Parkos
user
Toggle Navigation
Kosten parkeren Charleroi Airport

Inhoudsopgave

11 minuten leestijd

Kosten parkeren Charleroi Airport

Ben je van plan om binnenkort vanaf Charleroi Airport te vertrekken en vraag je je af hoeveel een parking bij het vliegveld je gaat kosten? Parkeren bij de luchthaven kan een belangrijk onderdeel zijn van je reisplanning, en het is verstandig om vooraf de kosten te overwegen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende alternatieve parkeeropties die je hebt naast de officiële parkeerplaatsen, en geven we je inzicht in wat je kunt verwachten qua tarieven. Of je nu kiest voor kort of langer parkeren: we hebben alle informatie die je nodig hebt om de kosten van parkeren op Charleroi Airport te begrijpen. Lees verder en ontdek welke parkeermogelijkheid het beste bij jouw behoeften past en hoe je geld kunt besparen op de parkeerkosten.

De parkeerkosten per week bij Brussel Charleroi Airport

Chaleroi Airport is het tweede drukste vliegveld van België met zo’n 8 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven bevindt zich op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Charleroi en 46 kilometer ten zuiden van Brussel. Luchthaven Charleroi wordt daarom ook wel Brussels South Charleroi Airport genoemd. Er zijn twee terminals. De tweede terminal moet de eerste ontlasten wanneer het aantal reizigers te hoog wordt.

Bij het beoordelen van verschillende parkeermogelijkheden voor Charleroi Airport, hebben we verschillende criteria in gedachten gehouden:

  • Je kunt ervoor kiezen om je auto buiten op een parkeerterrein of binnen in een parkeergarage achter te laten.
  • Onze aanbieders zijn eenvoudig te filteren, zodat je moeiteloos de perfecte parkeerplek kunt vinden.
  • De optie om te kiezen tussen valet parking of shuttle parkeren met een kosteloze pendeldienst.
  • Of je nu kiest voor kortdurend of langdurend parkeren, er zijn geschikte opties beschikbaar.
  • We zorgen voor een naadloze coördinatie van de in- en uitrijtijden op de luchthaven van Charleroi.

Op de airport zelf vind je officiële parkeermogelijkheden, zoals P3 en P4, P2 Comfort, P1 Premium en Premium+ Lock Park. Deze officiële parkeeropties zijn vaak duurder dan de budget parkeeraanbieders die je kunt vergelijken op Parkos.

Bij Parkos besteden we speciale aandacht aan het vinden van een voordelige optie voor je auto parkeren bij luchthaven Charleroi. Daarom kun je via onze website eenvoudig en snel de gewenste parkeerplaats vergelijken en boeken. Wat kost parkeren bij Charleroi Airport? Hieronder vind je een overzicht van voordelige parkeeraanbiedingen voor een parkeerperiode van 8 dagen. In het onderste deel van de tabel vind je ook de tarieven voor de officiële parkings.

ParkeeraanbiederServicePrijs per week
DsparkingLopend | Buitenv.a. € 48,00*
Live ParkingShuttle | Buitenv.a. € 56,00*
PARK TO GOShuttle | Buitenv.a. € 56,00*
Aeropark Charleroi Low CostShuttle | Buitenv.a. € 57,00*
Charleroi Low Cost ParkingShuttle | Buitenv.a. € 57,00*
Fast Park CharleroiShuttle | Buitenv.a. € 57,00*
ParkwallShuttle | Buitenv.a. € 58,00*
ACE ParkingShuttle | Buitenv.a. € 65,00*
InsideparkShuttle | Binnenv.a. € 85,00*
P4 Low CostLopend | Buitenv.a. € 58,00*
P3 Low CostShuttle | Buitenv.a. € 58,00*
P2 ComfortLopend | Buitenv.a. € 95,00*
P1 PremiumLopend | Binnenv.a. € 112,00*
P1 Lock ParkLopend | Binnenv.a. € 126,00*
* De parkeerkosten kunnen variëren, en deze prijzen worden indicatief berekend per periode waarvoor je reserveert. Meer informatie over de officiële parkeerplaatsen vind je op de website van de airport.

Dsparking

Dsparking is een van onze nieuwste partners, op loopafstand van de terminal, dus geen shuttle wachttijd. Ze bieden beveiligde parkeerplaatsen met omheining, verlichting en cameratoezicht, plus diefstal- en brandverzekering voor gemoedsrust tijdens uw reis. Parkeer je auto vanaf €48,- per week.

Live Parking

Live Parking biedt veilige parkeerplaatsen voor een goede prijs, met 100 beschikbare parkeerplaatsen en een handige pendeldienst naar de luchthaven. Het terrein is beveiligd met cameratoezicht en een bewaker, waardoor uw auto veilig staat terwijl je op reis bent. Je kunt een week lang parkeren vanaf €56,-.

