Parkos
user
Toggle Navigation
Privium Schiphol

Inhoudsopgave

14 minuten leestijd

Privium Schiphol

Als frequent flyer vanaf Schiphol ben je ongetwijfeld bekend met de uitdagingen van lange wachtrijen bij het inchecken, drukte bij de security check en het eindeloos wachten bij de gates. Deze opeenstapeling van wachttijden kan je reiservaring behoorlijk verstoren en kostbare tijd in beslag nemen, iets waar niemand op zit te wachten. Gelukkig is er een oplossing die je reis comfortabeler en efficiënter maakt: Privium Schiphol. Met de Privium lidmaatschappen krijg je toegang tot exclusieve diensten en versnelde procedures, waardoor je de lange wachtrijen kunt vermijden en kostbare tijd kunt besparen. Maar dat is nog niet alles. Met Privium geniet je ook van alle faciliteiten die Schiphol te bieden heeft, waardoor je reis niet alleen sneller, maar ook comfortabeler wordt. In deze blog lees je meer informatie over Privium Schiphol.

Wat is Privium Schiphol?

Op vliegvelden is het een drukte van belang met passagiers die aankomen en vertrekken. Dat geldt in het hoogseizoen voor veel Nederlandse vliegvelden, zoals Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. Maar de luchthaven die met de meeste drukte te kampen heeft, is Schiphol. Als reiziger sta je daarom lang in de rij voor de security of de douane. Met een Privium lidmaatschap omzeil je deze wachtrijen. Er zijn drie verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen.

Privium Plus
Voor frequent flyers
– Snelle security- en grenspassage
– Altijd vooraan parkeren
– Toegang tot Privium Lounges,
– Business class inchecken
Privium Basic
Snel naar de gate
– Snel door de security check met toegang tot het priority wachtgebied
– Handige faciliteiten
Privium Partner
Alles goed voor elkaar
– Snelle security en grenspassage
– Toegang tot de Privium Lounges voor twee
– Business Class inchecken (als je samen met een Privium Plus lid reist

Wat kost Privium op Schiphol Airport?

Van welke opties je gebruik kunt maken, is afhankelijk van het type abonnement dat je afsluit. Dat kun je hierboven lezen. De drie abonnementen hebben als basis service de snelle doorgang bij de security en de douane:

  • Privium Plus. Voor deze uitgebreide service betaal je € 305,- per jaar.
  • Privium BasicDeze eenvoudige service kost € 180,- per jaar.
  • Privium Partner. Als je samen met een Plus lid reist, betaal je € 180,- per jaar als partner met het Privium Partner lidmaatschap.

De bovenstaande prijzen gelden sinds 1 juni 2024.

Hoe werkt een Privium lidmaatschap?

Wil je het Privium lidmaatschap aanvragen? Volg dan deze eenvoudige stappen om lid te worden van Privium Schiphol en te profiteren van verschillende voordelen tijdens je reis via Schiphol:

  1. Kies het Privium-lidmaatschap dat het beste bij je past en vul je e-mailadres in.
  2. Als je al een Mijn Schiphol-account hebt, log dan in om enkele gegevens automatisch in te vullen. Als je geen account hebt, kom je direct bij het aanmeldformulier.
  3. Vul het inschrijfformulier in en plan een afspraak voor het aanmaken van je persoonlijke Privium-kaart.
  4. Binnen enkele minuten ontvang je een bevestigingsmail.
  5. Activeer je Privium-kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens je afspraak wordt je kaart aangemaakt met je paspoortgegevens en unieke irispatroon. Zo is je kaart direct klaar voor gebruik en begint je lidmaatschap meteen.

De voordelen van Privium Schiphol

Ontdek de voordelen van Privium Schiphol en waarom het de moeite waard is om een lidmaatschap af te sluiten. Hier gaan we dieper in op wat je kunt verwachten en welke voordelen je kunt ervaren van Privium Schiphol.

  1. Snelle security- en grenspassage: Als Privium-lid krijg je toegang tot het priority wachtgebied bij de security check, waardoor je wachttijd aanzienlijk korter is dan bij een reguliere vlucht. Met een eenvoudige irisscan passeer je in een mum van tijd de securitycheck.
  2. Exclusieve Privium Lounges: Wachten op een vlucht is onvermijdelijk, maar als Privium-lid kun je dit doen in comfort en stijl. Geniet van kortere wachttijden en ontspan in de exclusieve Schiphol Privium lounge. Hier kun je je zakenreis voorbereiden, een hapje eten en echt tot rust komen.
  3. Altijd vooraan parkeren met Privium parkeren Schiphol: Met een Privium Plus abonnement kun je ook profiteren van het Schiphol Privium parkeren. Hierdoor kun je parkeren op verschillende terreinen en ben je altijd dicht bij de ingang, waardoor je na het parkeren geen lange afstanden hoeft af te leggen.
  4. Business class inchecken: Als Privium-lid kun je businessclass inchecken bij een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, ongeacht het type vliegticket dat je hebt. Zo kun je genieten van het gemak en de luxe van businessclass service, zelfs als je geen businessclass ticket hebt geboekt.

Het idee dat je snel door de beveiliging en de controle van de douane kunt als je een abonnement van Privium hebt, is aantrekkelijk. Je bespaart hiermee tijd en het zorgt voor een ontspannen begin van je reis. Iedereen met een Privium Plus lidmaatschap krijgt toegang tot de Privium lounges op Schiphol. Hier kun je voor vertrek nog een hapje eten of sluit je je laptop aan om de tijd nuttig te besteden met het beantwoorden van je e-mails.

