8/10 2.265 beoordelingen

Parkeren Zaventem

Wijzig vliegveld
Group 3 om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Informatie
info car
Parkeeraanbieders
12
info message
Best beoordeeld
Parking City Zaventem
info checkmark
Goedkoopste
Ector Zaventem
info compass
Dichtstbij de luchthaven
Express Parking Zaventem

Bekijk de parkeerplaatsen op de kaart

  1. Goedkoop Parkeren
  2. Shuttle Parking
  3. Valet Parking
  4. Lang Parkeren
  5. Vergelijk Parkings

Parkeren Zaventem

Zaventem Brussel Airport is de grootste luchthaven van België. Een ander vliegveld dat ook in de buurt van Zaventem Airport ligt, is Charleroi Airport. Maar Brussel Airport kan met recht en reden de grootste genoemd worden. Vanaf hier vliegen reizigers naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Als je een parkeerplaats op Brussel Airport vindt, heb je geluk gehad. Door de grote drukte op Brussel Zaventem Airport kan het vrij lastig zijn om een goede parkeerplaats te vinden, die zich ook nog eens dicht bij de airport bevindt en bovendien niet duur is. Bij Parkos kun je eenvoudig alle beschikbare parkeeraanbieders vergelijken en de gewenste parkeerplaats online reserveren. Denk aan verschillende parkings als VIP Parking, Lock Parking, Quick Parking, Star Parking en Discount Parking. Bij Car hotel boek je een parkeerplaats inclusief overnachting. Er zijn diverse opties als je een parkeerplaats op Brussel Airport zoekt. Je parkeert op de officiele P1 P2 en P3 parkeerplaatsen of je kiest voor afstand parkeren via Parkos voor zowel lang parkeren als kort parkeren. De P1 P2 of P3 parkeerplekken bevinden zich op het vliegveld maar hebben een hoog parkeertarief. De parkings via Parkos zijn een stuk voordeliger. Je hebt bovendien de keuze tussen shuttle parkeren met een gratis shuttlebus of valet parkeren. Goedkoop parkeren bij luchthaven Zaventem is eenvoudig!


Brussel Zaventem Airport ligt in Vlaams-Brabant en valt onder de gemeente Zaventem. Daar komt dan ook de benaming luchthaven Zaventem vandaan. Brussel zelf ligt op iets meer dan tien kilometer van luchthaven Zaventem af. Jaarlijks vliegen ongeveer 22 miljoen passagiers vanaf luchthaven Zaventem. Dit aantal neemt nog steeds toe. Het recordaantal werd in 2015 genoteerd, met meer dan 23 miljoen passagiers die vanaf Brussel Airport vlogen. Met zoveel mensen die jaarlijks met de auto naar Brussel Airport reizen, is het logisch dat op Brussel Zaventem Airport parkeren zonder reservering niet gemakkelijk is. Als je iemand wegbrengt, doe je dit op de drop-off zone, of de fast zone. Of je maakt gebruik van een parkeerplaats voor kort parkeren. Maar als je langer op reis gaat dan is het onvermijdelijk om een parkeerplaats in de reservation zone te kiezen. Op Brussel Airport vind je een parkeerplaats op een kilometer afstand, tegen een gunstig tarief.


Vergelijk de beste aanbieders


Bij Parkos kies je op Brussels Airport voor shuttle parking of valet parkeren. Je kunt parkeren bij Zaventem zonder dat je zelf vanaf de parking naar de luchthaven hoeft te lopen. Je wordt bij een shuttle parking met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Bij valet parking neemt een chauffeur je auto bij aankomst van je over en rijdt deze naar de gereserveerde parkeerplek op de parking. In beide gevallen hoef je alleen met je koffers bij de luchthaven naar de incheckbalie te lopen. Doordat de parking Zaventem niet direct aan op de luchthaven Zaventem ligt, bespaar je een hoop kosten. En hoeveel je betaalt, kun je ook nog zelf kiezen door onderscheid te maken tussen shuttle parking of valet parking. Kijk bij onze veelgestelde vragen voor een toelichting op de beide parkeervormen, of lees hieronder verder.

