Parkos
user
Toggle Navigation
Wat mag je echt niet vergeten voor je volgende vakantie

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Wat mag je echt niet vergeten voor je volgende vakantie

Parkos helpt je graag om van je volgende vakantie een succes te maken. Daarbij vergeet je beter deze dingen niet:

Neem de juiste verzekering mee

Niemand vindt het leuk om aan verzekeringen te denken. Maar, mocht er iets gebeuren tijdens je vakantie waarbij je aanspraak op je verzekering kunt maken, dan ben je blij dat je hier even bij hebt stilgestaan. Ga na of je verzekerd bent voor bepaalde zaken in het buitenland, en ook of je voldoende verzekerd bent. De meeste verzekeringen sluit je gemakkelijk online af. Ook de overstap naar een andere verzekeraar is vaak online snel geregeld, dus sla deze stap zeker niet over.

Bescherm je woning

Heb je huisgenoten of gezinsleden die niet meegaan? Dan kunnen ze natuurlijk een oogje in het zeil houden. Maar als dit niet het geval is, kun je een oppas overwegen. Tegenwoordig zijn er meerdere platforms waar huizen oppassers zich beschikbaar stellen. Ze maken een periode gebruik van je woning, en in ruil daarvoor letten ze op. En soms geven ze ook nog je planten water, of wordt er zelfs ook voor je dieren gezorgd. Wil je hier geen gebruik van maken? Let er dan in ieder geval op of alle onnodige apparatuur uitgeschakeld is, en draai de thermostaat uit. Laat zo mogelijk je auto op het pad staan of vraag je buren om op je erf te parkeren. Zo lijkt het niet alsof je op vakantie bent, en is je woning voor inbrekers niet belangrijk.

De inhoud van je koffer

Uiteraard neem je spullen mee op vakantie, waar wat moet je nu echt niet vergeten? En wat neem je toch ongebruikt weer mee naar huis? Op internet zijn veel lijsten te vinden met de onmisbare spullen die je niet thuis wil laten liggen. Het belangrijkste zijn je paspoort, medicijnen en een goed humeur. De rest kun je op je bestemming toch vast wel aanschaffen. Hou in de weken voor vertrek eens bij welke producten je vaak gebruikt. Misschien smeer je onbewust je handen vaker in met handcrème dan je dacht, en dan is het fijn om deze mee te nemen. Doe je thuis niet vaak make-up op? Dan is het niet te verwachten dat je dat op je vakantie opeens wel gaat doen. Stem hier je kofferinhoud op af, en vergeet ook het weerbericht niet te bekijken.

Handige gadgets op vakantie

Lees je graag? Denk dan eens aan het lenen of aanschaffen van een e-reader, in plaats van kilo’s boeken in te pakken. Dit scheelt ruimte en gewicht in je koffer, en dat kan nooit kwaad. Wil je liever door tijdschriften bladeren? Ook dat kan in een digitale vorm. Hou je ervan om foto’s te maken? Een statief voor je telefoon is dan een onmisbaar item. Als je een stad of streek in het buitenland bezoekt, kan het handig zijn een reisgids mee te nemen. Hierin staan tips over de omgeving in, maar ook belangrijke zinnen in de plaatselijke taal.

Speciale voorbereidingen

Kun je je telefoon op je vakantiebestemming opladen met je gebruikelijke lader of heb je een verloopstuk nodig? Is het kraanwater drinkbaar, en kun je eigenlijk overal wel pinnen? Fooi geven, is dat daar verplicht of zit dit bij de prijs in? En hoe zit het eigenlijk met taxi’s, zijn die wel te vertrouwen? Zeker als je buiten Europa reist, zijn dit goede zaken om over na te denken. Niet elk land is hetzelfde en het kan zeker geen kwaad om je hier goed over in te lezen. Dit voorkomt verrassingen op je bestemming.

Welk voertuig brengt je op je bestemming?

Als je met het vliegtuig gaat, hou dan zeker rekening met de regels van de maatschappij. Zo hanteren ze een maximaal formaat en gewicht voor je bagage. Maar ook aan de bagage zelf kunnen beperkingen zitten. Het formaat van de vloeistoffen die je mee wil nemen is ook beperkt als je zonder ruimbagage vliegt. Op een lange vlucht wil je misschien naar een podcast luisteren. Of misschien wil je jouw lievelingsfilm wel nog een keer kijken. In de lucht is geen internet, dus zorg dat je dit al gedownload hebt. Ga je met de auto? Dan is je autorit een stuk leuker met een lekkere playlist.

Denk ook aan het tijdig reserveren van een parkeerplaats in de buurt van het vliegveld. Bij Parkos kies je tussen shuttle parkeren, valet parkeren en sleep & fly.