Pixabay

De 7 mooiste routes door Amerika

Wil je binnenkort naar Amerika toe, maar weet je nog niet waarheen? Een rondreis door Amerika is een aanrader. Er zijn vele routes door Amerika die het proberen waard zijn. Je komt langs mooie steden en natuurgebieden. De route kan je samenstellen via een reisbureau of je gaat op eigen houtje. De mooiste zeven routes hebben we op een rij gezet.

1. Texas

cc Stuart Seeger

De staat Texas is bijna twee keer zo groot als Duitsland. In Texas is er dus genoeg te zien. Je komt langs prachtige steden zoals Houston en Dallas. In Texas vind je diverse steden die bekend zijn van tv. Ook de paarden, muziek en cowboys kom je er tegen. Je kunt een bezoek brengen aan het Houston Space Center en aan de stad Dallas. In deze stad vind je een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk is er het gedenkteken voor John F. Kennedy te vinden.

2. Noordwest Amerika

cc Pixabay

Tijdens deze reis rijd je door de staten Oregon en Washington. Hier zijn mooie bergen, watervallen, parken en steden. In Oregon vind je diverse meren. Op de foto zie je waarom je dit absoluut niet mag missen. Wanneer je in Washington bent moet je natuurlijk poseren voor “The White House” en genieten doe je in Chinatown en Old Town in Portland. In Oregon moet je vooral een stuk langs de kust rijden. Hier zijn schitterende stranden te bewonderen met romantische inhammen.

3. Atlanta & New Orleans

cc Wikimedia

Atlanta en New Orleans beschikken over prachtige natuur. Naast deze natuur geniet je van de stad Memphis waar je het voormalig huis van Elvis Presley genaamd Graceland kan bezoeken. In New Orleans is de French Quarter leuk om te bezoeken. Dit is de oudste buurt van New Orleans. Met een rijtuig maak je een prachtige rit door deze buurt zoals te zien is op de foto. Hier zijn vele winkels, café’s en restaurants te vinden. In Atlanta vind je het Coca-Cola museum. Hier kan je diverse cola varianten proeven en leer je alles over dit Amerikaanse drankje.

4.Oostkust

cc Wikipedia

Rijd vanaf New York naar Philadelphia. Je komt langs de bekende steden zoals Boston en Washington. Ook kan je de Niagara Falls bezoeken. Deze indrukwekkende waterval ligt op de grens met Amerika en Canada. In New York ben je zeker een paar dagen zoet met het bezoeken van het Central park, Times Square en de Empire State building. In Philadelphia vind je historische gebouwen zoals Liberty Bell, Congress Hall en City Hall.

5. Florida

cc Pixabay

Ben je toe aan rust en strand? Dan is deze reis een aanrader. Genieten op de mooie stranden van Miami en Tampa. Bezoek ook Key West, Disney World, vele andere pretparken en diverse winkels en boetiekjes. Voor meer entertainment kan je natuurlijk ook een leuk feestje vieren in Miami. In Florida vind je ook de Everglades. Dit is een moeraslandschap waar je met een boot kan varen. Sanibel Island is een eilandje vlak onder het zuidwesten van Florida. Het strand ligt vol met schelpen en er staat zelfs een oude vuurtoren. Zeker een bezoekje waar dus!

6. Lake Superior

cc Wikipedia

Ben je op zoek naar de mooiste natuur van Amerika? Tijdens deze route vind je dat zeker. De mooiste meren vind je rond de staten Illinois, Michigan, Indiana, Wisconsin en Minnesota. Hier kan je een mooie route volgen langs de diverse meren. Daarnaast is een bezoekje aan de steden Chigago en Minnaepolis ook zeker de moeite waard. In Chicago staat de Navy pier. Deze pier is een kilometer lang en beschikt over een reuzenrad. Hier is het gehele jaar door genoeg te beleven. In Minnaepolis is Lake Calhoun erg leuk om hier te genieten in de zon of te varen op het mooie water.

7. Westkust

cc Pixabay

Natuurlijk mag het westen van Amerika niet missen. Deze reis die door vele toeristen wordt gemaakt blijft populair. En niet zonder reden. De beroemde steden Los Angeles, Las Vegas, Palm Springs en San Diego worden onder andere aangedaan. Genieten van de natuur kan in de Grand Canyon en het Bryce Canyon National Park. Voor een dagje plezier bezoek je de Universal Studios in Los Angeles. Gegarandeerd genieten. Deze tour langs de westkust biedt echt een heel divers Amerika. De schitterende natuur van de Canyons, de drukte van Las Vegas en de sfeer van San Francisco.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Wat is jou droomroute door Amerika?

0 meest gelezen artikelen
Help