Parkos
user
Toggle Navigation
Goedkoop parkeren Schiphol

Inhoudsopgave

10 minuten leestijd

Goedkoop parkeren Schiphol

Het vinden van een parkeerplaats als je wilt kort parkeren of lang parkeren Schiphol, of bij een andere luchthaven in Nederland, kan een hele klus zijn. Tenminste, als je handmatig een parkeerplek gaat zoeken. Maar met Parkos.nl is het vinden van een parkeerplek bij Schiphol vrij eenvoudig. Je vindt online met een paar simpele klikken al een geschikte parkeerplek bij een van de betrouwbare aanbieders van parkeerplaatsen bij Schiphol en dat voor de goedkoopste aanbieding. Ontdek in deze blog wat de verschillende mogelijkheden zijn voor goedkoop parkeren bij Schiphol Airport.

Welk type Schiphol parkeren kies je?

Een parking op Schiphol is helemaal naar je eigen wensen in te vullen. Of je goedkoop kunt parkeren is dan afhankelijk van verschillende factoren bij het reserveren. Er zijn namelijk twee verschillende mogelijkheden voor parkeren op Schiphol. Zo kies je bijvoorbeeld voor shuttle parking. Hoe werkt parkeren met shuttle service? Je rijdt jouw auto zelf naar het gereserveerde parkeerterrein van de parkeeraanbieder. Je stapt dan in een shuttle bus die je naar de juiste vertrekhal van Schiphol brengt. Bij aankomst kun je daar direct door naar de bagage incheckbalie. Bij terugkomst op luchthaven Schiphol haalt een medewerker je op het aangegeven tijdstip op en brengt je naar je auto die geparkeerd staat op één van de parkeerterreinen van de verschillende aanbieders die je kunt reserveren via Parkos.

Kies je voor valet parking, dan rijd je naar het vliegveld en haalt een medewerker van de parkeerplaats je auto bij de vertrekhal op. Dat betekent vaak ook dat je je autosleutels inlevert bij de aanbieder. Bij terugkomst staat je auto bij het vliegveld, zodat je je reis naar huis kunt vervolgen. Een andere optie is hotel parking. Je overnacht in een hotel in de buurt van het vliegveld en parkeert je auto op het parkeerterrein van het hotel. Deze optie is beschikbaar voor parkeren bij Schiphol, maar ook bij andere luchthavens zoals Eindhoven Airport.

Extra services voor parkeren bij Schiphol

Behalve dat je kiest uit een optie voor parkeren op Schiphol, zijn er ook nog verschillende diensten die de parkeergelegenheden aanbieden en die je bij je boeking kunt reserveren. De parkeertarieven die je uiteindelijk betaalt, kunnen variëren afhankelijk van deze diensten die je boekt bij je reservering. Denk bijvoorbeeld aan actieve bewaking van het parkeerterrein in de nacht, overdekt parkeren, een service waarbij de auto gewassen wordt tijdens je afwezigheid of het elektrisch laden van je auto.

De shuttlebus brengt je naar de luchthaven en is over het algemeen gratis ingebrepen bij je reservering. Voor alle aanbieders die je boekt via Parkos geldt overigens dat je tot vierentwintig uur voor vertrek gratis kunt annuleren of wijzigen.

Waar kun je goedkoop parkeren bij Schiphol?

Op het moment dat je langer dan een dag je auto wilt parkeren op Schiphol, is er al sprake van lang parkeren. Het is vaak goedkoper om tijdig voor de vertrekdatum te reserveren. Ruim van te voren een parkeerplaats reserveren is dan heel verstandig. Zo weet je zeker dat je een parkeerplaats met goede bereikbaarheid naar vliegveld hebt als je op reis gaat. Hoe meer plaats er nog is, hoe voordeliger het tarief bij de parkeeraanbieders.

Schiphol Airport is de grootste luchthaven van Nederland met jaarlijks meer dan 70 miljoen passagiers. Schiphol biedt officiële parkings aan voor duurdere parkeertarieven dan de alternatieve parkeeraanbieders die je vindt op Parkos.nl. Kijk voor de actuele prijzen van de officiële parkeerterreinen op de website van Schiphol.

