Park & Taxi met Parkos

Park & Taxi

Bij Park & Taxi parkeer je je auto op een speciaal daarvoor bestemd parkeerterrein in de buurt van de luchthaven. Deze parkeerterreinen zijn meestal goed beveiligd met cameratoezicht, omheiningen en beveiligingspersoneel, zodat je met een gerust hart je auto kunt achterlaten tijdens je reis.


Na het parkeren van je auto op het parkeerterrein, maak je gebruik van een taxi dienst om naar de luchthaventerminal te reizen. Deze diensten worden verzorgd door een extern vervoersbedrijf en zit bij de prijs inbegrepen.


Park & Taxi biedt het voordeel van gemak en tijdbesparing. Je kunt je auto veilig parkeren en je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken naar een parkeerplaats op de luchthaven. Bij terugkomst wordt je met de taxi weer naar het parkeerterrein gebracht.


  • Inclusief taxi naar vliegveld
  • Auto altijd zelf geparkeerd
  • Stressvrij reizen
  • Sleutels in eigen beheer houden
  • Afzetten en ophalen voor de terminal

Hoe werkt Park & Taxi

Hoe werkt Park & Taxi precies? We leggen het in 6 korte stappen uit.

1. Maak een reservering

Park & Taxi parkeerplaatsen worden aangegeven in de naam van de parkeerdienst. Na het reserveren ontvang je een bevestiging via de e-mail met duidelijke routebeschrijving.

2. Rij naar de parkeerplaats

Op de dag van vertrek rij je naar de parkeerplaats. 30 minuten voor aankomst neem je contact op met de parkeerdienst. Zij zorgen dat de taxi op tijd voor je klaar staat.

3. Taxi naar vliegveld

De taxi staat voor je klaar en de bagage kan in de taxi geplaatst worden. Deze brengt je binnen enkele minuten naar het vliegveld.

4. Relax

Je auto staat tijdens je reis veilig geparkeerd. Het is tijd om te relaxen.

5. Terug op het vliegveld

Nadat je bent geland, neem je contact op met de parkeeraanbieder. Zij regelen dat de taxi weer voor je klaar staat om je naar de parkeerplaats te brengen.

6. Taxi naar parking

Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats kun je de reis naar huis voortzetten.

Wat zijn de voor- en nadelen van Park & Taxi?

Benieuwd naar de voor- en nadelen van Park & Taxi? Wij zetten het op een rijtje.


Gemak. Park & Taxi biedt het voordeel van gemak en tijdbesparing. Je kunt je auto veilig parkeren en je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken naar een parkeerplaats op de luchthaven.
Veiligheid. Parkeerterreinen die worden gebruikt bij Park & Taxi zijn meestal goed beveiligd met cameratoezicht, omheiningen en beveiligingspersoneel. Dit zorgt ervoor dat je auto veilig wordt achtergelaten tijdens je reis.
Kosten. Park & Taxi kan duurder zijn in vergelijking met andere parkeeropties, vooral als je langere tijd parkeert.
Afhankelijkheid. Bij Park & Taxi ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van de taxidienst. Er bestaat een kleine kans dat er vertragingen of andere ongemakken kunnen optreden als gevolg van externe factoren, zoals verkeersomstandigheden. Daarnaast passen er minder personen in 1 taxi.

Lees meer over Park & Taxi bij...

Benieuwd bij welke vliegvelden Parkos Park & Taxi mogelijkheden vergelijkt? Momenteel hebben wij Park & Taxi mogelijkheden bij de volgende vliegvelden.

Wat klanten zeggen over Park & Taxi

We vragen al onze klanten wat hun ervaring was. Dit is voor ons enorm belangrijk. Voor jou hebben we een aantal reviews op een rijtje gezet van klanten die een Park & Taxi hebben geboekt.

