Valet parkeren

Tijdens het vergelijken van parkeerprijzen zult u ongetwijfeld de term valet parkeren tegen gekomen zijn. Alle grote luchthavens zoals Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport hebben een valet parkeerdienst. De grote vraag is nu wat valet parkeren nou precies is en wat natuurlijk de voor- en nadelen zijn.

Wat is valet parkeren?

Het grote verschil met valet parkeren ten opzichte van het traditionele parkeren op een parkeerterrein is dat u bij valet parkeren zelf niet naar een parkeerterrein hoeft te rijden. Kort door de bocht gezegd: u rijdt zelf naar de vertrekhal toe en geeft uw auto af aan een medewerker van een parkeerterrein die uw auto parkeert. Het grote voordeel is tijdswinst, u hoeft immers niet meer met een shuttlebus naar het vliegveld.

Hoe werkt valet parkeren?

Stap 1. Maak een reservering

U maakt op Parkos een reservering waarbij er bij de prijs duidelijk valet parkeren staat vermeld. Zodra u de reservering heeft gedaan ontvangt u binnen enkele minuten een bevestigings via de e-mail met duidelijke instructies. Denk hierbij aan een locatie waar de medewerker zal staan of het nummer wat u van te voren moet bellen.

Stap 2. U rijdt zelf naar de vertrekhal

In tegenstelling tot shuttle parkeren rijdt u zelf naar de vertrekhal. In de bevestiging staat duidelijk vermeld waar de medewerker van het parkeerterrein exact op u staat te wachten.

Stap 3. Geef uw autosleutel af aan de parkeermedewerker

Op het afgesproken tijdstip zal de medewerker bij de vertrekhal op u staan te wachten. Deze zal samen met u uw auto op eventuele schade controleren zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan. Vervolgens zal de medewerker uw autosleutel in ontvangst nemen en kunt u op reis gaan.

De medewerker rijdt vervolgens met uw auto naar de locatie van de parkeerplek en zal hier uw auto voor u parkeren.

Stap 4. Na terugkomst, het in ontvangst nemen van uw auto

Op het moment dat u na terugkomst op het vliegveld bent kunt u telefonisch contact opnemen met de parkeeraanbieder. Een medewerker van het parkeerterrein zal vervolgens met uw auto naar een afgesproken plek bij de aankomst- of vertrekhal rijden en u hier treffen. Vervolgens controleert u uw auto op eventuele schades en kunt u uw reis naar huis verder vervolgen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
  • Tijdwinst. U rijdt zelf naar de vertrekhal waardoor u geen onnodig tijdverlies heeft.
  • Gemak. Geen shuttlebus die u naar de vertrekhal brengt, gewoon comfortabel met uw eigen auto
Nadelen
  • Vertrouwen. U ziet niet waar en hoe uw auto geparkeerd wordt, dit vraagt vertrouwen in de parkeeraanbieder
  • Kosten. Valet parkeren is doorgaans duurder dan shuttle parkeren
Help