P3 Schiphol Parkeren en Alternatieven
Vanaf € 4,33 per dag! Wijzig vliegveld

P3 Schiphol

Ga je op reis vanaf Schiphol Airport en wil je jouw auto dichtbij het vliegveld parkeren? Bekijk op onze website alle informatie over de parkeerplaatsen van Schiphol P3, voorheen beter bekend als Schiphol Smart Parking. Vergelijk gemakkelijk prijzen, veiligheid, faciliteiten en alternatieve opties die we voor jou op een rijtje hebben gezet.


Let op: Wij bieden op onze website geen vrije parkeerplekken aan voor P3. Bekijk het gehele aanbod van de alternatieve aanbieders door bovenaan deze pagina je vertrek en aankomstdatum in te vullen. Via Parkos bespaar je gemiddeld 40% op parkeertarieven. In onze blog lees je meer informatie over kosten van parkeren bij Schiphol.

P3 Schiphol


Parkeren op Schiphol P3: belangrijkste informatie

Parkeervorm Shuttle parkeren
Shuttle reistijd 5 minuten
Overdekt parkeren Ja
Elektrische auto opladen Ja
Videotoezicht Ja

P3 Schiphol snelbus

Schiphol P3 is één van de officiële parkeerterreinen van Schiphol, bedoeld voor wanneer je bijvoorbeeld voor een langere tijd op reis gaat. Je kunt ervoor kiezen om op het P3 parkeerterrein te staan of in de garage van P3. Het is dus mogelijk om overdekt of onoverdekt te parkeren. Je kunt hier terecht zonder een reservering, maar we raden je aan om voor aankomst te reserveren voor een parkeerplaats. Dit om teleurstellingen bij de luchthaven te voorkomen.

Wil je dus zeker zijn van een parkeerplaats op Schiphol P3, dan is het een goed idee om vooraf online te reserveren. Indien je niet vooraf reserveert moet je namelijk gemiddeld €130 euro extra betalen voor een buiten parkeerplaats en €140 extra wanneer je bij P3 wilt staan tijdens je vakantie.


Vergelijk alternatieve parkeeropties


P3 Schiphol is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A4 en het adres is Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol te Haarlemmermeer. Daarbij ligt het op ongeveer 5 minuten afstand rijden van het vliegveld.

Bij dit parkeerterrein maak je gebruik van de shuttle bus (ook wel snelbus genoemd). Dit zijn pendelbussen die om de 10 minuten vertrekken vanaf het parkeerterrein of de parkeergarage en jou met je bagage vervoeren naar de terminal van Schiphol Airport. Deze pendelbussen rijden 24 uur per dag: zo ben je vliegensvlug van het parkeerterrein op het vliegveld. Ook bij terugkomst is het makkelijk om weer bij je geparkeerde auto te komen, zonder extra kosten.

De andere officiële parkeerplaatsen van Schiphol zijn Schiphol P1 en Schiphol P6 Valet Parking. Kijk op de officiële website van Schiphol om de beschikbaarheid en de tarieven te controleren. Via Parkos vergelijk je makkelijk en snel alternatieve en goedkope opties voor parkeren nabij Schiphol. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verschillende parkeeropties te kiezen, zoals shuttle parkerenvalet parking en overnachten nabij het vliegveld met Park Sleep Fly.Faciliteiten Amsterdam Schiphol parking P3

 • Overdekt parkeren: Wil je je auto parkeren in de overdekte nieuwe parkeergarage of op het onoverdekte parkeerterrein? Dat is beide mogelijk bij P3 Schiphol.
 • Shuttle service: De faciliteiten van P3 liggen op slechts 5 minuten van de vertrekhallen. De shuttle bus brengt je snel naar de vertrekhal van Schiphol. Zo weet je zeker dan je nooit lang onderweg bent naar de vertrekhal of bij terugkomst vanaf de aankomsthal. Wanneer je liever op loopafstand van het vliegveld parkeert, is P1 Schiphol een goede optie.
 • Buiten parkeren: Zoals eerder benoemd is het mogelijk om je auto te parkeren op het onoverdekte parkeerterrein. Het is vaak goedkoper als je parkeert in een onoverdekte parkeerplaats.
 • Elektrische oplaadpunten: Wilt je jouw Tesla of andere EV opladen? Dit kan bij P3. Er zijn 12 oplaadpunten voor elektrische auto's beschikbaar in de P3 parkeergarage. Wil je goedkoper parkeren en toch jouw elektrische auto opladen? Vul dan de reisdata in bovenaan deze pagina en filter vervolgens op 'elektrisch opladen'. Zo krijgt je snel een overzicht van alle alternatieve parkeeropties waar jij de mogelijkheid hebt om jouw elektrische auto op te laden.
 • Kentekenherkenning: Gemakkelijk in en uitrijden door de slagboom met automatische kentekenherkenning van luchthaven Schiphol.
 • Mindervaliden parkeerplaatsen: Er zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden.
Route P3 Schiphol

 • Permanent videotoezicht
 • 24 uur per dag, elke 10 minuten gratis shuttle bus naar de vertrekhal
 • Onoverdekt of overdekt parkeren
 • Inrijden op kenteken
 • Elektrische oplaadpunten voor elektrische auto's
 • Makkelijk bagage in- en uitladen bij het Bagage laadpunt
 • Hoge parkeertarieven vergeleken met alternatieve parkeeraanbieders
 • Shuttle bus niet afgestemd op je reservering
 • Korter dan 3 dagen parkeren is niet mogelijk
 • Geen hulp bij je bagage


Tarieven voor parkeren bij P3 Schiphol

Parkeerplaats Type 8 dagen 15 dagen
ParkingPoint Buiten €45,95 €62,95
Vakantie Parking Buiten €45,95 €62,95
GreenParking Locatie M Buiten €49,00 €93,00
Fast Shuttle Parking Buiten €51,00 €112,00
Airport Indoor Parking Overdekt €52,00 €96,00
P3 Terrein Buiten €91,50 €127,00
P3 Garage Overdekt €106,50 €142,00
P6 Valet Parkeren Buiten €158,50 €181,50
P1 Schiphol Buiten €231,50 €274,00

* Deze prijzen zijn gebaseerd op 2 weken parkeren. De tarieven kunnen verschillen per periode.

Hiernaast vind je een tabel met tarieven P3 Schiphol, zodat je deze kunt vergelijken met de alternatieve aanbieders van Parkos. Deze tabel is gesorteerd op het aantal dagen parkeren. Zo kun je gemakkelijk en snel de prijzen voor Schiphol P3 en de alternatieve parkeeropties die je vindt via Parkos vergelijken.


Zoals je kunt zien is Parkeren bij P3 duur te noemen. De parkeertarieven voor 3 dagen parkeren zijn zo hoog dat je wel 40% kunt besparen op parkeerkosten via Parkos. Parkos biedt namelijk uitstekende alternatieven aan voor goedkoop parkeren bij Schiphol. Deze aanbieders bieden je dezelfde dienst aan maar dan een stuk voordeliger. Hier staat jouw auto 24 uur per dag, 7 dagen in de week op een beveiligd parkeerterrein en staan er altijd medewerkers voor klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende opties, zoals shuttle parkeren of valet parking. Veilig en voordelig bij Schiphol parkeren reserveren doet je via Parkos!


Vergelijk Parkings bij Schiphol