Goedkoop parkeren bij Brussel Zaventem Airport

Als je goedkoper wilt vliegen, dan is het wel goed om daar ook de kosten van het parkeren Zaventem bij op te tellen. Parkeer je de auto via Parkos, dan kun je heel gemakkelijk de goedkoopste parkings met elkaar vergelijken bij Airport Zaventem. We garanderen hierbij de laagste prijs, een uitstekende service en je kunt je auto veilig parkeren bij Brussels Airport. De luchthaven ligt op korte afstand van de gewenste parkeerplaats bij Zaventem parkeren. Dat geldt voor alle parkings bij het vliegveld die je via Parkos bij Brussel Zaventem reserveert. De lagere kosten van de parkeeraanbieder zijn de reden waarom je bij Parkos zo goedkoop een parkeerplek kunt boeken. Parkos inspecteert en controleert alle parkeeraanbieders voor Zaventem parkeren persoonlijk. Onze medewerkers letten op de kwaliteit en netheid van het terrein. Daarnaast kijken we naar de getroffen veiligheidsmaatregelen. De parkeerplaatsen zijn dag en nacht beschikbaar, alle dagen van de week. Er is bovendien altijd iemand aanwezig op de parkeerplek waar je auto staat. Ook wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht. Bij luchthaven Zaventem zijn er vijf parkings die je vanaf de parking naar de luchthaven rijden. Je hoeft dus zelf niet na te denken over het openbaar vervoer van de parking naar de luchthaven van Zaventem Brussel. Je wordt naar de luchthaven gebracht en je auto staat op een overdekte parkeerplek of op een verharde parking buiten. Voor het overdekt parkeren heb je via Parkos bij Brussels Airport twee mogelijkheden voor je auto parkeren.

Reserveer eenvoudig en snel een parkeerplek bij luchthaven Brussel Zaventem. Je selecteert je reisperiode bij Parkos en je vergelijkt de aanbieders op Luchthaven Brussel. Vervolgens reserveer je een parkeerplek. Hierbij betaal je nooit teveel voor parkeren Zaventem. Je bent verzekerd van de laagste prijs bij Parkos. De terreinen van de parkeeraanbieders liggen allemaal dicht in de buurt van Brussels Airport. Daarom kunnen de aanbieders op Brussel Airport hun parkeerplekken voor een voordige prijs aanbieden. Bij Brussels Airport zijn er voldoende aanbieders voor parkeerplaatsen met de shuttle parkeren dienst. Lock Parking is een van de partijen in Zaventem waar je gebruik kunt maken van de service van valet parking. Wanneer je gebruik maakt van het shuttle parkeren op de luchthaven Brussel rijd je zelf naar de parkeerplek. De shuttlebus brengt je na aankomst vanaf de parking naar de airport. Deze gratis shuttle service is iedere dag van de week, 24 uur per dag beschikbaar. Dit is geen openbaar vervoer maar een gerichte service die speciaal voor de reizigers op de airport beschikbaar is. Houd bij het reserveren van deze parkeerplaatsen rekening met de aanvullende reistijd die je kwijt bent tussen de aankomst op de parkaarplaats en de tijd die de shuttlebus nodig heeft om van de parking naar de luchthaven te rijden. Wat kost parkeren met een shuttle bus? Dat zie je terug in onze vergelijkingen van Brussels Airport.

Valet parkeren op Brussels Airport is een service met extra gemak tijdens het parkeren bij Zaventem. Hoe werkt valet parkeren? Bij het reserveren geef je aan dat je de auto niet zelf wilt parkeren. Een chauffeur haalt je auto op bij de vertrekhal van de luchthaven. De medewerker rijdt je auto naar de parking en zal bij terugkomst ervoor zorgen dat je auto naar het vliegveld gebracht wordt. Je hoeft zelf dus niet na te denken over het parkeren vliegveld. Deze parkeermethode reserveren is iets duurder dan shuttle parking op de airport. Maar je hebt er een hoop gemak van. Kijk voor valet parkeren via Parkos naar de mogelijkheden die Express Parking Zaventem Valet biedt. Deze parking bevindt zich op enige afstand van de airport, namelijk in Vilvoorde. Je kunt op dit terrein ook shuttle parkeren. Je kunt bij deze gratis shuttledienst naar de luchthaven je sleutels mee op reis nemen. Als je auto geparkeerd staat op dit terrein in de buurt van Vliegveld Zaventem is er 24 uur per dag iemand aanwezig.