De voordelen van Privium Schiphol

De Privium lounges op Schiphol

Er zijn drie Privium lounges op Schiphol aanwezig, zowel voor als na de security. De lounge voor de security geeft je met het Privium Plus lidmaatschap de gelegenheid om voor vertrek een introducé in de lounge uit te nodigen, ook als deze persoon zelf niet vliegt. Lees meer over de huisregels van de Privium lounges op de website van Schiphol. In de Privium lounges na de security bereid je je in alle rust op je reis voor.

  • Privium ClubLounge Departures. De Privium Club Lounge Departures bevindt zich voor de security, tussen Vertrekhal 1 en 2. Deze lounge is geopend van 5:30 tot 21:00.
  • Privium ClubLounge West. Deze Privium lounge bevindt zich achter de security op de Holland Boulevard bij de E-Pier, geopend van 5:30 to 21:00.
  • Privium ExpressLounge. Ook deze lounge is bereikbaar nadat je de security door bent gegaan. De Privium Express Lounge ligt op de tweede verdieping van Lounge 1 en is geopend van 5:30 to 21:00.

Privium parkeren Schiphol

Schiphol Privium biedt een exclusieve parkeerervaring voor Privium Plus-leden. Met Privium Parkeren ben je verzekerd van gemak en comfort, omdat je altijd kunt parkeren op de dichtstbijzijnde parkeerterreinen en direct bij de terminal. Dit betekent dat je geen tijd verspilt met het zoeken naar een parkeerplaats of het sjouwen met bagage over lange afstanden. Bovendien geniet je van voorrang bij het in- en uitrijden van de parkeergarage en profiteer je van speciale tarieven voor Privium-leden. Zo wordt parkeren op Schiphol een stressvrije en naadloze ervaring, zodat je ontspannen aan je reis kunt beginnen.

Privium 1

Privium Plus-leden hebben een exclusieve eigen ingang bij Privium 1. Met hun Privium Plus-kaart kunnen ze gemakkelijk inrijden bij de slagboom, die automatisch opent zodra de kaart is herkend. Deze overdekte parkeergelegenheid bevindt zich dicht bij de terminal en biedt ruime parkeervakken voor altijd vooraan parkeren, zonder dat een reservering nodig is. Leden kunnen tot 72 uur parkeren en zijn slechts enkele minuten verwijderd van de terminal, waardoor ze een stressvrije start van hun reis hebben. Als je geen toegang tot de Privium parkeerplaatsen hebt, kun je gebruikmaken van P1 Schiphol.

Privium 3

Gebruik je Privium Plus kaart bij de kaartlezer bij de slagboom en de slagboom gaat automatisch open zodra je kaart is herkend. Na het parkeren word je voor de vertrekhal afgezet door de gratis shuttlebus, die elke 10 minuten vertrekt, 24/7. Geniet van altijd vooraan parkeren in de Privium-parkeerplekken, die dichtbij de gratis shuttlebus liggen. Privium 3 is ideaal voor lang parkeren. Geen toegang tot de Privium parkeerplaatsen? Gebruik dan P3 Schiphol.

Privium Excellence

Parkeer naast de terminal in de meest luxe parkeergarage naast Vertrekhal 3, met 24/7 videotoezicht voor maximale veiligheid. Gebruik je Privium Plus kaart bij de kaartlezer bij de slagboom en de slagboom gaat automatisch open zodra je kaart is herkend. Parkeer gemakkelijk in de extra ruime plekken van de Privium Excellence garage, met parkeervakken van 2,80 meter breed. Neem een korte pauze op de comfortabele banken, geniet van een kopje koffie en vervolg daarna ontspannen je weg naar de vertrekhal.

Privium 6 Valet

Privium Valet Parking is gelegen tegenover de vertrekhal, met 24/7 cameratoezicht, zowel overdekt als op het terrein. Je auto wordt veilig geparkeerd op een officieel terrein op Schiphol, met een GPS en kilometer tracker om ervoor te zorgen dat er nooit meer dan 12 km extra op de teller komt. Alle auto’s worden zorgvuldig gecontroleerd via onze unieke videostraat, waardoor je geen onverwachte verrassingen tegenkomt bij het inleveren of ophalen van je auto. Bij een reservering met kentekenherkenning rijd je eenvoudig tot aan de slagboom, waar je een kaartje ontvangt en de slagboom automatisch opengaat. Zonder toegang tot het Privium parkeerterrein, kun je parkeren op Schiphol P6 Valet Parking.

Alternatieve parkeeropties voor Privium parkeren

Het feit dat je met Privium dicht bij Schiphol kunt parkeren, kan doorslaggevend zijn. Maar als je niet zo vaak vliegt, is het misschien niet rendabel om voor deze uitgebreide service te kiezen.

Als alternatief kun je via Parkos ook een parkeerplaats reserveren die niet ver van Schiphol ligt. Je maakt gebruik van de shuttledienst die je in korte tijd van de parkeerplaats naar de luchthaven brengt. Of je laat je auto op het vliegveld door een chauffeur ophalen en naar de gereserveerde parkeerplaats brengen met valet parking. De kosten voor deze service van zowel het shuttle parkeren als het valet parkeren zijn bij het parkeertarief inbegrepen. Je betaalt dit dus alleen op het moment dat je werkelijk parkeert. En dat is zeker het overwegen waard als je niet regelmatig vliegt.

Vul hieronder je gewenste reisdata in. Zo kun je snel en gemakkelijk een parking reserveren.