Parkos
user
Toggle Navigation
Kosten parkeren Frankfurt Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Kosten parkeren Frankfurt Airport

Het Duitse Frankfurt am Main, op ongeveer 400 kilometer van Utrecht via de A3, fungeert vaak als vertrekpunt voor zakelijke en vakantievluchten voor Nederlandse reizigers. Dit komt doordat sommige vluchten niet beschikbaar zijn vanaf Nederlandse luchthavens zoals Maastricht Aachen Airport of Rotterdam Airport. Bovendien kan het financieel aantrekkelijker zijn om vanaf Frankfurt Airport te vliegen: de vluchten zijn soms goedkoper dan de vluchten die vertrekken vanaf luchthavens in Nederland.

Of je nu met het openbaar vervoer reist of met de auto gaat, het is essentieel om te weten wat je kunt verwachten bij aankomst op Frankfurt Airport en hoe je parkeerkosten kunt optimaliseren.

Verschillende parkeermogelijkheden op Frankfurt Airport

Frankfurt am Main Airport, een drukke luchthaven, biedt duizenden parkeerplaatsen direct bij het vliegveld of op iets grotere afstand. Het wordt sterk aanbevolen om vooraf een parkeerplaats te reserveren om zeker te zijn van beschikbaarheid.

Gratis parkeren

De verleiding is groot om een gratis parkeerplaats te zoeken als je vliegt vanaf Frankfurt Airport. Het voordeel is dat je geen extra kosten hebt tijdens je afwezigheid, maar er zijn ook enkele nadelen. Als er al gratis parkeerplaatsen zijn, dan liggen deze niet in de buurt van het vliegveld. Bovendien zijn de parkeerplaatsen onbewaakt. Je kunt bijvoorbeeld bij het station S-Bahn Stadion parkeren. Maar daar is de parkeertijd beperkt en bestaat dus de kans dat je auto weggesleept wordt. Er is bovendien geen garantie dat je een vrije parkeerplaats vindt.

Houd er ook rekening mee dat je in de stad een milieusticker moet hebben. Rijd je over de snelweg rond Frankfurt naar de officiële parkeerterreinen bij het vliegveld, dan heb je deze over het algemeen niet nodig.

Betaald parkeren

Om het jezelf gemakkelijk te maken, reserveer je vooraf een parkeerplaats. Hoe eerder je dit voor je vertrekdatum doet, hoe goedkoper het vaak is. Bovendien is de kans groter dat je een parkeerplaats vindt die niet alleen in de buurt van het vliegtuig ligt, maar ook nog eens de faciliteiten heeft waar je naar op zoek bent. Heb je ongunstige vertrektijden, bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg, of wil je niet na een autorit direct de drukte van het vliegveld aangaan? Kies dan voor een parkeerplaats waarbij je ook een hotelovernachting boekt. Deze optie staat ook wel bekend als Park, Sleep and Fly.

De parkeerterreinen bij Frankfurt liggen soms op loopafstand van de vertrekhal. Is dat niet het geval, dan is dat geen enkel probleem. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om je auto te parkeren, zonder dat je zelf iets hoeft te regelen om met je bagage bij het vliegveld te komen. Hierbij heb je de keuze tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Bij valet parkeren neemt een medewerker van het parkeerterrein je auto op het vliegveld van je over. Hij rijdt je auto naar de gereserveerde parkeerplaats. Bij shuttle parkeren brengt en haalt een bus je van de parkeerplaats naar het vliegveld en vice versa. Deze service geldt ook als je een parkeerplaats boekt met Park, Sleep and Fly.

Wat kost parkeren op Frankfurt Airport?

Afhankelijk van het type parkeerplaats dat je reserveert, betaal je een tarief per dag. In het hoogseizoen kunnen de prijzen hoger liggen dan in het laagseizoen. Voor een week parkeren inclusief overnachting betaal je bijvoorbeeld € 259,-. Parkeer je de auto binnen en laat je je door de shuttlebus wegbrengen en weer ophalen, dan is het parkeertarief voor een week € 64,-. Voor valet parkeren met de persoonlijke ophaalservice, ligt het weektarief in dit voorbeeld op € 99,-. Wat kost parkeren bij Frankfurt Airport? De prijzen in de tabel hieronder zijn berekend voor een parkeerplek voor 8 dagen.

ParkeerplaatsPrijs per weekService
drive&park Frankfurt Indoor Parking€ 89,00Shuttle
Parken Frankfurt€ 94,99Shuttle
Star Parkplatz€ 95,00Shuttle
Parktime24€ 95,00Valet
myparken€ 97,00Shuttle
Parkda24€ 98,00Shuttle
Cleverparken24€ 99,00Shuttle
Mein Flughafenparkplatz Frankfurt P3€ 99,00Parkeren
Auto-Aufsicht€ 100,00Shuttle
Sparparker€ 100,00Shuttle
Infiniti-Parking€ 100,00Shuttle
Parkfuchs24€ 105,00Shuttle
Mainparkhaus Frankfurt€ 109,00Shuttle
Taxim24€ 110,00Shuttle
Parktime24€ 110,00Valet
FRA-ACCES€ 110,00Shuttle
Skyparking24€ 115,00Valet
DeinParker.de€ 115,00Shuttle
APark Parkeringservice€ 120,00Valet
Park Paradies€ 120,00Shuttle
Parcar Valetparking€ 121,00Valet
Parkstation-Karma24€ 122,00Valet
Frankfurt Valet Service€ 123,00Valet
Flamingo Park Service€ 130,00Valet
Mein Flughafenparkplatz Frankfurt P1€ 149,00Shuttle
Frankfurt Airport Parking€ 157,00Shuttle
Mein Valet Frankfurt€ 169,00Valet
Carportfly€ 169,00Valet
Parkport Frankfurt€ 169,00Shuttle
Parke und Fliege€ 173,00Shuttle
Frapark Airport€ 173,00Shuttle
Mein Flughafenparkplatz Frankfurt P2€ 189,00Shuttle

Wat kost parkeren op Frankfurt Airport?

De voordelen van een parkeerplaats reserveren

Parkeer je de auto op een gereserveerde parkeerplaats bij Frankfurt Airport dan kun je met een gerust gevoel op het vliegtuig stappen. Je auto is in goede handen bij een professioneel bedrijf. De parkeerterreinen zijn beveiligd en bij sommigen is er dag en nacht personeel aanwezig. Geef je de sleutels af, bijvoorbeeld bij valet parkeren, dan worden deze in een kluis bewaard. Je hebt de keuze uit verschillende soorten parkeerterreinen. Dit kan zowel een verhard buitenterrein zijn als een overdekte parkeergarage.

Heb je een elektrische auto en wil je zeker weten dat de accu bij terugkomst nog voldoende vermogen heeft voor de terugreis? Kies dan voor een parkeerterrein met extra faciliteiten, waaronder de service van het opladen van je elektrische auto. Of laat je auto tijdens je afwezigheid wassen. De kosten van deze aanvullende diensten worden aanvullend in rekening gebracht. Deze betaal je als je je auto gaat ophalen. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van het budget voor het parkeren van je auto.