9,4/10 5.770 beoordelingen

Parkeren Rotterdam Airport

Wijzig vliegveld
om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Parkeeraanbieders 6
Best beoordeeld Park Simply
Goedkoopste ParqPoint
Dichtstbij de luchthaven Park Simply

Parkeren bij Rotterdam Airport

Vlieg je vanaf Rotterdam Airport? Als je kiest voor een parkeerplaats reserveren op de Rotterdamse luchthaven, kom je niet voor verrassingen te staan. Zeker niet als je de parkeerplaats tijdig reserveert. Kijk bij Parkos voor parkeerterreinen voor zowel lang parkeren als kort parkeren die niet ver van de terminal van de luchthaven liggen. Dan kun je je zware koffers na aankomst bij de vetrekhal direct op een bagagewagentje zetten. Parkeer je auto dicht bij Airport Rotterdam. Gratis parkeren is eigenlijk uitgesloten als je vanaf Rotterdam Airport vliegt. Maar bij Parkos vergelijk je de verschillende parkeeraanbieders rondom Rotterdam The Hague Airport gemakkelijk en snel. Je kiest hierdoor voor een voordelige parkeeraanbieder in de buurt van de luchthaven. Reserveer direct online voor een voordelige prijs. Je reserveert bij ons een parkeerplaats dicht bij de luchthaven tegen betere prijzen dan de tarieven die je betaalt bij de officiële parkings P1, P2, P3, P4 of P5 Rotterdam Airport.

Inhoud:

 1. Goedkoop Parkeren
 2. Shuttle & Valet Parking
 3. Lang Parkeren
 4. Vergelijk Parkings

Rotterdam The Hague Airport is na Schiphol en Eindhoven Airport de luchthaven met de hoogste bezoekersaantallen van Nederland. Er wordt vanaf deze luchthaven onder andere gevlogen met British Airways en Tui FLy. Met een jaarlijkse aantal passagiers van 1.700.000 in de afgelopen drie jaar, is het onvermijdelijk dat het Rotterdam Airport parkeren niet altijd eenvoudig is. Datzelfde geldt voor een parkeerplaats reserveren. Om toch een goedkope en veilige parkeerplaats in Rotterdam te vinden, boek je een parkeerplek eenvoudig en snel via Parkos.

Goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport

De parkeerkosten bij de luchthaven houd je het liefst zo laag mogelijk. Daarom biedt Parkos alternatieve aanbieders voor veilig parkeren bij luchthaven Rotterdam tegen de laagste prijs. De officiële parkeerterreinen liggen dicht bij de luchthaven zelf, maar niet op het vliegveld. Daardoor profiteer je van een voordelig tarief. Zeker als je het vergelijkt met de prijs die Rotterdam Airport zelf rekent voor zijn parkeerplekken. Je kunt via Parkos je auto parkeren in een overdekte parkeergarage of een buitenparkeerplaats. Deze zijn altijd op slechts enkele minuten rijden van Rotterdam Airport gevestigd. Het feit dat het parkeerterrein zich niet direct op het vliegveld bevindt, is jouw prijsvoordeel.

navigation

Boek online een parkeerplaats bij een van onze aanbieders bij Luchthaven Rotterdam. Park Simply en Speed Parking hebben beiden een terrein in het noorden van Rotterdam. Als je bij Speed Parking reserveert, rijd je zelf met auto naar de parkeerplek en parkeer je de auto zelf. Je hebt het dan over shuttle parking. Zorg dat je ruim van te voren aanwezig bent op de parking, zodat je ook op tijd bent voor je vlucht. Een medewerker brengt je vervolgens naar Rotterdam Airport met een gratis shuttlebus.

checklist

Bij Parkos kun je rekenen op een betrouwbare parkeeraanbieder. Sommige aanbieders op Airport Rotteram bieden een extra service. Zoals elektrische laadpalen voor elektrische auto's. Heb je een elektrische auto en wil je hiervan gebruik maken? De parkeeraanbieder geeft je hierover graag alle informatie. Je kunt niet alleen goedkoop parkeren maar ook je reservering een dag voor vertrek nog gratis wijzigen.

reviews

Dat parkeren bij Rotterdam Airport via Parkos betrouwbaar is, blijkt uit de beoordelingen van onze klanten. Onze klanten beoordelen de parkeeraanbieders rondom Rotterdam Airport gemiddeld met een score van 9,4.

