Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe lang van te voren op Schiphol aanwezig?

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Hoe lang van te voren op Schiphol aanwezig?

Het is belangrijk om ruim op tijd op Schiphol Airport aanwezig te zijn voordat als je gaat vliegen: je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je jouw vlucht mist naar je vakantiebestemming. Het exacte tijdstip waarop je op de luchthaven moet arriveren, hangt af van verschillende factoren, zoals je bestemming, het type vlucht, of je reist met alleen handbagage en eventuele extra diensten die je wilt gebruiken.

Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 2 uur voor vertrek voor binnenlandse of Europese vluchten en 3 uur voor vertrek voor intercontinentale vluchten op Schiphol aanwezig te zijn. Dit geeft je voldoende tijd om in te checken, naar de bagage drop off te gaan, door de security check te gaan en naar de juiste gate te gaan. Het is altijd beter om wat extra tijd in te calculeren, vooral tijdens drukke periodes, zoals het vakantieseizoen.

hoe lang van te voren op schiphol

Hoe lang van te voren op Schiphol als ik ga parkeren?

Voor het parkeren bij Schiphol raden wij je aan om minimaal 3 uur van te voren aanwezig te zijn op het parkeerterrein of bij de vertrekhal. Dit is omdat Schiphol Airport adviseert om 2 uur van te voren aanwezig te zijn bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. In het extra uur heb je genoeg tijd voor de afgifte van jouw auto, of de tijd om de auto te parkeren en met een shuttlebus naar Schiphol te reizen. De drie uur klinkt wellicht wat ruim, maar het geeft je alle tijd om rustig aan te doen. Je wilt toch liever zorgeloos en zonder stress op reis?

Tips voor parkeren tijdens drukte op Schiphol

De afgelopen jaren heeft Schiphol te maken met aanhoudende extreme drukte tijdens het hoogseizoen. De lange rijen in de vertrekhallen waren voor reizigers een belangrijke reden om soms meer dan 4 uur voor de vlucht vertrekt aanwezig te zijn op Schiphol Airport. Echter adviseert Schiphol om niet eerder dan 4 uur van te voren aanwezig te zijn, om een goede doorstroom op de luchthaven te garanderen. U heeft kans dat u niet naar binnen kunt indien u eerder dan 4 uur van te voren aanwezig bent. Hieronder vind je de belangrijkste tips voor parkeren bij Schiphol tijdens drukke periodes.

  • Reserveer je parkeerplaats vooraf: Het is sterk aanbevolen om vooraf een parkeerplaats te reserveren, vooral tijdens drukke periodes. Schiphol biedt verschillende parkeeropties, zoals shuttle parkeren, valet parking of kort en lang parkeren. Door vooraf te boeken, ben je verzekerd van een parkeerplaats en kun je vaak profiteren van de lage prijzen.
  • Bekijk de afstand tot de terminal: Afhankelijk van de parkeeroptie die je kiest, kan de afstand tot de terminal variëren. De meeste parkeerplaatsen bevinden zich dichtbij Schiphol Airport en je wordt met een shuttle naar het vliegveld gebracht.
  • Plan extra tijd in: Bekijk de tijd die nodig is om met de shuttle bij de vertrekhal te komen zodat je deze tijd kunt meenemen in je planning. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende tijd hebt om in te checken (online inchecken scheelt veel tijd) en je bagage af te geven nadat je je auto hebt geparkeerd.
  • Hoe druk is het op Schiphol?: Op de officiële website van Schiphol zie je de actuele verwachte drukte op Schiphol.

Onthoud dat de benodigde tijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dag van de week, het tijdstip van de dag en de verkeerssituaties. Het is daarom altijd raadzaam om de officiële website van Schiphol of de Schiphol app te raadplegen, of contact op te nemen met de parkeeraanbieder bij Schiphol voor de meest recente informatie en specifieke instructies met betrekking tot het parkeren. Het is beter om wat extra tijd in te calculeren, zodat je stressvrij kunt parkeren en kunt vertrekken.

hoeveel uur van te voren aanwezig op Schiphol

Shuttle parkeren

Wanneer je voor shuttle parkeren Schiphol hebt gekozen kun je na aankomst bij het parkeerterrein vrijwel direct in een shuttlebus stappen die jou naar het vliegveld rijdt. Wanneer dit niet het geval is staat dit altijd duidelijk vermeld op onze website. Het kan soms zo zijn dat de shuttlebus net weg is, en je even moet wachten op de terugkeer van de bus. Dit duurt maximaal 20 minuten. Op de pagina van de parkeeraanbieder op onze website staat precies aangegeven hoe lang de wachttijd van de shuttle service bedraagt.

Valet parkeren

Heb je voor valet parking gekozen? Dan raden wij wederom aan om 3 uur van te voren aanwezig te zijn bij het afgesproken punt bij de vertrekhal van Schiphol. De parkeermedewerker wil namelijk eerst de auto controleren op eventuele schade en het nodige papierwerk in orde maken. Het kan vanwege drukte soms zo zijn dat je heel even moet wachten op een beschikbare parkeermedewerker. De wachttijd staat aangegeven op onze website of in de bevestigingsmail die je van ons ontvangt. Door ruim van te voren voor vertrek aanwezig te zijn kun je met een gerust hart op reis.