Parkos
user
Toggle Navigation

Route naar Rotterdam Airport

Op deze pagina kan je jouw reis naar Rotterdam Airport plannen. Hier staan ook handige tips om met de auto door The Netherlands te rijden.
Belangrijke informatie - snelle info: Verkeersinformatie

Plan je route hier

Startpunt
Parkeeraanbieder
Parkeerdienst
Als je op de onderstaande stappen klikt, kun je inzoomen op de gedetailleerde routebeschrijving.
× Wijzig 06B8FACA-02C7-4745-B4F8-A78D3BA5FBF8 Print

Adresgegevens

Rotterdam Airport
Rotterdam Airportplein 60 The Netherlands
Select your provider & service above

Parkeerinstructies

 • Verkeersinformatie

  chevron

  Route Rotterdam Airport en tips

  Bij een reis vanaf Rotterdam Airport is het essentieel om de juiste informatie te hebben over de route, het verkeer, en handige reistips. We begrijpen dat je graag tijdig en moeiteloos op de luchthaven wilt aankomen, klaar om je bestemming te bereiken. Om jouw reis soepel te laten verlopen, bieden we hier alle relevante informatie die je nodig hebt voor een vlekkeloze start van je avontuur vanaf Rotterdam Airport.


  Verkeersinformatie

  Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk op tijd bij het vliegveld zijn. Op deze pagina geven wij je handige tips met betrekking tot het verkeer. De luchthaven van Rotterdam ligt net buiten het centrum van Rotterdam. Deze ligging is gunstig, aangezien je je buiten het drukke gebied van Rotterdam bevindt. Rotterdam Airport ligt aan de snelweg A13. De luchthaven wordt goed aangegeven op de borden. Bekijk ook de Verkeersdrukte kalender Nederland van de ANWB.


  Dagelijks drukke verkeerstrajecten:

  A1 Amsterdam – Apeldoorn: bij knooppunt Hoevelaken
  A2 Eindhoven – Maastricht: bij Maastricht
  A9/N9 Amstelveen – Den Helder: bij knooppunt Rottepolderplein
  A12 Utrecht – Arnhem: bij de knooppunten Lunetten (Utrecht), Grijsoord en Waterberg (Arnhem)
  A16 Rotterdam – Breda: voor de Van Brienenoordbrug, de Moerdijkbrug en bij het knooppunt Galder (Breda)
  A20 Hoek van Holland – Gouda: tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Terbregseplein
  A27 Almere – Utrecht – Breda: bij Utrecht, voor de Brug bij Gorinchem en bij knooppunt St. Annabosch ( Breda)
  N59 knooppunt Hellegatsplein – Zierikzee


  Openbaar vervoer

  Rotterdam The Hague Airport is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met metrolijn E vanaf Rotterdam Centraal of Den Haag Centraal. Inchecken bij NS kan met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiele telefoon, maar alleen voor reizen in de tweede klasse zonder korting. Vanuit Rotterdam kun je met metrolijn E naar Meijersplein reizen en overstappen op buslijn 33, of je kunt direct op buslijn 33 stappen vanaf Rotterdam Centraal. Vanuit Den Haag brengt metrolijn E je binnen 30 minuten naar halte Meijersplein, waar je kunt overstappen op buslijn 33. Hiermee bereik je Rotterdam The Hague Airport snel en gemakkelijk. Raadpleeg 9292 voor routeplanning en reistijden.


  Parkeren bij Rotterdam Airport

  Als je besluit om met de auto naar Rotterdam Airport te gaan, zijn er diverse parkeermogelijkheden beschikbaar. Het is verstandig om van tevoren je parkeerplaats te reserveren om zeker te zijn van een plek. Eenmaal op het terrein volg je simpelweg de aanduidingen naar de juiste parkeerzone. Let ook op de vermelde tarieven en eventuele kortingen die beschikbaar zijn voor online boekingen.


  Onder normale omstandigheden kunt u uitgaan van de volgende reistijden:

  Rotterdam -> Rotterdam Airport 7 kilometer / 0:11 uur
  Den Haag -> Rotterdam Airport 19,4 kilometer / 0:22 uur
  Utrecht -> Rotterdam Airport 64,5 kilometer / 0:52 uur
  Amsterdam -> Rotterdam Airport 73,5 kilometer / 0:53 uur
  Leeuwarden -> Rotterdam Airport 201 kilometer / 2:14 uur
  Enschede -> Rotterdam Airport 200 kilometer / 2:17 uur
  Enschede -> Rotterdam Airport 200 kilometer / 2:17 uur
  Groningen -> Rotterdam Airport 247 kilometer / 2:42 uur


  Handige informatie voor onderweg

  Wanneer je met de auto op weg gaat, raden we je aan om eerst je auto te laten controleren op technische mankementen. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte problemen komen te staan. Hoe kun je dit voorkomen?

  Het draait vooral om de basiszaken, zoals het controleren van de vloeistoffen. Controleer je oliepeil en of er voldoende koelvloeistof aanwezig is. Let er daarnaast op dat de bandenspanning in orde is. Als laatste check kun je de werking van de verlichting controleren. Zo kun je met een gerust hart aan je reis beginnen.


  Brandstof

  Of je nu op benzine, diesel of LPG rijdt, je kunt vrijwel overal in Nederland deze brandstoffen tanken. Als je via de snelwegen reist, raden we je aan om eerst in de bebouwde kom te tanken. Dit is vaak goedkoper dan tanken langs de snelweg. Let op: LPG is niet altijd beschikbaar bij benzinestations binnen de bebouwde kom, dit heeft te maken met veiligheidsvoorschriften.


  Pechhulp Nederland

  Wanneer je ondanks de technische controle van je auto toch pech onderweg krijgt, kun je altijd terecht bij de ANWB. Ze helpen je graag weer op weg. Ben je nog geen lid van de ANWB? We raden je dit zeker aan. Als je geen lid bent en gebruikmaakt van hun diensten, brengt de ANWB extra kosten in rekening. Bovendien kun je kiezen uit elf gratis routekaarten wanneer je lid wordt.


  Maximumsnelheid

  Waarschijnlijk ben je wel bekend met de Nederlandse verkeerswetgeving. Toch willen we je attenderen op de volgende snelheidslimieten.Rijd je in Nederland op de snelweg? Dan varieert de snelheid van 100 kilometer per uur tot 130 kilometer per uur. Rijd je op een autoweg (N-weg), dan geldt hier de limiet van 80 kilometer per uur. In de bebouwde kom gelden maximumsnelheden van 30 kilometer per uur tot 50 kilometer per uur, afhankelijk van de bewegwijzering.


Heb je het juiste antwoord niet gevonden? Neem contact op met één van onze medewerkers.
Bel ons
Nu open
050 808 0177
Bekijk alle openingstijden
Stuur ons een e-mail
Antwoord binnen 24 uur
info@parkos.com
we zijn hier om je te helpen!