P3 Schiphol Parkeren en Alternatieven
Vanaf € 4,27 per dag! Wijzig vliegveld

P3 Schiphol

Ga je op reis vanaf Schiphol Airport en wil je jouw auto dichtbij het vliegveld parkeren? Bekijk op onze website alle informatie over Schiphol P3 Lang Parkeren, voorheen beter bekend als Schiphol Smart Parking. Vergelijk gemakkelijk prijzen, veiligheid, faciliteiten en alternatieve opties die we voor jou op een rijtje hebben gezet.

Let op: Wij bieden geen parkeerplaatsen aan voor parkeren Schiphol P3. Bekijk het gehele aanbod van alternatieve aanbieders door bovenaan deze pagina je vertrek en aankomstdatum in te vullen. Via Parkos bespaar je gemiddeld 40% op parkeertarieven voor parkeren op Schiphol. In onze blog lees je meer informatie over kosten parkeren Schiphol P3.

P3 Schiphol parkeerplaats


Schiphol P3 Lang Parkeren: belangrijkste informatie

Parkeervorm Shuttle parkeren
Shuttle reistijd 5 minuten
Overdekt parkeren Ja
Lang of kort parkeren Lang parkeren
Elektrische auto opladen Ja
Videotoezicht Ja

P3 Schiphol snelbus

Schiphol P3 is één van de officiële parkeerterreinen van Schiphol, bedoeld voor lang parkeren wanneer je bijvoorbeeld voor een langere tijd op reis gaat. Je kunt ervoor kiezen om op het Schiphol parkeren P3 parkeerterrein te staan of in de P3 Lang Parkeren Garage: overdekt of onoverdekt. Je kunt hier terecht zonder een reservering, maar we raden je aan om voor aankomst te reserveren voor een parkeerplaats. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Wil je dus zeker zijn van een parkeerplaats op Schiphol P3, dan is het een goed idee om vooraf online te reserveren. Indien je niet vooraf reserveert moet je namelijk gemiddeld €130 euro extra betalen voor een buiten parkeerplaats en €140 extra wanneer je in de Schiphol P3 Lang Parkeren Garage wilt staan.


Vergelijk alternatieve parkeeropties


P3 Schiphol is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A4 en het adres P3 Schiphol is Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol te Haarlemmermeer. Daarbij ligt het op ongeveer 5 minuten afstand rijden van vliegveld Schiphol.

Bij dit parkeerterrein maak je gebruik van de shuttle bus (ook wel snelbus genoemd). Dit zijn pendelbussen die om de 10 minuten vertrekken vanaf het parkeerterrein of de parkeergarage en jou met je bagage vervoeren naar de terminal van Schiphol airport. Deze pendelbussen rijden 24 uur per dag: zo ben je vliegensvlug van het parkeerterrein op het vliegveld.

De andere officiële parkeerplaatsen van Schiphol zijn Schiphol P1 Kort Parkeren en Schiphol P6 Valet Parking. Kijk op de officiële website om de beschikbaarheid en de tarieven te controleren. Via Parkos vergelijk je makkelijk en snel alternatieve en goedkope parkeren Schiphol opties. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verschillende parkeeropties te kiezen, zoals shuttle parkeren, valet parking en overnachten nabij het vliegveld met Park Sleep Fly.Faciliteiten Amsterdam Schiphol parking P3

 • Overdekt parkeren: Wil je je auto parkeren in de overdekte nieuwe parkeergarage of op het onoverdekte parkeerterrein? Dat is beide mogelijk bij P3 Schiphol.
 • Shuttle service: De faciliteiten van P3 Lang Parkeren Schiphol liggen op slechts 5 minuten van de vertrekhallen. De shuttle bus brengt je snel naar de vertrekhal van Schiphol. Zo weet je zeker dan je nooit lang onderweg bent naar de vertrekhal of bij terugkomst vanaf de aankomsthal. Wanneer je liever op loopafstand van het vliegveld parkeert, is P1 Schiphol een goede optie.
 • Buiten parkeren: Zoals eerder benoemd is het mogelijk om je auto te parkeren op het onoverdekte parkeerterrein. Het is vaak goedkoper als je parkeert in een onoverdekte parkeerplaats.
 • Elektrisch oplaadpunt: Wilt je jouw Tesla of andere EV opladen? Dit kan bij P3 Schiphol. Er zijn 12 oplaadpunten voor elektrische auto's beschikbaar in de P3 parkeergarage. Wil je goedkoper parkeren en toch jouw elektrische auto opladen? Vul dan de reisdata in bovenaan deze pagina en filter vervolgens op 'elektrisch opladen'. Zo krijgt je snel een overzicht van alle alternatieve parkeeropties waar jij de mogelijkheid hebt om jouw elektrische auto op te laden.
 • Kentekenherkenning: Gemakkelijk in en uitrijden met automatische kentekenherkenning van Schiphol.
 • Mindervaliden parkeerplaatsen: Er zijn ook parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden.
Route P3 Schiphol

 • Permanent videotoezicht
 • 24 uur per dag, elke 10 minuten gratis shuttle bus naar de vertrekhal
 • Onoverdekt of overdekt parkeren
 • In- en uitlaadpunt voor bagage
 • Hoge parkeertarieven vergeleken met alternatieve parkeeraanbieders
 • Shuttle bus niet afgestemd op je reservering
 • Korter dan 3 dagen parkeren is niet mogelijk
 • Geen hulp bij je bagage


Tarieven P3 Lang parkeren Schiphol

Parkeerplaats Type 8 dagen 15 dagen
Q-Park Park+Fly Hoofddorp Buiten €50,00 €77,50
Eazzypark Rijnlanderweg Buiten €55,00 €83,00
Airport Indoor Parking Overdekt €65,00 €93,00
P3 Lang Parkeren Terrein Buiten €83,50 €118,50
P3 Lang Parkeren Garage Overdekt €98,50 €133,50
P6 Valet Parking Buiten €135,50 €151,00
P1 Schiphol Buiten €228,50 €244,00

* Deze prijzen zijn gebaseerd op 2 weken parkeren (15 dagen) in september 2023.

Hiernaast vind je een tabel met tarieven P3 Schiphol, zodat je deze kunt vergelijken met de alternatieve parkeren Schiphol aanbieders van Parkos. Deze tabel is gesorteerd op het aantal dagen parkeren. Zo kun je gemakkelijk en snel de prijzen voor lang parkeren Schiphol P3 en kort parkeren Schiphol P3 vergelijken.


Zoals je kunt zien is Parkeren bij P3 duur te noemen. De parkeertarieven voor 3 dagen parkeren zijn zo hoog dat je wel 40% kunt besparen op parkeerkosten via Parkos. Parkos biedt namelijk uitstekende alternatieven aan voor goedkoop parkeren Schiphol P3. Deze aanbieders bieden je dezelfde dienst aan maar dan een stuk voordeliger. Hier staat jouw auto 24 uur per dag, 7 dagen in de week op een beveiligd parkeerterrein en staan er altijd medewerkers voor klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende opties, zoals shuttle parkeren of valet parking. Veilig en voordelig bij Schiphol parkeren reserveren doet je via Parkos!


Vergelijk Parkings bij Schiphol