Parkeertarieven Rotterdam Airport

Parkeren Rotterdam Luchthaven Aanbieder pakketten - parkeertarieven Foto: Valet Parking Rotterdam Airport
Parking Prijs per week Afstand Type parkeerplaats Type parking
Speed Parking € 79,50 5 min Buiten Shuttle
Terminal- Parking Rotterdam Airport € 112,00 1 min Binnen Lopen
Park Simply € 112,59 - Buiten Valet
Valet Parking Rotterdam Airport € 113,25 - Buiten Valet
Park Simply € 149,50 - Binnen Valet
Valet Parking Rotterdam Airport € 155,00 - Binnen Valet

*Parkeertarieven Rotterdam kunnen variëren afhankelijk van de periode. De gegevens werden berekend voor 01.09.-08.09.2023.

Shuttle parkeren en valet parkeren luchthaven Rotterdam

Op een luchthaven parkeer je op verschillende manieren parkeren, namelijk shuttle parkeren en valet parkeren. Tussen beide systemen zitten de volgende verschillen.

Shuttle parkeren

shuttle parkeren Rotterdam airport

Met shuttle parkeren rijd je zelf naar de gereserveerde parking en je parkeert je auto dus ook zelf. De shuttlebus brengt je vervolgens van de parking naar de luchthaven Rotterdam. Indien gewenst, helpen de aanwezige medewerkers je met je koffers. Deze shuttlebus is natuurlijk gratis, de prijs die je online afrekent, is dus inclusief deze dienst. Bij terugkomst staat de shuttlebus klaar om je naar je auto te brengen.

Kies voor een parkeeraanbieder bij luchthaven Rotterdam als Park Air, Quick Parking, Park Air en Park Simply. Het shuttle parkeren bij Rotterdam Airport wordt door onze klanten altijd goed beoordeeld vanwege de uitstekende kwaliteit en een goede service! Heb je vragen over shuttle parkeren Rotterdam Airport? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Valet parkeren

valet parkeren bij Rotterdam airport

Het valet parkeren Rotterdam Airport is parkeren met een beetje extra service. Bij valet parking rijd je naar de vertrekhal waar een medewerker van de parking op je wacht. De juiste locatie ontvang je via de bevestigingsmail na het afronden van de reservering. In deze mail staat ook het telefoonnummer van de chauffeur die je auto zal parkeren Rotterdam Airport.

Bij Rotterdam The Hague Airport is er een mogelijkheid voor het valet parkeren. Dit is namelijk Valet Parking Rotterdam Airport. Bij deze locatie van valet parking staat je auto overdekt op het parkeerterrein. In tegenstelling tot shuttle parking, wordt bij valet parking je auto naar het vliegveld gebracht. Na de landing stap je direct in je eigen auto en rijd je naar huis. Is je vlucht vertraagd? Dan wijzig je tot 24 uur voor vertrek gratis je reservering. Zowel shuttle parkeren in Rotterdam als valet parkeren in Rotterdam zijn van ons nog nooit met een onvoldoende beoordeeld. Wil je meer informatie over valet parkeren bij vliegveld Rotterdam? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Lang parkeren vliegveld Rotterdam

Parkos maakt lang parkeren Rotterdam Airport eenvoudig. Je vind bij ons altijd de beste aanbieders. Door de vergelijking heb je een duidelijk overzicht van de parkeerplaatsen tegen de laagste prijs. Alle aanbieders in Rotterdam van valet parking en shuttle parking controleren we persoonlijk. Of je de auto nu overdekt parkeert of op een buitenterrein, je bent verzekerd van een veilige parking en een betrouwbare parkeeraanbieder.

Vergelijk tussen verschillende aanbieders

Bekijk onze verschillende aanbieders: kies de parkeeraanbieder die het beste bij je past. Denk hierbij aan de keuze tussen shuttle parkeren en valet parking. Kijk ook naar het prijsverschil tussen parkeeraanbieders en of je de sleutel mee kunt nemen. Vergelijk de parkeeraanbieders op onze site op je gemak voor een weloverwogen keuze.