Gert-Jan Rath 30 Oktober 2022
10

Het was echt super! Zelf je auto parkeren, je autosleutel zelf bij je houden en met een privétaxi van en naar schiphol gebracht worden was echt super. Ook geen lange wachtmomenten op de taxi. De communicatie via de vooraf gekregen telefoonnummers verliep ook zeer soepel!

Mark van den Dolder 15 Oktober 2022
10

Voordat we vertrokken zijnde goed geïnformeerd in wat we konden verwachten en wat e moesten doen. Bij aankomst was dus alles duidelijk. Handig telefoonnummer voor het openen van de slagboom en taxi was snel bij de locatie. Parkeergarage was netjes en er is duidelijk aangegeven waar de auto geparkeerd kan worden. Alles netjes verlicht wel binnen als buiten de garage .

Elaine Lyle 11 Oktober 2022
10

Transfer was best snel aanwezig, bij terugkomst transfer was heel snel aanwezig het was best wel laat en donker de lieve taxi chauffeur heeft even gewacht tot ik bij mij auto was topper. Zal zeker weer gebruik van maken

Nicolien Kuiper 11 Oktober 2022
10

30 minuten voor aankomst gebeld met de taxitransfer. Deze stond al te wachten toen ik arriveerde. Bijzonder dat de slagboom open gaat door een nummer te bellen, maar ging open. Beschikbare plek zoeken was even rondje rijden. De parkeerplek is overdekt, maar wel open aan de zijkanten. Externen kunnen dus wel bij je auto komen. Geen idee of er een toilet was, dat was wel fijn geweest na een lange reis. Ophalen ging goed, wel even zoeken waar de taxi stond, chauffeur belde waar ik stond. Goed geregeld.

FFAQ Park & Taxi

Alles gelezen, maar heb je nog vragen? Hierover vind je de meest gestelde vragen over Park & Taxi bij vliegvelden. Staat je vraag hier niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen..


Gemiddeld kost Park & taxi tussen de €55 - €75 voor 1 week. De kosten voor Park and Taxi kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke parkeeraanbieder en de taxi service.

Bij je reserveringsbevestiging ontvang je een routebeschrijving naar de parkeerplaats. Ook kun je altijd kijken op de specifieke pagina van die park & taxi dat je geboekt hebt.

Wij adviseren om een extra 30 minuten te rekenen voor het park & taxi proces. Dit geeft voldoende tijd om je auto te parkeren, de taxi service te gebruiken en naar de terminal te reizen.

De duur van de rit naar het vliegveld kan variëren, afhankelijk van de afstand tussen de parkeerplaats en de luchthaven. Gemiddeld duurt een taxirit tussen de 10 en 20 minuten.

Regulier bagage kan meegenomen worden in de taxi. Afwijkend bagage kan niet mee in de taxi (denk aan: Fiets, surfplank, etc.)

De taxi service omvat meestal maximaal 3 personen inbegrepen in de prijs. Als je met meer mensen reist, kan er een extra vergoeding van €10 per persoon gelden.

De taxi brengt je direct naar de terminal. De meeste vliegvelden hebben een speciaal drop-off en pick-up gebied voor taxi's.

Ophalen vindt plaats op dezelfde plek als waar je bent afgezet. Mocht dit anders zijn zal dit altijd aangegeven worden.

In de taxi is beperkte ruimte. Over het algemeen is een rolstoel die ingeklapt kan worden geen probleem. Het meest comfortabel voor rolstoelgebruikers is valet parkeren.

Kinderwagens die ingeklapt kunnen worden, mogen over het algemeen mee. Mits de andere bagage dan nog past. Ben je niet zeker, dan raden wij shuttle parkeren of valet parkeren aan. Het is ook altijd mogelijk om contact op te nemen.

De voordelen van Parkos

 

Alle parkings persoonlijk geinspecteerd

 

Voordeligste optie om te parkeren

 

Wijzigen en annuleren is gratis

Andere parkeervormen

Is Park & Taxi toch niet voor jou? Parkos vergelijkt andere mogelijkheden graag voor je. Lees meer over de andere parkeeropties bij vliegvelden.