Parkos
user
Toggle Navigation
Top 10 plaatsen voor een voorjaarsvakantie

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Top 10 plaatsen voor een voorjaarsvakantie

De donkere januari maand hebben we achter de rug. We kijken inmiddels uit naar de voorjaarsvakantie. Wil je nog een vakantie boeken? Dan zijn er vele mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Hou je van een sportieve vakantie? Dan is een wintersportvakantie het advies. Een zonvakantie kan ook altijd. Vergeet ook zeker de carnavalsfeesten niet. Daarbij is deze maand natuurlijk de maand van de liefde! Kortom, je kunt alle kanten op. Daarom een top tien van plaatsen die je deze maand echt niet mag missen.

Carnaval in het buitenland

Wanneer je aan carnaval in het buitenland denkt, dan is de Italiaanse plaats Viareggio de eerste plek waar je aan kunt denken. Je omzeilt hiermee de drukte van Venetië, maar genieten is een feit. Mooi, rijk en groots zijn termen die je, als het om praalwagens gaat, verwachten mag. Elke zondag in februari kun je genieten van deze gezelligheid.

Een tweede plaats is Keulen. Hier moet je zijn als je van een feestje houdt. Er wordt echt uitgepakt. Ook kun je voor spannende verrassingen komen te staan. Wanneer je op zoek bent naar de liefde is een trip naar Keulen extra aan te raden. Tijdens de Weiberfastnacht hebben vrouwen het voor het zeggen. Dus kijk niet gek op als je als man spontaan een zoen krijgt.

Canadees Carnaval

Wil je verder reizen om feest te vieren? Kies dan onze derde tip Quebec. Al hoef je er in deze tijd van het jaar geen warme temperaturen te verwachten. Koud zul je het niet hebben. Dans mee, geniet van culinaire gerechten en sportwedstrijden. Of doe mee met sleewedstrijden. Al bijna 150 jaar is dit een van de uitbundigste plekken waar je voor carnaval moet zijn.

Valentijn

In de maand februari vieren we Valentijn. Als vierde tip dus Parijs, de stad van de liefde. Het weer is misschien niet altijd even lekker te noemen. Maar de met kaarslicht verlichte bistro’s maken dat meer dan goed. Daarbij kun je cultuursnuiven in de verschillende musea. Vergeet ook zeker de Eiffeltoren en een boottocht over de Seine niet!

Sportieve voorjaarsvakantie

Ook in februari kun je nog steeds genieten van winters weer. Als vijfde tip het Oostenrijkse Zillertal. Hier vind je vier verschillende wintersportgebieden. Ruim 500 kilometer aan pistes maakt deze plaats een populair wintersportgebied. Daarnaast zijn er gezellige winkelstraten en leuke dorpen om te bezoeken. Wanneer je op zoek bent naar luxe, geniet dan zeker ook van de diverse wellness locaties. Voor jong en oud valt er van alles beleven.

Frankrijk is voor ons altijd een aantrekkelijk vakantieland voor de zomer. Tijdens de voorjaarsvakantie is het eveneens een aantrekkelijke bestemming. Je vindt er tientallen plekken om sportief en luxe te genieten, van de honderden kilometers pistes tot heerlijk eten. Paradiski is daarom de zesde plaats in deze top tien. Een gebied dat van alle markten thuis is. Daarbij ben je vanaf Eindhoven Airport snel in Frankrijk en kan je eenvoudig verder naar je vakantieplek reizen.

Vakantie naar de zon

Genoeg van alle kou en tradities? Een vakantie vol zon, zee en strand is dan een perfecte oplossing. Wil je binnen Europa blijven, dan is het Canarisch eiland Lanzarote een zevende aanrader. Mooie stranden en prachtige natuur maken deze plaats aantrekkelijk. Daarbij zijn er voor deze vakantiebestemming vaak last minute te boeken. Dat maakt deze reis dus extra leuk!

Wanneer je wat verder weg wilt, dan is Australië de achtste tip. Prachtige vergezichten, heerlijke wandelingen en schitterende natuur, Australië biedt het allemaal. Daarbij is in deze maand de temperatuur gemiddeld 26 graden. Met normaal gesproken slechts drie regendagen in februari ben je van een prachtige vakantie verzekerd.

Mediterranean coast

Heerlijke wijnen tijdens je vakantie

Als je graag geniet van een mooi glas wijn, dan is het leuk om te zien waar lekkere wijnen vandaan komen. In februari kun je zowel binnen als buiten Europa een reis boeken. Portugal, en dan zeker de heuvels van de Douro-vallei, is dan ook de negende tip. Aan de wijngaarden die tegen de heuvels aanliggen, lijkt geen eind te komen. De velden vol olijfbomen zorgen voor een mooie afwisseling in de natuur waar je zeker van zult genieten.

Onze tiende tip is Kaapstad. Ongeveer een uur van deze stad liggen de Kaapse wijnlanden. Wijnvelden en bergen maken hier een oase van schitterende uitzichten. De leuke plaatsen nodigen je uit voor een heerlijke wijnproeverij.

Relaxt je vakantie starten

Parkos staat voor je klaar wanneer je wilt gaan genieten van een vakantie in februari. In Nederland hebben we verschillende manieren om naar het vliegveld te gaan. Ga je met de auto dan parkeer je ontspannen met een van deze parkeervormen: Park Sleep Fly, Shuttle parkeren of Valet Parking. Op onder andere Schiphol Airport en Rotterdam Airport bieden we een of meerdere van deze opties aan.

Waar ga jij deze voorjaarsvakantie naartoe?