Via Parkos heb je voor Brussel Airport de beste parkeerdeals. Je kunt gemakkelijk prijzen voor parkeren bij Zaventem vergelijken en een parkeerplaats bij de luchthaven reserveren. Wij geven de prijzen van alle beschikbare aanbieders op de luchthaven in de periode van je reis. Reserveer direct. Je ziet tijdens het reserveren tevens meteen of er een extra service geboden wordt op de luchthaven Brussel Airport. Zo kun je bijvoorbeeld op Brussels Airport tijdens je reis je auto te laten wassen. Hiervoor worden aanvullend kosten gerekend die je in het tarief terugvindt. Wanneer je via Parkos op de luchthaven reserveert, maak je gegarandeerd gebruik van goedkoop auto parkeren bij vliegveld Brussel Zaventem. Op een parkeerplaats die verder van de luchthaven ligt, betaal je via Parkos minder dan voor een parking die direct aan Brussel Airport ligt. De huur voor een parkeerterrein op het vliegveld ligt veel hoger dan een parkeerterrein ergens rondom vliegveld Zaventem. Voor goedkoop parkeren bij Brussel Airport moet je dus bij Parkos zijn. Bekijk de reviews van onze klanten om de verschillende aanbieders goed te vergelijken.

Tarieven en prijzen voor Parkeren Zaventem

Parkeren Zaventem Luchthaven Express Parking Zaventem Foto: Express Parking Zaventem
Parkeerplaats Prijs (week) Afstand Type Type
Aéropark 1000 € 75,00 7 min Buiten Shuttle
Ciao Park € 78,00 10 min Buiten Shuttle
Holiday Inn Brussels Airport € 85,00 5 min Buiten Shuttle
Parking City Zaventem € 104,00 4 min Binnen Shuttle
Express Parking Zaventem € 115,00 4 min Binnen Shuttle
Park And Go € 115,00 7 min Buiten Shuttle
Parkway € 115,00 7 min Buiten Shuttle
Star Parking Zaventem € 125,00 10 min Binnen Shuttle
Office Park € 160,00 5 min Buiten Shuttle
Express Parking Zaventem Valet € 180,00 - Binnen Valet
Star Parking Zaventem € 190,00 - Binnen Valet

*De parkeertarieven bij luchthaven Zaventem kunnen natuurlijk variëren, afhankelijk van de periode. Bovenstaande gegevens tonen de goedkoopste aanbieding per parkeerpartner.

Shuttle parkeren bij Brussels Airport Zaventem

Bij shuttle parkeren Zaventem rijd je zelf naar het terrein parkeeraanbieder en je parkeert ook zelf je auto. De shuttle bus staat voor je klaar en brengt je naar het vliegveld van Brussel Airport. Je hebt bij lang parkeren keuze uit meerdere aanbieders van parkings. Maak het jezelf gemakkelijk en vergelijk bij Parkos de prijzen van de aanbieders op de luchthaven. Je kiest dan direct uit overdekt parkeren of buiten parkeren. Voor het overdekt parkeren zal er een toeslag op het tarief van toepassing zijn. De kosten van het vervoer met de shuttlebus zijn wel bij de prijs inbegrepen. De shuttlebus rijdt regelmatig tussen de luchthaven en de parkeerplaats. Reken op een gemiddelde van zes keer per uur.


De volgende parkeerplaatsen met shuttle bus naar de vertrekhal vind je op Parkos:

Bij Parkway is er geen beperkte doorrijhoogte en kunnen voertuigen tot 5 meter lang parkeren. Het parkeerterrein is 24/7 geopend, en ons personeel staat altijd voor je klaar. Je kunt je autosleutels behouden en zelf parkeren. De shuttlebus brengt je in ongeveer 10 minuten naar de luchthaven en haalt je daar ook weer op bij je terugkeer.

Ciaopark is een handige parkeeroptie in de buurt van de luchthaven van Zaventem. Ze bieden een snelle shuttle service die je in ongeveer 10 minuten naar de luchthaven brengt, en ze zorgen goed voor je auto tijdens je reis. Let op dat bij elke reservering de eerste 2 personen gratis zijn, maar vanaf de 3e persoon wordt ter plaatse een extra bedrag van 5 euro in rekening gebracht, dat alleen met Mastercard, Visa of Maestro kan worden betaald, aangezien contante betalingen niet worden geaccepteerd.

