Parkos
user
Toggle Navigation
Goedkoop parkeren Brussel Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Goedkoop parkeren Brussel Airport

Vlieg je vanuit België naar je vakantiebestemming, dan is de kans groot dat je dit vanaf Brussels airport doet. Rond Brussel liggen twee vliegvelden op een goed uur rijden van elkaar. Dit zijn Charleroi Airport en Brussels Airport in Zaventem. Van deze beide vliegvelden is Brussels Airport de grootste. Dit betekent automatisch dat het druk kan zijn op de luchthaven. Niet alleen in de aankomst- en vertrekhallen, maar ook in het openbaar vervoer en bij de parkeerplaatsen. Het is dan ook handig om tijdig een gewenste parkeerplaats te reserveren als je vanaf Brussels airport. We geven je graag een paar tips om op te letten als je op zoekt bent naar goedkoop parkeren bij Brussel airport.

Lang of kort parkeren bij Brussels Airport?

Net als bijna ieder vliegveld heeft Brussels Airport de mogelijkheid om voor een korte tijd je auto te parkeren. Dit zijn de P1-parkeerplaatsen. Deze liggen dicht bij Brussels airport. Ze zijn echter bedoeld om je auto te parkeren als je iemand wegbrengt en daarna weer naar huis gaat. Er is ook de mogelijkheid om je auto op een parkeerterrein dat voor kort parkeren bedoeld is, maximaal een week te parkeren. Maar de tarieven op deze parkeerplaatsen lopen snel op en dat is nu net wat je niet wilt als je op zoek bent naar budgetvriendelijk parkeren vliegveld Zaventem. Daarom is het beter om de lang parkeerterreinen bij Parkos te vergelijken en daaruit de parkeeraanbieder met de meest voordelige prijs te selecteren. Je ziet dan ook direct welke service voor Brussel Zaventem airport parkeren je kunt verwachten.

Wat biedt een parkeeraanbieder bij Zaventem airport?

De verschillende parkeeraanbieders die je kunt boeken via Parkos liggen op korte afstand van luchthaven Zaventem. Dat betekent dat je over het algemeen binnen vijf tot tien minuten van je parkeerplaats naar het Brussel Airport rijdt. De terreinen voor parkeren Brussel Airport zijn beveiligd met camera’s en ‘s nachts zijn de terreinen van parkeren Zaventem verlicht.

Bij de boeking van een voordelige parkeerplaats heb je keuze uit verschillende manieren van goedkoop parkeren, namelijk shuttle of valet parkeren. Met shuttle parkeren zet je de auto zelf op de gereserveerde parkeerplaats. Daarna word je met de shuttle bus vanaf de goedkope parking binnen enkele minuten naar de luchthaven gebracht. De shuttlebus brengt je bij terugkomst terug naar je geparkeerde auto. Het is natuurlijk super handig dat je auto geparkeerd staat dichtbij de terminal.

Voor het valet parkeren hoef je zelf niet naar de parkeerlocatie te rijden. Je ontmoet de chauffeur van het parkeerterrein op Brussels Airport Zaventem. Daar geef je de autosleutels af en je gaat vervolgens de vertrekhal binnen. De chauffeur brengt je auto naar de gereserveerde parking Zaventem. Als je van de vliegreis terugkomt, staat de chauffeur met je auto op Brussel airport Zaventem klaar zodat je direct naar huis kunt vertrekken.

Parkeren inclusief overnachting: Park Sleep Fly

Enkele parkeeraanbieders hebben de optie om behalve een parkeerplaats ook een overnachting te boeken. Dat wordt ook wel een Park Sleep Fly arrangement genoemd. Dit betekent dat je een nacht voor vertrek al in de buurt van het vliegveld bent. Dat is praktisch als je vlucht bijvoorbeeld vroeg vertrekt. Afhankelijk van de accommodatie heb je ook bij parkeren met overnachting de keuze tussen shuttle parkeren en valet parkeren.

Parkeer je auto op Brussel airport

Zijn er factoren van invloed op het parkeertarief?

Bij het bepalen van de parkeertarieven is de verhouding tussen vraag en aanbod vaak bepalend. In drukke periodes, zoals de zomervakantie en de kerstvakantie, kan de prijs dus in verhouding hoger zijn. Een andere factor die het tarief beïnvloedt, is het type parkeerplaats dat je reserveert. Is het een buitenterrein waar dag en nacht personeel aanwezig is? Of gaat het om een parkeergarage die alleen toegang biedt aan de mensen die hun auto daar geparkeerd hebben? Op bepaalde plaatsen is er een wachtruimte aanwezig met toiletten. Al deze dingen kunnen van invloed zijn als je op zoekt bent naar goedkoop parkeren.

Daarnaast kun je tijdens het boeken aangeven of je gebruik wilt maken van aanvullende diensten. Je betaalt hiervoor een extra bedrag op het parkeertarief. De service kan gaan van het opladen van je elektrische auto tijdens je afwezigheid en het wassen van je auto tot een technische keuring laten uitvoeren. Goedkoop parkeren Zaventem kan altijd, gratis parkeren is vaak niet mogelijk.

Waar kan ik goedkoop Brussel Zaventem Airport parkeren?

De standaardperiode voor parkeren Brussel airport is acht dagen. De tarieven voor het vergelijk worden dan ook per acht dagen berekend. Daarbij zijn de aanvullende luchthavenkosten in de voorbeelden meegenomen. Parkeer je liever langer of korter? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Vul gemakkelijk je vertrek- en aankomstdatum in op onze hoofdpagina en zo vind je snel de beste optie voor goedkoop parkeren Brussel.

Bij Ciao Park kun je acht dagen voor € 89,- parkeren. Je bent op 10 minuten van het vliegveld en wordt met de shuttlebus gebracht en gehaald. Bij Star Parking betaal je € 125,- voor een week parkeren. E.C.E. Parking Zaventem rekent een tarief van € 159,- voor acht dagen valet parkeren. En voor € 175,- staat je auto voor acht dagen bij Holiday Inn Brussels Airport – Park Sleep & Fly, waar je met de shuttlebus in vijf minuten op het vliegveld bent. Dit bedrag is inclusief een overnachting op basis van een tweepersoonskamer. Bekijk alle opties voor parking Zaventem via de website van Parkos: voordelig en zorgeloos parkeren gegarandeerd.