Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe lang van tevoren aanwezig zijn op Zaventem Brussel Airport?
5 minuten leestijd

Hoe lang van tevoren aanwezig zijn op Zaventem Brussel Airport?

Bij het plannen van je vertrek vanaf Zaventem Brussel Airport is het belangrijk om voldoende tijd in te calculeren om stress en haast te vermijden. Hieronder vind je enkele richtlijnen waar je rekening mee moet houden bij het arriveren op Brussel Zaventem Airport.

Schengen-vluchten

Voor vluchten binnen de Schengen-zone wordt aanbevolen om 2 uur van tevoren aanwezig te zijn. Dit geeft je voldoende tijd voor het inchecken, de veiligheidscontrole en eventuele extra procedures.

Niet-Schengen-vluchten

Voor vluchten buiten de Schengen-zone wordt geadviseerd om 3 uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Dit is vooral belangrijk omdat de paspoortcontrole en veiligheidsmaatregelen meer tijd in beslag kunnen nemen.

Wachttijden en drukte

De luchthaven kan op bepaalde dagen drukker zijn dan normaal. Brussels Airport biedt een handige aankomstplanner die je kunt gebruiken om de beste aankomsttijd voor jouw vlucht te berekenen, gebaseerd op actuele drukte en wachttijden op de luchthaven.

hoe lang van te voren op brussel

Parkeren op Brussel Airport: hoe lang van tevoren aanwezig?

Shuttle Parkeren

Bij shuttle parkeren parkeer je je auto op een van de parkeerterreinen en neem je de shuttlebus naar de luchthaven. De meeste parkeerterreinen liggen op maximaal 10 minuten van de terminal, maar reken op een totale extra reistijd van ongeveer 20 minuten. Het is verstandig om 2,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn om voldoende tijd te hebben voor alle procedures zonder haast.

Valet Parkeren

Bij valet parkeren stap je direct voor de vertrekhal uit, waarna een chauffeur je auto parkeert. Ondanks de tijdsbesparing is het toch aan te raden om 2,5 uur van tevoren aanwezig te zijn, zodat je alle tijd hebt om in te checken en je bagage te regelen zonder stress.

Extra tips

  • Gebruik de app: De Brussels Airport-app kan je helpen met real-time informatie over wachttijden bij de veiligheidscontrole en drukte op de luchthaven.
  • Parkeren: De parkeerplaatsen bij de luchthaven kunnen beperkt beschikbaar zijn, vooral tijdens drukke periodes. Reserveer gemakkelijk een parkeerplaats in de buurt van het vliegveld via Parkos.
  • Bagage en douane: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels voor hand- en ruimbagage en dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt. Voor niet-Schengen bestemmingen is het gebruik van automatische paspoortcontrole mogelijk met Europese, Britse, Amerikaanse of Canadese paspoorten.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je je reis vanaf Zaventem Brussel Airport soepel laten verlopen. Voor meer informatie kun je de website van Brussels Airport raadplegen.een gerust hart beginnen. Geniet van je vlucht en een fijne reis!