8,6/10 1.169 beoordelingen

Parkeren Charleroi Airport

Wijzig vliegveld
om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Parkeeraanbieders 19
Best beoordeeld Insidepark
Goedkoopste Travel Park
Dichtstbij de luchthaven Parkwall
 1. Goedkoop parkeren
 2. Shuttle en Valet
 3. Lang parkeren
 4. Vergelijk parkings

Parkeren Charleroi Airport

Bij Parkos kun je gemakkelijk de beste en goedkoopste aanbieder vinden voor parkeren Charleroi Airport. De parkeertarieven voor een parkeerplek in de buurt van de luchthaven van Charleroi kun je eenvoudig met elkaar vergelijken. Bovendien kun je direct online reserveren. Luchthaven Charleroi is het tweede grote vliegveld van België. Charleroi Airport staat ook bekend als luchthaven van Gosselies. Het ligt aan de noordkant van Charleroi en valt onder de deelgemeenten van de nabijgelegen dorpen Gosselies en Ransart. De luchthaven zelf is ook bekend als luchthaven Brussels South Charleroi Airport. De andere grote luchthaven bij Brussel is Zaventem Brussels Airport.


Zoek een parkeerplaats bij Charleroi Airport


Pas sinds 1997 is Charleroi Airport in gebruik voor passagiersvluchten. In 2001 is vliegveld Charleroi volledig in gebruik genomen als vliegveld voor de passagiersvluchten. Vanaf dat moment is het aantal reizigers dat via luchthaven Charleroi vliegt aanzienlijk toegenomen. Dat komt doordat er in 2008 een nieuwe terminal op Brussel Charleroi Airport is geopend. Hierdoor konden er nog meer reizigers vanaf Airport Charleroi vliegen. Ook nu zijn er nog steeds plannen om de luchthaven Charleroi uit te breiden.


Met het openbaar vervoer, zoals lijn a, reis je naar Charleroi Airport. Vaak is het echter praktisch om met je eigen auto te reizen. Het is belangrijk dat je vooraf een parkeerplaats reserveert. De vele reizigers zorgen voor veel drukte bij het parkeren luchthaven Charleroi. Parkeerplekken die dicht bij luchthaven Charleroi liggen zijn de officiële parkeerplaatsen P1, P2 of P3. Het nadeel van het auto parkeren op deze officiële parkeermogelijkheden bij de luchthaven is dat deze prijzig zijn. Kies je voor een andere aanbieder van parkeren bij Charleroi dan heb je nog steeds rechtstreekse toegang tot Chaleroi Airport. Maar in tegenstelling tot de officiële parkings of het openbaar vervoer, ben je minder geld kwijt als je parkeert op deze voordelige parking. Bij Parkos vind je goedkope aanbieders voor parkeerplekken vlak bij de luchthaven. Kijk bijvoorbeeld bij Express Parking, Lock Park of Fly Charleroi. Parkos heeft op vliegveld Brussel Charleroi parkeermogelijkheden van zeven aanbieders. Iedere parking biedt een betrouwbare parkeerplaats en daarbij kun je aanvullend faciliteiten boeken of gerelateerde artikelen. Je kunt goedkoop lang parkeren met de beste service op Charleroi Airport via Parkos.


Goedkoop parkeren luchthaven Charleroi

Vliegen wordt steeds goedkoper, maar als je dan veel geld kwijt bent aan het parkeren bij een vliegveld, is een parking nog een aardige investering. Via Parkos is ook het parkeren bij Charleroi Airport voordelig. Goedkoop parkeren wil niet zeggen gratis parkeren. Maar als je een parkeerplaats boekt bij de luchthaven betaal je wel de laagste prijs voor lang parkeren. Bovendien staat je auto op een terrein waar een bewaker aanwezig is. Voor het tillen van je bagage kun je ook ter plaatse hulp vragen. Alle parkeermogelijkheden die je via Parkos reserveert, liggen rondom Brussel Charleroi Airport hebben. De parkeerplek van de parkeeraanbieder ligt niet op het vliegveld zelf. Dat zorgt voor lagere kosten waar je dus van profiteert tijdens het reserveren van de parkeerplek voor het parkeren Charleroi. De afstand tussen de parking en het vliegveld leg je af met een shuttle bus. Deze rechtstreekse bus brengt je in korte tijd naar de vertrekhal. Daarom is reservering aangeraden, zodat je zeker weet dat je bij aankomst op de parkeerplaats op tijd naar de luchthaven gebracht kan worden. Bij aankomst op de luchthaven staat de bus op de luchthaven klaar en deze brengt je naar de parkeerplaats.

