Parkos
user
Toggle Navigation
Parkeerkosten Eindhoven Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Parkeerkosten Eindhoven Airport

In Nederland staat Schiphol Airport bekend als de grootste internationale luchthaven. Maar ook Eindhoven Airport is, net als Rotterdam The Hague Airport, een belangrijk regionaal vliegveld. Jaarlijks vertrekken meer dan een miljoen reizigers met internationale vluchten vanaf luchthaven Eindhoven. Er kan dan ook met recht gezegd worden dat Eindhoven Airport een druk vliegveld is. Dat zorgt ervoor dat parkeren op Eindhoven Airport niet altijd eenvoudig is. Het is dan ook verstandig om voor je vertrek een goedkope parkeerplaats rondom Eindhoven Airport te reserveren. Hoe eerder je boekt, hoe lager de parkeerkosten. Op deze pagina praten we je bij over de factoren die meespelen bij het tarief van een parkeerplaats bij luchthaven Eindhoven.

Hoe kan ik een parkeerplaats op Eindhoven Airport reserveren?

Op Eindhoven Airport liggen officiële parkeerplaatsen op loopafstand van de terminal. Je kunt hier kort parkeren of lang parkeren. Als je bij aankomst een plaats kunt vinden, reken je ter plaatse de tijd af die je daar hebt geparkeerd. De parkeertarieven liggen vaak hoog, omdat de parkeerplekken praktisch bij de airport terminal liggen. De kans dat je hier zonder reservering een parkeerplaats vindt, is klein en daarbij betaal je in verhouding veel. Zeker als je langer parkeert bij airport Eindhoven.

Via Parkos kun je een alternatieve parkeerplaats reserveren. Die parkeerplaats ligt dan wat verder van vliegveld Eindhoven af. Daardoor heb je te maken met voordelige parkeertarieven. Bovendien hoef je zelf niet te zoeken naar de beste optie, want dat krijg je via Parkos keurig op een rijtje gepresenteerd. Op de reserveringspagina selecteer je eerst de gewenste luchthaven, namelijk Eindhoven Airport. Vervolgens vul je op de site de datum van vertrek en de datum van je aankomst in. Je krijgt dan automatisch een overzicht van alle beschikbare parkeermogelijkheden in de aangegeven periode. Gratis parkeren is helaas niet mogelijk. Maak vandaag nog een online reservering via onze website: het is heel makkelijk en zo ga je zorgeloos op reis.

Waar let ik op bij het reserveren van een parkeerplaats?

Bij de meeste aanbieders die je bij Parkos vindt, kun je direct bij de reservering het parkeertarief afrekenen. Er zijn ook aanbieders die de optie hebben om ter plaatse af te rekenen. Dit is ook het geval als je extra services boekt, zoals bij het laten wassen van je auto of het opladen van je elektrische auto. Er zijn ook parkeeraanbieders die je de keuze geven om je autosleutels mee te nemen of af te geven. Deze keuze is er voornamelijk bij shuttle parkeren want bij valet parkeren geef je altijd je sleutels af. Daarnaast kun je kiezen voor overdekt parkeren in een parkeergarage of buiten parkeren.

Wat is het verschil tussen shuttle parkeren en valet parkeren?

Parkeerkosten Eindhoven Airport

Shuttle parkeren is een parkeermethode waarbij je de auto zelf op de gereserveerde parkeerplek in de parking zet. Vervolgens maak je gebruik van een gratis shuttlebus die je met je bagage naar de vertrekhal van de luchthaven brengt. De reistijd van de shuttlebus varieert vaak van een paar minuten tot ongeveer tien minuten. Dit is afhankelijk van de afstand van het parkeerterrein ten opzichte van de luchthaven. Bij aankomst na je vliegreis haalt de shuttlebus je weer op en brengt je naar je auto.

Valet parkeren heeft het voordeel dat je niet naar de parking hoeft te rijden. In plaats daarvan rijd je rechtstreeks naar de vertrekhal. Een medewerker van de parkeerplaats haalt je auto op en je geeft de sleutels dus af. Deze medewerker parkeert je auto en staat met je auto bij terugkomst op het vliegveld op je te wachten. Zo kun je direct na je terugkomst op de luchthaven naar huis rijden. Dit is een hele comfortabele parkeeroptie.

Bij Eindhoven Airport is er de optie om ook een overnachting bij je parkeerplaats te reserveren. In dat geval word je met een shuttlebus van het hotel naar het vliegveld gebracht. Reis je met alleen handbagage hebben en wil je geen gebruik maken van een shuttlebus of een chauffeur die je auto komt halen? Kijk dan voor parkeerplaatsen die op loopafstand van het vliegveld liggen. Deze Park and Walk parkeerplaatsen liggen op ongeveer vijf minuten lopen van de terminal.

Wat zijn de kosten parkeren Eindhoven Airport?

De hoogte van het parkeertarief voor parkeren Eindhoven Airport is onder andere afhankelijk van de beschikbaarheid en dus ook van de periode die je reserveert. Hoe vroeger je boekt, bijvoorbeeld voor het hoogseizoen, hoe voordeliger dat kan zijn.

Een parkeerplaats met shuttleservice als SchippersStop Park-Wash-Fly kost voor acht dagen parkeren in november bijvoorbeeld € 103,40. Je parkeert op tien minuten rijden van het vliegveld. One Stop Parking, ook op tien minuten afstand, kost € 110,90 voor acht dagen. Bij Eazzypark kun je voor € 120,- acht dagen valet parkeren. Park4You ligt op twee minuten lopen van het vliegveld en het parkeertarief start bij € 67,50 voor acht dagen parkeren.

Wil je de reis ontspannen beginnen en ook een overnachting boeken bij de parkeerplaats? Bij Hotel 46 kan dat voor € 139,-, inclusief acht dagen parkeren. Je auto staat tijdens je afwezigheid op het parkeerterrein van het hotel.

Bij alle parkeermogelijkheden kun je ervan uitgaan dat de parkeerterreinen goed beveiligd zijn. Denk hierbij aan camerabewaking en heldere verlichting. Op sommige parkeerplaatsen is bovendien dag en nacht personeel aanwezig. Zo kun je je auto zorgeloos parkeren tijdens je vakantie.