijk, via GPS controles en mystery guests. Tijdens het reserveren kun je zien wanneer de valet dienst voor het laatst gecheckt is.

De valet parkeerdiensten op Parkos worden regelmatig gecontroleerd door mystery guests. Zij plaatsen een GPS tracker in hun auto waardoor we kunnen monitoren dat er niet onnodig in jouw auto wordt gereden. Daarnaast controleren wij de valet diensten uitvoerig voordat deze op ons platform verschijnen.

De voordelen van Parkos

 

Alle parkings persoonlijk geinspecteerd

 

Voordeligste optie om te parkeren

 

Wijzigen en annuleren is gratis

Andere parkeervormen

Is valet parkeren toch niet voor jou? Parkos vergelijkt andere mogelijkheden graag voor je. Lees meer over de andere parkeerdienst mogelijkheden bij vliegvelden.