Shuttle parkeren is beschikbaar op Charleroi Airport. Het maakt parkeren Charleroi Airport gemakkelijk. Je kunt zelf je auto parkeren op de gereserveerde parking. De shuttle bus brengt je naar de luchthaven. Deze bus staat al voor je klaar bij aankomst, zodat je op tijd bij de terminal bent. Als je dat prettig vindt, zal de chauffeur van de shuttlebus je helpen bij het tillen van je bagage, zowel op de parkeerplaats als bij de terminal op de luchthaven. Ook als je een parkeerplaats wilt reserveren voor een vlucht in de vroege ochtend of de late avond is dat geen probleem. De openingstijden van de parkings bij Airport Charleroi zijn afgestemd op de eerste en laatste vluchten op de airport. Ook als er onverhoopt vertraging is dan kun je nog steeds rekenen op de shuttle die je bij het vliegveld opwacht en je naar de parking in Charleroi brengt. Op de parkeerplaatsen blijft een medewerker van de parkeeraanbieder aanwezig totdat je vlucht geland is en je je auto op het terrein hebt opgehaald.


Wat goed is om te weten, is dat vanaf 2019 op het vliegveld Charleroi een belasting van toepassing is voor automobilisten die het drop-off gebied, of kiss and ride, als parkeerplek gebruiken. Dit heeft invloed op de mogelijkheden van parkeeraanbieders voor het gratis aanbieden van de shuttleservice rondom de luchthaven. Veel parkeeraanbieders vragen nu ter plaatse een toeslag voor de shuttleservice. Dit is dan € 2,- per rit. Als dit bedrag afwijkt dan wordt dat apart vermeld.

Reserveer direct via Parkos een voordelige parking voor het parkeren bij Charleroi Airport. Je maakt daarbij gebruik van shuttle parkeren met de shuttle bus die je van de parking naar de airport van Charleroi brengt. Op onze site vergelijk je eenvoudig en snel het parkeren op parkeerplaatsen die dicht bij de terminal van Charleroi liggen. De parkeeraanbieder kan de sleutel voor je in bewaring houden op het beveiligde parkeerterrein. Er is een reden dat er op de parking bij Charleroi een onderscheid is tussen sleutels meenemen en de sleutel in bewaring geven. Verschillende parkeeraanbieders willen op de parkeerterreinen je auto zo parkeren dat deze vooraan staat als je uiteindelijk met de shuttledienst van je reis terugkomt. Zo kan de beschikbare ruimte op het terrein optimaal benut worden. En daar profiteer je dan weer van als je op reis gaat. De kosten van het parkeerterrein bij de airport van Charleroi kunnen daardoor ook lager blijven.

Door de tarieven voor het parkeren bij Charleroi Airport met elkaar te vergelijken, maak je een goed overwogen keuze. Vrijwel alle parkings op Charleroi Airport bieden parkeren in combinatie met de shuttlebus. Deze shuttle brengt je van de parking naar de airport bij vertrek. Ook bij terugkomst staat de shuttle van de parkeeraanbieder voor je klaar. Let bij je keuze niet alleen op de tijd die de shuttleservice nodig heeft om van de airport naar de parkings te rijden. Kijk ook of je de keuze hebt of je de sleutel zelf mee kunt nemen wanneer je de auto op Charleroi Airport parkeert. Of dat de parking op Charleroi Airport deze voor je bewaart tijdens je afwezigheid. Als je hulp kunt gebruiken bij het krijgen van een goede indruk van de verschillende aanbieders, kijk dan naar de cijfers die onze klanten aan de parkings Brussel Charleroi geven. Deze parkings bij Charleroir Airport worden gemiddeld met een 8,0 beoordeeld.

Shuttle en valet parkeren

Op veel luchthavens kun je kiezen tussen shuttle en valet parkeren. Dit is op de luchthaven van Charleroi niet mogelijk. Bij valet parkeren parkeert een medewerker van de parking je auto voor je. Op Charleroi Airport is alleen de shuttleservice beschikbaar in de vorm van een shuttlebus.

