JVL

Topdrukte op Schiphol: Waar moet ik rekening mee houden?

Op Schiphol Airport is het eigenlijk altijd druk, maar de luchthaven kent haar piekmomenten tijdens de weekenden en reguliere vakantieperiodes waaronder de voorjaarsvakantie. Ondanks dat Schiphol 24/7 leeft, is het in de ochtend altijd veel drukker dan tijdens de nachtelijke uren. Dit heeft met name te maken met o.a. frequentieverhogingen en de aankomst- en vertrektijden van populaire vliegroutes. Tijdens de maanden juli, augustus en september beleeft luchthaven Schiphol haar drukste periode. Tijdens deze zomermaanden verwerkt de luchthaven naar schatting zo’n 16 miljoen passagiers, met enkele extreme piekmomenten.

Drukste dag van het jaar

cc Pexels

Traditioneel viert Nederland massaal vakantie omstreeks eind juli. In het laatste weekend van juli beleeft de luchthaven dan ook de gevreesde “drukste dag van het jaar”. In 2015 verwerkte Schiphol Airport op 2 augustus in totaal zo’n 196.000 passagiers. Dat is ruim 30% meer dan een reguliere dag op de luchthaven.

Maatregelen

cc Fly

Schiphol Airport neemt tijdens topdrukte en de drukke zomermaanden extra maatregelen, om de extra drukte op te vangen en alles zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan het inzetten van extra luchthaven personeel, verkeersregelaars, extra entertainment voor kinderen en extra 'security lanes' bij de incheckbalie’s. Ondanks de extra maatregelen dient u tijdens drukte op de luchthaven, altijd rekening te houden met langere wachttijden. Vanwege veiligheidsredenen is ook extra controle en toezicht nodig tijdens topdrukte.

Parkeren bij Schiphol

cc Pexels

De vele passagiers die komen en gaan tijdens drukke dagen zorgen ook rondom de luchthaven voor extra drukte. Op de toegangswegen rondom Schiphol Airport moeten reizigers rekening houden met extra files en oponthoud. Op de officiële parkeerterreinen van de luchthaven,is het een komen en gaan van auto’s. Houd hier ook rekening met langere wachttijden, en reken extra tijd voor het zoeken naar een vrije parkeerplaats. Op het parkeerterrein worden tijdens top dagen extra parkeerverwijzers ingezet. Wij raden u aan als u wilt parkeren bij en rondom Schiphol dit tijdig te reserveren.

Advies

cc Pexels

Reizigers kunnen zelf ook veel doen om stress en extra wachttijd te voorkomen. Belangrijkste advies is, kom op tijd naar de luchthaven. Door vooraf thuis online in the checken via de website van de luchtvaartmaatschappij, worden de wachttijden voor incheckbalies enorm verkort. Zorg dat je van te voren op de hoogte bent van zaken op en rond Schiphol. Door vooraf uit te zoeken waar je exact moet zijn op de luchthaven, vermijdt je lange zoektochten in de verschillende vertrekhallen. Houd je aan regelgeving wat betreft gewicht koffer en regels handbagage. Vlieg je s’morgens heel vroeg? Denk dan eens na over een hotelovernachting in één van de hotels op de luchthaven. Zo begin je de dag zonder reisstress en sta je in bijna alle gevallen vooraan in de wachtrijen bij de incheckbalie en controle’s op Schiphol.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Ontbreken er tips? Deel ze met ons!

0 meest gelezen artikelen
Help