Bij Aéropark 1000 parkeer jij je auto op een omheind buitenterrein zonder maximale doorrijhoogte. Kies je voor shuttle parkeren, bel het terrein een half uur voor aankomst. De shuttlebus brengt je in zeven minuten naar het vliegveld en staat klaar bij terugkomst.

Star Parking is jouw betrouwbare keuze nabij de luchthaven van Zaventem. Ze bieden 24/7 service met een ervaren team en zowel binnen- als buitenparkeermogelijkheden. Alles om jouw reis moeiteloos te starten.

Bij Holiday Inn Brussels Airport parkeer je op slechts 5 minuten van de luchthaven en neem je je sleutels mee. De 24/7 toegankelijke parkeerplaats PARKING B ligt direct rechts bij aankomst. Er is een gratis shuttle beschikbaar op vaste tijden om je naar de luchthaven te brengen. Als dit niet past bij je vluchtplannen, kun je een taxi nemen voor de rit tussen het hotel en de luchthaven.

Bij Express Parking Zaventem, op ongeveer vijf minuten van het vliegveld, staat je auto altijd overdekt. De autosleutel moet worden afgegeven, maar er is geen maximale doorrijhoogte. Voor grotere voertuigen dan de maximale afmetingen geldt een extra toeslag van 50% bovenop het normale tarief, die je ter plaatse kunt betalen. Shuttle parkeren is beschikbaar, waarbij een shuttlebus je in ongeveer 5 minuten naar het vliegveld brengt, en je kunt bellen voor ophalen bij terugkeer.

Parking City Zaventem, op slechts 4 minuten van de luchthaven van Zaventem, biedt hoogwaardige overdekte parkeerplaatsen. Ze vragen je vriendelijk om je autosleutels af te geven. Met meer dan 120 beschikbare plaatsen zetten ze zich in voor klanttevredenheid. Het enige wat je hoeft te doen, is naar de parkeergarage gaan, je sleutels afgeven, en dan kun je met een gerust hart op vakantie.

Zoek je een parkeerplek bij de luchthaven van Zaventem? Green Parking maakt het eenvoudig! Hun parkeerterreinen zijn maximaal 10 minuten rijden van de luchthaven verwijderd (ongeveer 6 kilometer). Nadat je hebt geparkeerd, kun je gebruikmaken van de gratis pendeldienst naar de luchthaven. Green Parking biedt de meest voordelige tarieven in Zaventem en zorgt voor een kwalitatieve service, zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen.

Valet parking Zaventem

Bij het valet parkeren Zaventem kun je de auto laten parkeren. Je maakt dus geen gebruik van de shuttle service. Bij de vertrekhal van Brussel Airport wacht een medewerker van de parkeerplaats je op. Hij brengt de auto van het vliegveld naar het parkeerterrein. Zelf kun je de vertrekhal binnenlopen en je reis vervolgen. Bij aankomst op het vliegveld staat de auto weer voor je klaar op de luchthaven. Je stapt in en je kunt direct naar huis rijden. Tijdens het vergelijken, kom je verschillende aanbieders tegen. Sky Parking in Zaventem biedt valet parkeren op deze luchthaven aan. Dit is wel duurder vergeleken met shuttle parkeren. Maar het voordeel is dat je zelf je auto niet naar de parkeerplaats hoeft te rijden en alleen de route naar de luchthaven moet plannen. Dat scheelt je tijd en moeite.het parkeerterrein brengen.


De volgende Valet Parking Zaventem vind je bij Parkos:

Bij Express Parking Zaventem Valet, op ongeveer vijf minuten van het vliegveld, staat je auto altijd overdekt. Ze vragen om je autosleutel af te geven, en er is geen maximale doorrijhoogte. Voor grotere voertuigen geldt een toeslag bovenop het standaardtarief, die ter plekke kan worden betaald. Met de shuttlebus word je naar het vliegveld gebracht, en bij terugkomst kun je de parking bellen om opgehaald te worden.

Bij Star Parking, een van onze vertrouwde partners bij de luchthaven van Zaventem, staan ze dag en nacht voor je klaar. Hun ervaren team staat paraat om aan jouw behoeften te voldoen, of je nu kiest voor binnen- of buitenparkeergelegenheid of hun handige valet service. Met tal van diensten zorgen ze ervoor dat het begin van jouw reis moeiteloos verloopt.

