Pexels

Vliegvelden met verwarrende namen

Sommige steden beschikken over meerdere luchthavens. Dit kan erg verwarrend zijn. De luchthavens liggen verder weg van elkaar dan de meesten denken, maar toch wordt er nog regelmatig een parkeerplek bij het verkeerde vliegveld geboekt. Hieronder de luchthavens die qua naam op elkaar lijken of in dezelfde stad (lijken) te liggen. Laat je niet verleiden door de naam van het vliegveld, maar zoek eerst goed uit waar deze daadwerkelijk ligt. Dat scheelt heel wat gedoe.

Weeze Airport en Düsseldorf Airport

cc Pelxels

Het vliegveld Weeze Airport wordt vaak verwart met het vliegveld van Düsseldorf. Maar Weeze Airport ligt (zoals de naam ook al zegt) in Weeze, op 80 km afstand van Düsseldorf zelf. De verwarring ontstaat omdat Weeze Airport ook wel Düsseldorf Weeze Airport genoemd wordt. Die verwarring is ook terug te zien in onze reservering. Er wordt eerst een parkeerplek bij Düsseldorf geboekt die vervolgens geanuleerd wordt. Daarna wordt een nieuwe parkeerplek bij Weeze geboekt.

Zaventem en Charleroi

cc Wikipedia

Zowel het vliegveld van Zaventem als Charleroi liggen in Brussel. Charleroi wordt ook wel Brussels South genoemd en wordt daarom vaak verward met Brussel Airport. Charleroi ligt niet in Brussel maar in de stad Charleroi, nabij Brussel. Deze vliegvelden liggen 69 km uit elkaar. De luchthaven van Zaventem ligt op vijftien kilometer afstand van de stad terwijl je vanaf Charleroi Airport op 60 kilomter van Brussel afligt.

Londen Southend en Londen Heathrow

cc Pixabay

Als je vliegt naar Londen zijn er maar liefst vijf vliegvelden waar je uit kan zien. Deze liggen allen rondom Londen. Maar de een net iets verder dan de andere. Het grootste vliegveld is Heathrow en ligt op 27 kilometer afstand van de stad Londen. Southend ligt een stuk verder, namelijk op 66 kilometer afstand van Londen. Het duurt ongeveer een uur en kwartier om naar de stad te rijden. Dit is langer dan een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Londen!

Oslo Gardermoen en Oslo Torp

cc Wikipedia

Het vliegveld van Oslo Torp ligt een stuk buiten de stad, 110 kilometer. Dat is bijna anderhalfuur rijden met de auto. De naam Oslo wordt wel gebruikt bij het vliegveld, maar deze ligt niet in de stad. Oslo Torp ligt namelijk in de stad Sandefjord. Het grootste vliegveld: Oslo Gardermoen ligt óók niet in Oslo maar in Gardermoen. Dit ligt op dertig minuten rijden van de stad af, maar toch is dit best misleidend.

Frankfurt am Main en Frankfurt Hahn

cc Pixabay

Frankfurt beschikt over twee luchthavens namelijk: Frankfurt am Main en Frankfurt Hahn. Het grootste vliegveld is Frankfurt am Main en wordt ook wel gewoon Frankfurt Airport genoemd. Toch moet je goed op je ticket kijken vanaf welk vliegveld je nou vliegt voordat je vertrekt en een parkeerplek boekt. Op het verkeerde vliegveld staan kost je veel tijd. Het kost namelijk een uur en tien minuten rijden om bij het andere vliegveld te komen.

Barcelona Girona Airport en Barcelona Airport

cc Wikimedia

Als men het over Barcelona Airport heeft bedoelen ze Barcelona El Prat Airport. Dit vliegveld ligt dichtbij de stad, op 15 kilometer. Barcelona Girona Airport ligt niet in Barcelona (zoals je zou verwachten) maar in de stad Girona. Om van Girona naar Barcelona te komen ben je wel even bezig: dit is 90 km. Daar doe je ongeveer een uur en vijf minuten over. Verblijf je dus echt in de stad Barcelona? Vlieg dan niet op Barcelona Girona!

Paris-Vatry (Disney) en Charles de Gaulle Airport

cc Wikimedia

Frankrijk is een nieuw vliegveld rijker namelijk Paris-Vatry (Disney). Maar vergis je niet. Dit vliegveld ligt dichtbij het park Disneyland Parijs en ligt ver van de stad af. In een compleet andere stad. Vanaf het vliegveld ben je 162 km onderweg voordat je in de stad Parijs bent! Daar doe je dik twee uur over om naar Parijs zelf te komen. Naar Disneyland Parijs is ook nog een stukje rijden, maar liefst een uur en veertig minuten.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Welke naam vind jij het meest verwarrend?

0 meest gelezen artikelen
Help