Kies je manier van parkeren

Kies je manier van parkeren. Er zijn twee verschillende manieren van parkeren op Rotterdam the Hague Airport. Wil je dat je auto opgehaald wordt door een chauffeur? Dan kies je voor valet parking. Voor shuttle parking kies je bijvoorbeeld voor Park Air Rotterdam of Basic Parking. Je wordt dan naar de luchthaven gereden. Je gemaakte keuze kun je altijd een dag voor vertrek nog kosteloos annuleren of wijzigen.


Is shuttle parkeren hoe je wilt parkeren? Rijd dan zelf naar het parkeerterrein en ga met de gratis shuttlebus naar het vliegveld. De shuttlebus zet je dichtbij de vertrekhal af. Vervolgens hoef je minder dan een minuut te lopen. Bij terugkomst op het vliegveld zal de shuttlebus weer voor je klaarstaan. Daarmee rijd je naar het parkeerterrein waar je auto geparkeerd staat. Shuttle parkeren is de oplossing voor goedkoop parkeren rondom Rotterdam Airport. Een van de aanbieders is Speed Parking. Het is bovendien een gemakkelijke manier om bij de luchthaven te parkeren. De aanbieders bij Parkos zijn altijd goedkoper dan de parkeerplaatsen die het vliegveld zelf aanbiedt. Boek daarom online een parkeerplaats via Parkos.


Kies je voor valet parking dan rijd je zelf met je auto naar de luchthaven. Dit is mogelijk bij Garant Parking. Bij de luchthaven staat een chauffeur voor je klaar die je auto aanneemt. De chauffeur rijdt je auto naar een extern parkeerterrein. Je stapt uit bij de vertrekhal van de luchthaven en je bent binnen een minuut lopen bij de incheckbalie. Bij terugkomst op de luchthaven zal je auto weer voor je klaarstaan op de luchthaven. Je hoeft dus geen tijd te verliezen, de reis gaat direct naar huis. Als je de keuze tussen shuttle en valet parking hebt gemaakt, kun je ook nog kiezen of je de auto overdekt parkeert of kiest voor parkeerplaatsen in de buitenlucht.

Veiligheid

Veiligheid: Bij het vergelijken van de verschillende parkeeraanbieders voor het parkeren bij Rotterdam Airport kijk je natuurlijk ook naar de veiligheid van de parkeerplek. Parkos inspecteert daarom persoonlijk alle locaties van parking Rotterdam. Hierbij letten we erop dat je auto veilig staat op het parkeerterrein. En we kijken naar de faciliteiten die een parking als Park Air te bieden heeft.


Lees bij de verschillende aanbieders van de parking, zoals bijvoorbeeld Quick Parking Rotterdam en Garant Parking, welke veiligheidsmaatregelen de aanbieder heeft getroffen. Zo kun je zelf zien op welke manier je auto veilig en betrouwbaar geparkeerd staat. Dit geeft je tijdens je vakantie een gerust gevoel. Kijk bijvoorbeeld ook of je bij parking Rotterdam je elektrische auto kun laten opladen tijdens je afwezigheid. Alle aanbieders die Parkos in de buurt van het vliegveld aanbiedt, beschikken over een beveiligd terrein, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Plan je reis

Plan je reis: Lang parkeren bij Airport Rotterdam vraagt om een goede planning. Je kunt, om onverwachte situaties te vermijden op weg naar vliegveld Rotterdam, je reis van huis naar het vliegveld voorbereiden met onze routeplanner. Dit geldt ook als je met het openbaar vervoer komt. Je kunt jezelf hiermee vooraf een hoop stress besparen.


Houd er rekening mee dat je uiterlijk twee uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig moet zijn. Maar je aankomst is ook afhankelijk van de tijd die je nodig hebt als je je auto parkeert. Bij shuttle parkeren heb je zowel met de aankomst bij de parking Rotterdam te maken als met de aankomst op het vliegveld zelf. De shuttlebus van bijvoorbeeld Quick Parking Rotterdam of Park Air brengt je vaak binnen een paar minuten naar de vertrekhal van de luchthaven. Toch is het raadzaam hiervoor voldoende tijd voor te reserveren.


Heb je een parkeerplaats gereserveerd bij Park Simply of Garant Parking dan haalt de chauffeur je auto op de luchthaven op. Hij rijdt hem naar de gereserveerde parkeerplaats. In dat geval moet je rekening houden met de tijd die je kwijt bent om de auto te inspecteren en de sleutel over te dragen. Mocht er onverhoopt sprake zijn van een annulering van je vlucht dan kun je 24 uur voor vertrek je reservering annuleren zoals omschreven in onze algemene voorwaarden.