PARK TO GO

PARK TO GO, op 10 minuten van Charleroi Airport, biedt een vriendelijke service, gratis shuttle, en optionele sleutelbehoud. Tijdens drukke periodes worden sleutels ingeleverd. Deze voordelige parking wordt 24 uur per dag beveiligd met camera’s en heeft laadfaciliteiten voor elektrische auto’s. Parkeren Charleroi Airport kan al vanaf €56,- per week.

Aeropark Charleroi Low Cost

Aeropark Charleroi Low Cost biedt sinds 2013 parkeerplekken met vriendelijk personeel en een gratis shuttlebus die je naar de luchthaven brengt. Meestal kun je je sleutels houden, maar in het hoogseizoen geef je ze af. Het is een beveiligde parkeerplaats met personeel aanwezig. Reserveren via Parkos is makkelijk en kan al vanaf €57,-.

Charleroi Low Cost Parking

Kies Charleroi Low Cost Parking voor betaalbare en voordelige parkeermogelijkheden bij Brussels Charleroi Airport. Geniet van de shuttle service, sleutelbehoud en beveiliging. Jouw veiligheid is de prioriteit met een beveiligde garage, verlichting, camera’s en een bewaker. De luchthaven ligt op 3 min. afstand en je parkeert je auto al vanaf €57,- voor 8 dagen.

Fast Park Charleroi

Fast Park biedt parkeerplaatsen met vriendelijk personeel en gratis transfer naar het vliegveld. Meestal kun je je sleutels houden en het duurt slechts 2 minuten om bij de terminal te komen. De parkeerplaats is beveiligd met een omheining, cameratoezicht en een bewaker met een waakhond voor gemoedsrust. Parkeer je auto hier voor €57,- per week.

Park Wall

Bij Park Wall parkeer je op een veilige buitenparkeerplaats met 50 parkeerplaatsen. De shuttlebus brengt je in 2/3 minuten naar de terminal, met plaats voor 8 personen. Het terrein is omheind en heeft bewakingscamera’s. Je boekt deze parking al vanaf €58,- per week.

ACE Parking

Bij ACE Parking is de klant koning met vriendelijk personeel en de optie om je sleutels mee te nemen. De shuttletransfer brengt je in minder dan 5 minuten op plaats van bestemming. De parkeerplaats heeft 250 beveiligde buitenparkeerplaatsen met omheining en bewakingscamera’s. Houd er rekening mee dat bij zware activiteit de parking de sleutels kan bewaren om organisatorische redenen. Parkeer je auto vanaf €65,- per week.

Insidepark

Ben je op zoek naar een overdekte parkeerplaats voor je auto nabij het vliegveld? Insidepark biedt een handige en betaalbare parkeeroplossing op zo’n 5 minuten afstand, met regelmatige 24/7 shuttleservice en scherpe prijzen. Je voertuig is veilig dankzij bewakingscamera’s en verlichting, en je kunt online gemakkelijk reserveren voor gemoedsrust. Insidepark is een van de budget parkeeraanbieders en je parkeert dus al vanaf €85,- per week.

Wat is de beste parkeeroptie voor jou?

Bij Charleroi Airport biedt Parkos zowel shuttle parkeren als valet parking aan, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over luchthavenvervoer.

Bij shuttle parkeren word je op de vertrekdag op de parkeerplaats ontvangen, parkeer je je auto en stap je in de shuttle bus naar de luchthaven. Bij terugkomst haal je je bagage op en wacht de shuttlebus om je terug naar de parkeerplaats te brengen.

Bij valet parking ga je rechtstreeks naar de vertrekhal, waar een medewerker je auto overneemt en parkeert. Bij je terugkeer wordt je auto naar de luchthaven gebracht en staat deze voor je klaar op de afgesproken plaats. Dit kan al vanaf €82,-.

Parking bij Charleroi Airport

De prijs voor parkeren bij Charleroi Airport

De kosten voor parkeren bij Charleroi Airport variëren vanwege diverse factoren, waaronder het type parkings (shuttle of valet) en de locatie (overdekt of buiten). De afstand tot de luchthaven kan ook de prijs beïnvloeden.

Gelukkig maakt Parkos het simpel om prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Door tijdig een reservering te maken heb je een grote keuze uit diverse parkeermogelijkheden en je hebt de flexibiliteit om tot 24 uur voor aankomst kosteloos wijzigingen in je boeking aan te brengen of te annuleren zonder extra kosten. Op onze blog vind je meer gerelateerde artikelen over parkings bij luchthavens in Nederland, België of Duitsland.