Ben je op zoek naar een aanbieding parkeren Schiphol? Lees dan meer informatie in onze blog over korting parkeren schiphol.

Goedkoop parkeren met shuttle service bij Schiphol

De voordeligste manier om je auto te parkeren bij Schiphol Airport is met shuttle parking. Hierbij is het uitgangspunt dus bij alle parkeerterreinen gelijk: je rijdt zelf naar de parkeerplek en het vervoer naar de vertrekhal bij Schiphol is geregeld met een shuttledienst van de aanbieder.

 • Drive Up Services: gelegen op een kwartier van luchthaven Schiphol. Er is een gratis shuttlebus beschikbaar, die je van en naar het vliegveld brengt. Je kunt je autosleutels afgeven bij de parking. Prijs: € 61.
 • Shuttle Parkeren Schiphol ligt op 4 minuten van het vliegveld. Je parkeert je auto en neemt je sleutels mee op reis. Prijs: € 65.
 • Airport Indoor Parking: je auto parkeren op elf minuten afstand van Schiphol. Het is mogelijk om je auto op te laden bij een van de elektrische laadpalen. De autosleutel wordt afgegeven. Prijs: € 79.
 • Eazzypark Rijnlanderweg: vanaf deze parkeerplaats ben je in acht minuten op luchthaven Schiphol. Je neemt de autosleutels hier ook zelf mee. Prijs: € 80.
 • Island Parking heeft een shuttle bus beschikbaar: in 12 minuten word je van de parkeerplek naar de luchthaven gebracht. Je neemt de autosleutels mee en kunt bovendien je elektrische auto op laten laden tijdens je afwezigheid. Prijs: € 86.
 • Comfort Parking: deze shuttle parking is dag en nacht geopend en ligt op zeven minuten van Schiphol. De autosleutels neem je mee. Prijs: € 87.

Het gemak van goedkoop valet parkeren bij Schiphol

Bij valet parking rijd je de auto tot aan de juiste vertrekhal en zet je de bagage in een bagagekarretje. Je geeft de autosleutel vervolgens in bewaring bij de parkeeraanbieder en deze zorgt voor een veilige parkeerplaats. Bij aankomst op Schiphol word je op het afgesproken tijdstip opgewacht, zodat je direct in je eigen auto kunt stappen en naar huis kunt gaan. In de reserveringsbevestiging die je ontvangt via de mail, vind je de belangrijkste informatie voor valet parking bij Schiphol. Zo ga je goed voorbereid op weg. De kosten van valet parking Schiphol bij dit type parkeerplaatsen liggen tussen de € 74 en € 90 voor acht dagen parkeren op Schiphol. Valet parking is dus vaak duurder dan shuttle parking.

Goedkoop shuttle parkeren bij Schiphol Airport
 • Centraal Parkeren is een parkeerterrein in de open lucht dat continue geopend is, iedere dag van de week. Er is een laadpaal voor elektrische auto’s. Prijs: € 75.
 • Fast Shuttle Parking is tevens vierentwintig uur per dag, zeven dag per week open. De auto staat op een onoverdekt parkeerterrein. Prijs: € 78.
 • Key Parking is dag en nacht geopend. De valet chauffeur brengt je auto naar het parkeerterrein en parkeert deze buiten op een parkeerplaats. Prijs: € 87,50.
 • Perfect Parking is ook een parkeerplaats buiten en is dag en nacht geopend. Prijs: € 100.
 • Business Valet: dit is een onoverdekte parkeergelegenheid voor lang parkeren waar je je elektrische auto kunt laten opladen. Prijs: € 139.

Een parkeerplaats reserveren voor goedkoop parkeren bij Schiphol is nog nooit zo makkelijk geweest. Bekijk de verschillende opties op Parkos.nl. Op onze website kun je makkelijk filteren en sorteren op de beste optie voor je auto op Schiphol parkeren.