Ben je geïnteresseerd in parkeermogelijkheden bij Rotterdam Airport? Neem dan een kijkje op de volgende pagina's:


Parkeertarieven bij Rotterdam Airport

Aanbieder Parkeertype Prijs 8 dagen
ParqPoint Valet parkeren | Buiten vanaf €90.00
Park Simply Valet parkeren | Buiten vanaf €92.50
Valet Parking Rotterdam Airport Valet parkeren | Buiten vanaf €107.00
Terminal- Parking Rotterdam Airport Parkeren | Binnen vanaf €109.95
Park Simply Valet parkeren | Binnen vanaf €130.00
Valet Parking Rotterdam Airport Valet parkeren | Binnen vanaf €144.95
ParqPoint Shuttle parkeren | Buiten vanaf €150.00
Parked Valet parkeren | Binnen vanaf €204.00
Speed Parking Shuttle parkeren | Buiten -

*Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de data die u selecteert, het seizoen en de aankomsttijden. Data hier zijn van do. 25-7-2024 tot vr. 2-8-2024.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kost het om te parkeren bij Rotterdam Airport?

  chevron
  Gemiddeld kost een parking voor 1 week bij Rotterdam Airport € 128,55 .
 • Wat is de beste parking bij Rotterdam Airport ?

  chevron
  De best beoordeelde parkings op Rotterdam Airport zijn: Park Simply met een gemiddelde beoordelingsscore van 9.7, Park Simply met een gemiddelde van 9.6 en ParqPoint met een 9.6 .
 • Wat is de goedkoopste parking bij Rotterdam Airport?

  chevron
  De goedkoopste parkings bij Rotterdam Airport zijn ParqPoint, parkeren kost € 90,00 voor 1 week, Park Simply met € 92,50 voor 1 week en Valet Parking Rotterdam Airport voor € 107,00 per week.
 • Hoe lang van te voren op Rotterdam Airport aanwezig?

  chevron

  Het is belangrijk om ruim op tijd op Rotterdam The Hague Airport te zijn. Door de luchthaven wordt aangeraden om 2 uur voor vertrek aan te houden. Dit geeft je genoeg tijd voor inchecken, bagage drop-off, security checks en het bereiken van de gate.

   

  Voor parkeren bij Rotterdam Airport is het verstandig om minstens 3 uur van tevoren bij het parkeerterrein of de vertrekhal te zijn. Reserveer je parkeerplek vooraf en plan extra tijd in voor shuttle services en incheckprocedures. Bij shuttle parkeren kun je direct in een shuttlebus stappen en bij valet parkeren is 3 uur van tevoren ideaal voor de autocontrole en papierwerk.

 • Hoe werkt valet parkeren bij Rotterdam Airport?

  chevron

  Wanneer je kiest voor valet parkeren bij Rotterdam Airport, rij je met je auto gewoon naar de vertrekhal. Een kwartier voor aankomst bij de vertrekhal bel je naar de parkeeraanbieder. Daar staat een parkeermedewerker voor je klaar om je auto naar de parkeerplaats te brengen. Je hoeft dus niet zelf naar de parkeerplaats te gaan. De parkeermedewerker herkent je auto aan het kenteken en het merk en model: de gegevens die je tijdens de reservering hebt doorgegeven. Samen met de parkeermedewerker controleer je eerst je auto op eventuele schade, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij je terugkeer. Na deze controle en het pakken van je bagage kun je direct naar de incheckbalie lopen. Dit bespaart tijd en is de meest comfortabele manier van parkeren.

   

  Alle parkeeraanbieders waarmee we samenwerken, werken uitsluitend met ervaren chauffeurs, dus je kunt erop vertrouwen dat je auto veilig wordt geparkeerd.

   

  Hoe kom je bij de vertrekhal?

  Als je kiest voor valet parkeren bij Rotterdam Airport, rijd je zelf naar de vertrekhal op het adres dat in de bevestigingsmail staat. Je kunt de vertrekhal gemakkelijk vinden door de borden 'P4 departure' te volgen.

   

  Bij terugkomst

  Bij terugkomst hoef je alleen maar je parkeeraanbieder te bellen, zodat ze weten wanneer je aankomt. Het telefoonnummer staat in je bevestigingsmail. Je auto staat dan voor je klaar bij de aankomsthal, zodat je direct je reis kunt voortzetten.