Lang parkeren Charelroi

Lang parkeren Charelroi

Vergelijk: Wanneer je uiteindelijk een beslissing hebt genomen, is het cruciaal om er zeker van te zijn dat het gekozen parkeerterrein daadwerkelijk veilig is. Daarom heeft Parkos elk parkeerterrein van elke aanbieder zorgvuldig geïnspecteerd. Dit doen we om mogelijke misverstanden te voorkomen en jou de gemoedsrust te bieden dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan, zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van je auto bij Charleroi Airport.

Kies je manier van parkeren: Ontdek jouw ideale parkeerervaring bij Charleroi: Ervaar diverse opties voor parkeren bij Charleroi, waaronder nabijgelegen parkeren, shuttle parking, overdekt parkeren, buiten parkeren en meer. Bekijk de reviews van onze tevreden klanten die eerder gebruik hebben gemaakt van de parkeerdiensten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor lang parkeren bij Charleroi Airport.

Beveiliging: Zekerheid is prioriteit: Na het vergelijken van diverse parkeeraanbieders rondom Charleroi Airport, wil je natuurlijk met een gerust hart op reis kunnen vertrekken, wetende dat jouw auto veilig geparkeerd staat. Bij Parkos gaan we persoonlijk langs bij alle partners om hun locaties te inspecteren. We controleren de faciliteiten van de parkeerplaatsen en de genomen veiligheidsmaatregelen. Alle partners die met Parkos samenwerken beheren volledig beveiligde parkeerterreinen, die 24/7 toegankelijk zijn, zelfs in het weekend!

Plan je route: Voor gemoedsrust tijdens je reis, adviseren we je om zorgvuldig je reis te plannen nadat je hebt gereserveerd. Denk niet alleen aan het boeken van je vlucht en parkeerplaats, maar ook aan de route naar de parkeerlocatie bij Charleroi Airport. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er wegwerkzaamheden zijn op weg naar de parkeerplaats bij Charleroi Airport. Daarom is het verstandig om altijd de verkeersinformatie te controleren voordat je vertrekt en je route naar de parkeerlocatie te plannen, zodat je op tijd arriveert.

Parkeertarieven bij Charleroi Brussels South Airport

Aanbieder Parkeertype Prijs 8 dagen
Travel Park Shuttle parkeren | Buiten vanaf €39.00
Gate Park Shuttle parkeren | Buiten vanaf €43.00
Park Oli Piéton Parkeren | Buiten vanaf €45.00
Charleroi Low Cost Parking Shuttle parkeren | Buiten vanaf €46.00
Yess Parking Shuttle parkeren | Buiten vanaf €50.00
Travel Park Valet parkeren | Buiten vanaf €51.00
Aeropark Charleroi Low Cost Shuttle parkeren | Buiten vanaf €52.00
Park to go Shuttle parkeren | Buiten vanaf €54.00
Royal Parking Fly Shuttle parkeren | Buiten vanaf €55.00
Best Parking Fly Shuttle parkeren | Buiten vanaf €58.00
Parkwall Shuttle parkeren | Buiten vanaf €64.00
Park Ami Valet parkeren | Buiten vanaf €67.00
Gate Park Valet parkeren | Buiten vanaf €70.00
Insidepark Shuttle parkeren | Binnen -
Expressparking Shuttle parkeren | Buiten -
Dsparking Parkeren | Buiten -
Park.Oli Valet parkeren | Buiten -
Fast Park Charleroi Shuttle parkeren | Buiten -
Bela Park Valet parkeren | Buiten -
Live Parking Shuttle parkeren | Buiten -
ACE Parking Shuttle parkeren | Buiten -

*Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de data die u selecteert, het seizoen en de aankomsttijden. Data hier zijn van do. 25-7-2024 tot vr. 2-8-2024.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kost het om te parkeren bij Charleroi Brussels South Airport?

  chevron
  Gemiddeld kost een parking voor 1 week bij Charleroi Brussels South Airport € 53,38 .
 • Wat is de beste parking bij Charleroi Brussels South Airport ?

  chevron
  De best beoordeelde parkings op Charleroi Brussels South Airport zijn: Park Ami met een gemiddelde beoordelingsscore van 9.0, Parkwall met een gemiddelde van 8.6 en Gate Park met een 8.0 .
 • Wat is de goedkoopste parking bij Charleroi Brussels South Airport?

  chevron
  De goedkoopste parkings bij Charleroi Brussels South Airport zijn Travel Park, parkeren kost € 39,00 voor 1 week, Gate Park met € 43,00 voor 1 week en Park Oli Piéton voor € 45,00 per week.
 • Hoe ver van tevoren moet ik bij mijn parkeerplek bij Charleroi aanwezig zijn?

  chevron

  Als je vanaf Charleroi Airport vliegt en via Parkos een parkeerplek hebt gereserveerd, wil je waarschijnlijk weten hoeveel tijd je van tevoren bij het parkeerterrein moet zijn. Dit is belangrijk, en het hangt ook af van hoeveel tijd je voor je vlucht op Charleroi Airport moet zijn.

   

  Meestal zijn de vluchten vanaf Charleroi Airport continentaal, wat betekent dat ze binnen Europa plaatsvinden. De minimale inchecktijd kan variëren per luchtvaartmaatschappij, en je kunt de exacte informatie vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen raden we aan om minimaal twee uur van tevoren op Charleroi Airport aanwezig te zijn. Als je twee uur van tevoren op de luchthaven wilt zijn, is het verstandig om minimaal drie uur van tevoren op het parkeerterrein te arriveren. Dat lijkt misschien ruim, maar het zorgt voor een stressvrije start van je reis. Je hebt genoeg tijd om je auto veilig te parkeren en met de shuttlebus naar de luchthaven te worden gebracht. Zo kun jij zorgeloos op reis gaan!

   

  Intercontinentale vluchten

   

  Als je echter vanaf Charleroi Airport naar een bestemming buiten Europa vliegt, is het aan te raden om minimaal drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn en vier uur van tevoren bij het parkeerterrein. Het is verstandig om wat extra tijd te nemen, vooral als je naar het parkeerterrein moet rijden. Je weet immers nooit of er vertragingen of andere onvoorziene omstandigheden zullen zijn. Dus, voor een soepele start van je reis, plan wat extra tijd in en kom op tijd aan bij zowel het parkeerterrein als de luchthaven.

   

 • Hoe werkt shuttle parkeren bij Charleroi?

  chevron

  Ben je benieuwd naar hoe shuttle parkeren bij Charleroi Airport werkt? Op deze pagina leggen we het stap voor stap uit.

   

  Je rijdt naar het parkeerterrein waar je een reservering hebt gemaakt. Het adres van het parkeerterrein staat vermeld op je reserveringsbevestiging. Alle parkeeraanbieders bij Charleroi bevinden zich dicht bij de luchthaven. Bij aankomst op het parkeerterrein helpen de medewerkers van het parkeerterrein je direct verder.

   

  Zodra je auto veilig is geparkeerd, word je in een shuttlebus naar Charleroi Airport gebracht. De kosten voor deze transfer zijn altijd inbegrepen in de prijs bij Parkos. De duur van deze rit hangt af van de afstand tot de luchthaven. Deze informatie vind je altijd in het overzicht van de parkeeraanbieder. Houd er rekening mee dat je nu een toeslag van €2,- moet betalen voor de pendeldienst vanwege nieuwe regelgeving van de luchthaven. Dit bedrag van €4,- per reservering dien je ter plaatse aan de parkeeraanbieder te betalen.

   

  Bij je terugkeer op Charleroi Airport na je reis, bel je naar het parkeerterrein. Als de shuttlebuschauffeur zich op dat moment niet op de luchthaven bevindt, kan hij direct naar de luchthaven komen rijden. Vooral in drukke periodes, zoals de zomer, rijden deze shuttlebusjes continu heen en weer. Zodra je je bagage hebt opgehaald, staat het shuttlebusje op je te wachten. De chauffeur helpt je graag met je bagage en brengt je snel terug naar het parkeerterrein. Daar kun je in je auto stappen en direct naar huis rijden.

   

  Verkeersinformatie

  Omdat Charleroi Airport een drukbezochte locatie is, kan het rond de luchthaven behoorlijk druk zijn, vooral tijdens de spits. We raden je aan om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, zeker als je tijdens drukke periodes reist, zodat je geen onaangename verrassingen tegenkomt.

   

Onze voordelen
usp car
Zorgvuldig gecontroleerd
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp thumbs up
Beste aanbiedingen
De beste deals op parkeren bij vliegvelden
usp 24
Kosteloos annuleren
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp 24
+4 miljoen klanten
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd