Valet Parking met Parkos

Park & Walk

Park & Walk is een parkeeroptie die beschikbaar is bij veel vliegvelden. Het is een handige en gemakkelijke manier om je auto te parkeren wanneer je op reis gaat. Het concept van Park & Walk is eenvoudig: je parkeert je auto op het parkeerterrein en loopt vervolgens naar de terminal.


Je rijdt naar het aangewezen parkeerterrein bij het vliegveld en volgt de borden die je de weg wijzen naar de parkeerplaatsen. Zodra je een geschikte parkeerplek hebt gevonden, kun je je auto veilig parkeren en de sleutels meenemen. Park & Walk parkeerplaatsen zijn vaak de opties die het vliegveld zelf aanbiedt of private parkeerterreinen dicht in de buurt van het vliegveld.


Daarna is het een kwestie van lopen naar de terminal. Afhankelijk van de grootte van het parkeerterrein en de luchthaven, kan de wandeling variëren van een paar minuten tot maximaal 15-20 minuten.


Park & Walk is een populaire keuze voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en tijd willen besparen. Het elimineert de noodzaak van langeafstands shuttles of het wachten op vervoer van en naar de terminal.


  • Bepaal je eigen schema
  • Geen Afhankelijkheid van Extern Vervoer
  • Stressvrij Reizen
  • Geen beperking met bagage
  • Gemak en Tijdbesparing

Hoe werkt Park & Walk

Hoe werkt Park & Walk precies? We leggen het in 6 korte stappen uit.

1. Maak een reservering

Park & Walk parkeerplaatsen zijn aangegeven met een loop icoontje. Hier maak je een reservering. Vervolgens ontvang je een bevestiging via de e-mail met duidelijke routebeschrijving.

2. Rij naar de parkeerplaats

Op de dag van vertrek rij je naar de parkeerplaats dichtbij het vliegveld. Deze parkeerplaats is op loopafstand van het vliegveld.

3. Lopen naar het vliegveld

Nadat je auto geparkeerd is kun je met je bagage richting het vliegveld lopen. Hoever het lopen is staat altijd aangegeven voordat je reserveert en op je reserveringsbevestiging.

4. Relax

Tijdens jouw reis staat jouw auto veilig geparkeerd op het terrein van een van onze zorgvuldig geselecteerde parkeer partners. Wij werken alleen samen met parkeer partners die grondig door ons zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

5. Terug op het vliegveld

Nadat je bent geland, kun je direct doorlopen naar je auto. Je auto staat nog veilig op dezelfde plek als waar je deze hebt achtergelaten.

6. Auto ophalen

Bekijk en controleer je auto goed voordat je vertrekt. Vervolgens kun je jouw reis naar huis voortzetten.

Wat zijn de voor- en nadelen van Park & Walk?

Benieuwd naar de voor- en nadelen van Park & Walk? Wij zetten het op een rijtje.


Stressvrij Reizen. Park & Walk zorgt voor een stressvrije reiservaring. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplek ver van de terminal of over het inladen van je bagage in een shuttlebus. Door dichtbij de terminal te parkeren, kun je gemakkelijk naar de incheckbalie gaan en je reis zonder gedoe beginnen.
Tijdbesparing. Met Park & Walk kun je je auto parkeren op een parkeerterrein dat zich op loopafstand van de terminal bevindt. Hierdoor hoef je geen tijd te besteden aan het wachten op shuttles of het zoeken naar parkeerplaatsen ver van de terminal.
Weersomstandigheden. Bij Park & Walk ga je te voet naar de terminal. Je bent direct blootgesteld aan de weersomstandigheden. Dit kan vooral ongemakkelijk zijn bij extreme hitte, kou, regen of sneeuw.
Prijs. In vergelijking met andere parkeeropties bij vliegvelden, zoals lang parkeren op een extern terrein, kan Park & Walk duurder zijn. Omdat je dicht bij de terminal parkeert.

Wat klanten zeggen over Park & Walk

We vragen al onze klanten wat hun ervaring was. Dit is voor ons enorm belangrijk. Voor jou hebben we een aantal reviews op een rijtje gezet van klanten die een Park & Walk hebben geboekt.

Gunther Hoffmann 1 April 2023
10

Auto weghalen ging volgens verwachting. En de auto ophalen ook, ware het niet dat ons vliegtuig een uur te laat was en Park4You eigenlijk al dicht was. De medewerker van die avond was zo attent om op ons te wachten, wordt zeer gewaardeerd!

Bas van der Pal 7 april 2023
8

Dichtbij de airport. Redelijke prijzen. Geen shuttle bus, maar voor die korte afstand ook niet nodig.

Anoniem 6 april 2023
10

Wederom goede ervaring. Personeel heel vriendelijk. Stonden al te wachten, gegevens en vluchtnr. klopten. Dus sleutelafgeven en door. Niet ver lopen naar luchthaven en bij terugkomst stond de auto weer klaar ! Geen shuttle bus nodig. Toppie !

Anoniem 5 april 2023
10

Inderdaad 2 minuten lopen naar terminal. Alles geregeld volgens afspraak.. Vriendelijk personeel

FAQ Park & Walk

Alles gelezen, maar heb je nog vragen? Hierover vind je de meest gestelde vragen over Park & Walk bij vliegvelden. Staat je vraag hier niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen..


Park & Walk kost gemiddeld €60 - €70 per week. De kosten voor Park & Walk kunnen variëren afhankelijk van het specifieke vliegveld en de parkeeraanbieder. De prijzen worden meestal berekend op basis van de duur van het parkeren.

De locatie van de Park & Walk kun je altijd vinden op de desbetreffende pagina van de parkeeraanbieder. Ook ontvang je bij je reserveringsbevestiging een gedetailleerde routebeschrijving.

In de meeste gevallen is Park & Walk geschikt voor mensen met mobiliteitsbeperkingen of die gebruikmaken van een rolstoel. Parkeerterreinen bij vliegvelden zijn doorgaans uitgerust met faciliteiten voor mindervaliden, zoals invalidenparkeerplaatsen en toegankelijke routes naar de terminals. Het is echter altijd raadzaam om vooraf de specifieke toegankelijkheidsvoorzieningen te controleren bij het vliegveld of de parkeeraanbieder.

Parkeerplaatsen via Parkos moeten altijd vooraf gereserveerd worden. Dit is ook raadzaam zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst.

De loopafstand van het parkeerterrein naar de terminal kan variëren, afhankelijk van het specifieke vliegveld en de parkeerlocatie. In sommige gevallen kan het slechts enkele minuten duren om van het parkeerterrein naar de terminal te lopen, terwijl het op andere vliegvelden iets langer kan duren.

Over het algemeen zijn er geen specifieke beperkingen qua bagage bij Park & Walk. Je kunt zoveel bagage meenemen als toegestaan volgens de bagagevoorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

De voordelen van Parkos

 

Alle parkings persoonlijk geinspecteerd

 

Voordeligste optie om te parkeren

 

Wijzigen en annuleren is gratis

Andere parkeervormen

Is Park & Walk toch niet voor jou? Parkos vergelijkt andere mogelijkheden graag voor je. Lees meer over de andere parkeeropties bij vliegvelden.