   

  Waar vind je ik de medewerker van het parkeerbedrijf?

  Je kunt de medewerker vinden op de afgesproken plek die wordt aangegeven in de bevestigingsmail. Meestal draagt de medewerker ook bedrijfskleding. Als de medewerker niet direct naar je toe komt, raden we je aan om het telefoonnummer van de parkeeraanbieder te bellen.

   

  Voor- en nadelen van Valet parkeren

  Bij het reserveren van een parkeerplaats wil je natuurlijk een weloverwogen keuze maken. Hier zetten we de voor- en nadelen van valet parkeren voor je op een rij:

  Voordelen

  • Snelheid: Omdat je zelf naar de vertrekhal rijdt, bespaar je tijd; je bent direct bij de vertrekhal en hoeft niet vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld te reizen.
  • Gemak: Je hoeft niet vanaf het parkeerterrein naar het vliegveld vervoerd te worden, want je rijdt immers zelf naar het vliegveld toe.

  Nadelen

  • Transparantie: Omdat je zelf niet je auto parkeert, zie je niet waar je auto wordt geparkeerd. We kunnen je in ieder geval vertellen dat we je parkeeraanbieder hebben geïnspecteerd.
  • Prijs: De valet-dienst is vaak iets duurder dan shuttle parkeren.

   

 • Hoe werkt shuttle parkeren bij Rotterdam Airport?

  chevron

  Met shuttle parkeren rijd je naar het geboekte parkeerterrein en word je met een gratis shuttle bus naar het vliegveld van Rotterdam gebracht. Als je ervoor kiest om te parkeren bij Rotterdam Airport en je gaat voor de shuttle parkeeroptie, dan heb je de keuze uit twee aanbieders: Terminal Parking Rotterdam Airport en Speed Parking. Deze twee aanbieders bieden beide shuttle parkeren aan, maar hun diensten verschillen.

   

  Bij Speed Parking rijd je met je auto naar hun parkeerplaats, die zich op slechts vijf minuten van het vliegveld bevindt. Daar parkeer je je auto op hun terrein, en vervolgens word je comfortabel met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht door een medewerker. De shuttlebus rijdt regelmatige gedurende de hele dag, dus lang wachten is niet nodig.

   

  Als je kiest voor Terminal Parking Rotterdam Airport, rijd je met je auto naar het Fletcher hotel, dat zich direct naast het vliegveld bevindt. Je parkeert je auto in de parkeergarage van het hotel. Bij aankomst ontvang je alvast een uitrijkaart voor je terugkeer. Hierdoor kun je bij terugkomst direct in je auto stappen en naar huis gaan. Het Fletcher hotel is slechts op een steenworp afstand van het vliegveld, dus je hoeft niet met je bagage de shuttlebus in te stappen; je loopt gewoon naar de terminal.

   

  Wat betreft je terugkeer, dit verschilt ook per aanbieder. Bij Terminal Parking Rotterdam Airport krijg je een uitrijkaart voor de parkeergarage, zodat je zelf naar je auto kunt lopen en je reis naar huis kunt voortzetten. Als je bij Speed Parking hebt gereserveerd, vind je in de bevestigingsmail een telefoonnummer. Je belt dit nummer nadat je je bagage hebt opgehaald. De parkeeraanbieder is op de hoogte van je verwachte aankomsttijd en zal de chauffeur zo snel mogelijk naar het vliegveld sturen om je op te halen.

   

  Verkeersinformatie

  Als je met de auto naar Rotterdam The Hague Airport reist, is het belangrijk om te weten dat het rondom Rotterdam soms druk kan zijn. Er zijn vaak files in de buurt van de luchthaven, vooral tijdens de ochtend- en avondspits. We raden je aan om extra voorzichtig te zijn als je tijdens deze drukke tijden rijdt. Het kan handig zijn om de actuele verkeersinformatie en dagelijkse drukke routes in de gaten te houden en je route van te voren te plannen.

   

Onze voordelen
usp car
Zorgvuldig gecontroleerd
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp thumbs up
Beste aanbiedingen
De beste deals op parkeren bij vliegvelden
usp 24
Kosteloos annuleren
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp 24
+4 miljoen klanten
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd