Parkos
user
Toggle Navigation
Wat is Privium Schiphol?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Wat is Privium Schiphol?

Op vliegvelden is het een drukte van belang met passagiers die aankomen en vertrekken. Dat geldt in het hoogseizoen voor veel Nederlandse vliegvelden, zoals Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. Maar de luchthaven die met de meeste drukte te kampen heeft, is Schiphol. Als reiziger sta je daarom lang in de rij voor de security of de douane. Met Privium Schiphol omzeil je deze wachtrijen.

De voordelen van Privium Schiphol

Met Privium Schiphol heb je met prioriteit toegang tot het wachtgebied. Dat wil zeggen dat je dus een kortere wachttijd hebt om door de security te gaan. De procedure van de controle is daarnaast ook snel dankzij de irisscan. Deze service is standaard bij het abonnement inbegrepen. Afhankelijk van het soort abonnement dat je sluit, heb je bovendien toegang tot de Privium lounges op Schiphol en reserveer je een plek op een van de parkeerplaatsen die dicht bij het vliegveld liggen. Ook is er de optie om bij diverse luchtvaartmaatschappijen in te checken voor businessclass. Hierbij maakt het niet uit welk vliegticket je hebt.

Wat kost de service van Privium Schiphol?

Van welke opties je gebruik kunt maken, is afhankelijk van het type abonnement dat je afsluit. Je hebt keuze uit drie soorten abonnementen die als basisservice de snelle doorgang bij de security en de douane hebben.

  • Privium Basic. Dit is het meest eenvoudige abonnement. Je krijgt snelle doorgang bij de security en de grens voor € 170,- per jaar.
  • Privium Partner. Voor € 130,- per jaar profiteer je van de snelle doorgang tijdens je vluchten. Reis je met een Pluslid, dan heb je toegang tot de lounges als introducé voor € 35,- en kun je businessclass inchecken.
  • Privium Plus. Vlieg je regelmatig, dan is dit abonnement een uitkomst. Bovenop de basisservice heb je toegang tot de Privium lounges, je kunt gemakkelijk parkeren en je checkt, waar mogelijk, in om businessclass te vliegen. Voor deze uitgebreide service betaal je € 285,- per jaar.

Waarom kiezen voor een abonnement van Privium Schiphol?

Het idee dat je snel door de beveiliging en de controle van de douane kunt als je een abonnement van Privium hebt, is aantrekkelijk. Je bespaart hiermee tijd en het zorgt voor een ontspannen begin van je reis. Het Plusabonnement van Privium geeft je bovendien standaard toegang tot de Privium lounges op Schiphol. Hier kun je voor vertrek nog een hapje eten of sluit je je laptop aan om de tijd nuttig te besteden met het beantwoorden van je e-mails.

De Privium lounges op Schiphol

Er zijn drie Privium lounges op Schiphol aanwezig, zowel voor als na de security. De lounge voor de security geeft je met het Plusabonnement de gelegenheid om voor vertrek een introducé in de lounge uit te nodigen, ook als deze persoon zelf niet vliegt. In de lounges na de security bereid je je in alle rust op je reis voor.

  • Privium ClubLounge Departures. Deze lounge bevindt zich voor de security.
  • Privium ClubLounge West. Deze vind je na de security op de Holland Boulevard bij de E-Pier.
  • Privium ExpressLounge. Ook deze lounge is bereikbaar nadat je de security door bent gegaan. Deze ruimte ligt op de tweede verdieping van Lounge 1.

Hoe sluit ik een abonnement af?

Voor het aanvragen van een abonnement van Privium Schiphol vul je een inschrijfformulier in. Via e-mail ontvang je vervolgens een bevestiging en kun je een persoonlijk account op Mijn Schiphol activeren. Voor het aanmaken van de Privium pas moet je naar Schiphol komen. Tijdens deze afspraak wordt je paspoort gecontroleerd en een irisscan gemaakt. Tot slot reken je af. Vanaf dat moment is je kaart geactiveerd en maak je dus gebruik van de gekozen services van Privium Schiphol.

Alternatieven voor het Privium Plus abonnement

Een Privium Plus abonnement heeft enkele voordelen vergeleken met het Basic- en Partnerabonnement. Het feit dat je dicht bij Schiphol kunt parkeren, kan doorslaggevend zijn. Maar als je niet zo vaak vliegt, is het misschien niet rendabel om voor deze uitgebreide service te kiezen.

Als alternatief kun je via Parkos ook een parkeerplaats reserveren die niet ver van de vertrekhal ligt. Je maakt gebruik van de shuttledienst die je in korte tijd van de parkeerplaats naar de luchthaven brengt. Of je laat je auto op het vliegveld door een chauffeur ophalen en naar de gereserveerde parkeerplaats brengen. De kosten voor deze service van zowel het shuttleparkeren als het valetparkeren zijn bij het parkeertarief inbegrepen. Je betaalt dit dus alleen op het moment dat je werkelijk parkeert. En dat is zeker het overwegen waard als je niet regelmatig vliegt.