Parkos
user
Toggle Navigation
Waar parkeer je je auto als je vanuit België vliegt?

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Waar parkeer je je auto als je vanuit België vliegt?

België heeft vijf vliegvelden waar je voor een vliegvakantie of zakenreis terecht kunt. De twee grootste vliegvelden liggen in de buurt van Brussel, namelijk Charleroi Airport en Zaventem Brussels Airport. Dat deze twee vliegvelden de grootste zijn, houdt bijna automatisch in dat het er ook druk is. Dat merk je bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een parkeerplaats bij het vliegveld. Daarom is het praktisch om via Parkos een parkeerplaats te reserveren. Hierdoor heb je niet alleen de zekerheid van een parkeerplek, maar je betaalt ook veel minder.

De soorten parkeerplaatsen op een vliegveld

Op bijna alle vliegvelden is het parkeren volgens een bepaald systeem geregeld. Je hebt een parkeerzone voor het ophalen of afzetten van passagiers. Dit wordt een drop-off zone genoemd of kiss and ride. Hier mag je over het algemeen niet langer dan een half uur staan. Dit is de tijd die je nodig hebt om mensen in- en uit te laten stappen en de bagage te verplaatsen. Om kort in deze zone stil te staan, betaal je een paar euro.

Daarnaast hebben luchthavens officiële parkeerplaatsen voor lang- en kort parkeren. Bij kort parkeren is het aantal dagen dat je auto er kan blijven staan, gelimiteerd. Denk aan een weekend of bijvoorbeeld een week. Blijf je langer weg en wil je de auto bijvoorbeeld een paar weken parkeren, dan ben je aangewezen op een parkeerplaats voor lang parkeren. Deze parkeerplaatsen, die direct aan het vliegveld liggen, worden door de luchthavens beheerd.

Alternatieve parkeeraanbieders in de buurt van een vliegveld

Hoewel het op het eerste oog praktisch lijkt om op het vliegveld zelf te parkeren, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste vind je er moeilijk een plaats. Dit komt omdat het aantal plaatsen, in verhouding tot de vraag, beperkt is. Ten tweede zijn de parkeertarieven vrij hoog.

Reserveer je via Parkos een parkeerplaats bij een alternatieve, particuliere parkeeraanbieder dan bevindt het parkeerterrein zich over het algemeen iets verder van het vliegveld. Het voordeel is dat het parkeertarief daardoor minder hoog is vergeleken met dat van de officiële parkeeraanbieders. Bovendien zijn er meer aanbieders om uit te kiezen. De grotere afstand tot de vertrekhal is relatief. Je bent binnen een paar minuten vanaf de parkeerplaats bij de vertrekhal.

Bovendien hoef je het vervoer naar het vliegveld niet zelf te regelen. Je maakt hiervoor gebruik van de service die het parkeerterrein je biedt. Dat is in de vorm van een gratis shuttlebus. En wil je nog meer gemak en tijd besparen? Laat je auto dan op het vliegveld door een medewerker van het parkeerterrein ophalen.

De mogelijkheden bij parkeren bij een Belgisch vliegveld

In het vergelijkingsoverzicht van Parkos kom je verschillende opties tegen als je op zoek gaat naar een parkeerplaats op een vliegveld. Daarbij is het goed om in de gaten te houden dat hoe eerder je reserveert, hoe meer keuze je hebt. De tarieven zullen ook lager zijn als je ruim vooruit boekt. De mogelijkheden voor het parkeren verschillen per vliegveld. Zo heeft bijvoorbeeld Charleroi Airport alleen de optie om shuttle parkeren te reserveren.

Shuttle parkeren

De parkeerterreinen die shuttle parkeren aanbieden, bevinden zich op korte afstand van het vliegveld. Je rijdt in vijf of tien minuten met de shuttlebus van de parkeerplaats naar de vertrekhal van het vliegveld. De parkeerplaats kan zich in een parkeergarage bevinden of het is op een verhard en omheind buitenterrein. Wat van toepassing is, staat duidelijk bij de omschrijving in het vergelijkingsoverzicht vermeld.

Op de dag van vertrek parkeer je de auto op de gereserveerde parkeerplaats. Je stapt met je reisgezelschap en je bagage in de shuttlebus, die je vervolgens naar de vertrekhal brengt. Op de dag van aankomst geef je door wanneer je landt en de shuttlebus wacht op het afgesproken tijdstip op je en brengt je naar je auto.

Valet parkeren

Ook bij valet parkeren liggen de parkeerplaatsen over het algemeen wat verder van het vliegveld. Maar daar merk je als reiziger niets van, omdat je zelf niet op de gereserveerde parkeerplaats komt. In plaats daarvan rijd je op de dag van vertrek naar een afgesproken punt in de buurt van de vertrekhal. Een medewerker van de geboekte parkeerplaats wacht daar op je en neemt je autosleutels en je auto van je over. Je haalt je bagage uit je auto, eventueel met hulp van de medewerker. Terwijl je incheckt, brengt de chauffeur je auto naar het parkeerterrein.

Voordat je bij terugkomst landt, geef je aan de parkeeraanbieder door wat het verwachte tijdstip van aankomst is. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de chauffeur met je eigen auto op je te wachten. Vervolgens rijd je direct naar huis.