Lang parkeren vliegveld Zaventem

Parkeren Zaventem

Om je op weg te helpen, willen we je de volgende aanbevelingen geven over het parkeren bij Zaventem:

Vergelijk: Het kiezen van een goedkoper aanbieder wil natuurlijk niet zeggen dat het geen betrouwbare aanbieders zijn. Parkos inspecteert alle terreinen van de aanbieders. Zo weet je zeker dat je auto veilig staat tijdens je afwezigheid. We kijken naar de kwaliteit van de aangeboden services en of de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Kies je manier van parkeren. Op Brussels Zaventem Airport is er keuze tussen shuttle parking en valet parking. Wil je dat je auto opgehaald wordt door een chauffeur? Kies dan voor velt parkeren. Je kunt ook naar het vliegveld gereden worden in een shuttlebus. Voordat je een keuze maakt, denk je even na wat voor jou het meest praktisch is. Lees daarom nog even goed de verschillen na tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Heb je de reservering al bevestigd en wil je het toch nog wijzigen? Dat is geen probleem. Tot 24 uur voor vertrek kun je je reservering nog gratis annuleren of wijzigen.


Shuttle parkeren houdt in dat je zelf je auto naar het parkeerterrein rijdt en met de gratis shuttlebus naar het vliegveld gaat. De shuttlebus zet je dicht bij de vertrekhal af, op minder dan een minuut lopen. Nadat je vliegtuig geland is, staat de shuttlebus bij terugkomst weer voor je klaar op het vliegveld. De bus rijdt je naar het parkeerterrein. Met shuttle parkeren ben je over het algemeen goedkoop uit voor het parkeren rondom Zaventem Airport. Bij de aanbieders via Parkos kun je goedkoop parkeren vergeleken met de parkeerplekken die het vliegveld zelf aanbiedt. Boek daarom nu online een parkeerplaats via Parkos.


Kies je voor valet parkeren dan rijd je je auto rechtstreeks naar het vliegveld. Bij het vliegveld wordt je opgewacht door een chauffeur die je auto meeneemt naar een extern parkeerterrein. Je loopt zelf door naar de vertrekhal en bent binnen een minuut lopen bij de incheckbalie. Bij terugkomst staat je auto bij het vliegveld klaar en je kunt meteen je reis naar huis vervolgen. Kijk bij het reserveren niet alleen naar de keuze tussen shuttle en valet parking maar ook of je de auto binnen of buiten wilt parkeren.

Veiligheid: Bij de verschillende parkeeraanbieders voor het parkeren bij luchthaven Zaventem kun je de auto veilig parkeren. Parkos inspecteert zelf alle locaties waar je auto geparkeerd staat. We letten op de veiligheid van het parkeerterrein en de aangeboden faciliteiten. Alle aanbieders die Parkos heeft, beschikken over een beveiligd parkeerterrein, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Je gaat parkeren met een gerust hart.

Plan je reis. Zorg dat je op tijd aanwezig bent als je op reis gaat naar Vliegveld Brussel Zaventem. Kijk voor vertrek naar de luchthaven naar het adres van je parkeerplek voor lang parkeren. Houd ook altijd goed de verkeersinformatie in de gaten en maak gebruik van onze routeplanner. De Brussels Airport app geeft bovendien alle nodige informatie over je vlucht.

Op zoek naar handige tips voor parkeren in de buurt van vliegveld Zaventem? Bekijk dan de volgende nuttige bronnen:


Hoe laat moet ik bij Zaventem aanwezig zijn?

Brussel Airport is ook wel bekend als vliegveld Zaventem. De luchthaven vervoert jaarlijks 22 miljoen passagiers. Het is daarom een druk bezochte locatie en daarom heel belangrijk om goed voorbereid o…

Hoe werkt shuttle parkeren bij Zaventem?

Wil je weten hoe shuttle parkeren bij Zaventem Airport werkt? Hier is hoe het in jouw geval zou verlopen: Je rijdt met je eigen auto naar de parkeeraanbieder. Het adres van de parkeeraanbieder s…

Hoe werkt valet parkeren bij Zaventem?

Als je kiest voor valet parkeren bij Zaventem, kies je voor een uiterst eenvoudige parkeeroptie. Je rijdt simpelweg naar de luchthaven, waar een medewerker van de parkeerservice je auto in ontvangst n…
Onze voordelen
usp car
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp earth
De beste deals op parkeren bij vliegvelden
usp free
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp like
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd