Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe lang van te voren op Eindhoven Airport aanwezig?

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Hoe lang van te voren op Eindhoven Airport aanwezig?

Je wilt natuurlijk op tijd aanwezig zijn op het vliegveld voor je vlucht. De tijd die je uiterlijk op de luchthaven moet arriveren hangt af van verschillende factoren, zoals het type vlucht, het type bagage waarmee je vliegt en de bestemming. Vooral tijdens drukte op Eindhoven Airport is het van belang om extra tijd te rekenen, zoals tijdens de vakantieperiodes.

Over het algemeen raden luchtvaartmaatschappijen aan om minimaal 2 uur voor vertrek van je binnenlandse of Europese vlucht op de luchthaven te zijn. Voor intercontinentale vluchten geldt 3 uur. Zo heb je voldoende tijd voor het inchecken van je ruimbagage bij de incheckbalies, het doorlopen van de security check en het zoeken naar de juiste gate.

hoe lang van te voren aanwezig op eindhoven airport?

Hoe lang van te voren op Eindhoven Airport als ik ga parkeren?

Heb je een continentale vlucht geboekt bij Eindhoven Airport? We vertellen je op deze pagina hoe vroeg je aanwezig moet zijn voor het parkeren op Eindhoven Airport. Op de website van Eindhoven Airport wordt geadviseerd om minimaal 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven. Wij raden echter aan om iets eerder te komen, minimaal 2,5 uur van tevoren op het parkeerterrein. Dit geldt als je hebt gekozen voor shuttle parkeren. Je rijdt dan vrijwel direct vanaf het parkeerterrein naar de vertrekhal met een shuttlebus. Een continentale vlucht is een vlucht binnen één werelddeel, in ons geval dus binnen Europa.

Handige tips voor parkeren tijdens drukte Eindhoven Airport

Tijdens de vakantieperiodes kan het erg druk zijn op vliegveld Eindhoven. Er vormt zich soms een lange rij voor de vertrekhal. Het is belangrijk om goed te weten hoe lang je van te voren aanwezig moet zijn, ook als je gaat parkeren. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat je je goed kunt voorbereiden op je reis naar het vliegveld.

  • Een parkeerplaats reserveren via Parkos: om te voorkomen dat je bij aankomst nog moet zoeken naar een parkeerplaats, is het verstandig om deze ruim van te voren te boeken. Er zijn verschillende opties, zoals shuttle en valet parkeren. Als je van te voren boekt, weet je zeker dat je een parkeerplek hebt en profiteer je van lage prijzen.
  • De afstand tot de vertrekhal: bekijk de afstand van het parkeerterrein tot de terminal. De parkeeraanbieders die je via Parkos boekt, bevinden zich allemaal dichtbij het vliegveld en je wordt met een shuttle bus naar de vertrekhal gebracht. Daar moet je rekening mee houden.
  • Plan je reis en tijd: de shuttle heeft tijd nodig om bij het vliegveld aan te komen. Dit kan soms wat langer duren als het drukker is. Eenmaal aangekomen bij de terminal kun je je bagage uitladen en doorgaan het inchecken bij de balies van de vliegmaatschappij.

Verkeersinformatie

We willen je er graag op wijzen dat Eindhoven gelegen is tussen verschillende verkeersknooppunten. Dit kan leiden tot verkeerssituaties zoals files of opstoppingen. Daarom raden we je aan om een dag van tevoren te kijken naar de drukke routes van die dag. Daar kun je zien waar het precies druk zal zijn tijdens de ochtend- en avondspits. Zo voorkom je onverwachte vertragingen tijdens je reis naar de luchthaven en zorg je ervoor dat je op tijd bij de incheckbalie bent.

Valet parkeren

Heb je gekozen voor valet parkeren? Dan raden we je opnieuw aan om 2,5 uur van tevoren aanwezig te zijn op de afgesproken locatie. Dit heeft te maken met de controle van je auto door de parkeermedewerker. Zo kun je met een gerust hart op reis gaan.

Shuttle parkeren

Wanneer je hebt gekozen voor shuttle parkeren bij Eindhoven Airport, neem je na aankomst op het parkeerterrein de shuttlebus, die je naar het vliegveld rijdt. Het kan soms zijn dat je even moet wachten, maar dit duurt vaak maar een aantal minuten. Op onze website staat aangegeven hoe lang de wachttijd van de shuttle bus bedraagt. Deze informatie vind je ook in de reserveringsbevestiging.

Continentale vlucht of intercontinentale vlucht

Zoals eerder vermeld raden luchtvaartmaatschappijen om voor continentale vluchten 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Ga je parkeren op een parking? Neem dan een half uur extra. Voor intercontinentale vluchten raden we aan om 3,5 uur van tevoren aanwezig te zijn. Eindhoven Airport hanteert namelijk een minimum aanwezigheid van drie uur voor deze vluchten. Parkos adviseert echter om wat meer tijd te nemen, vanwege mogelijke reistijd vanaf het parkeerterrein naar de vertrekhal bij shuttle parkeren en de controle van je auto bij valet parkeren. Over het algemeen vertrekken de shuttles direct wanneer je bij het parkeerterrein aankomt. Als dit niet het geval is, wordt dit duidelijk vermeld op de website.