Parkos
user
Toggle Navigation
De voordelen van particuliere parkeeraanbieders

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De voordelen van particuliere parkeeraanbieders

Heb je een vliegreis geboekt en weet je vanaf welk vliegveld je zult vertrekken? Dan kun je alvast na gaan denken over de reis van je huis naar het vliegveld. Of je nu vanaf een regionaal vliegveld als Rotterdam The Hague Airport of vanaf het nationale Schiphol Airport vliegt, het is belangrijk om dit tijdig te doen.

Waarom moet je een parkeerplaats reserveren?

Door de grote drukte op de vliegvelden is er veel vraag naar parkeerplaatsen. Het is dus bijna uitgesloten dat je op de dag van vertrek een parkeerplaats vindt als je niet hebt gereserveerd. Dit is zeker het geval als je lang wilt parkeren. Op de meeste vliegvelden zijn er mogelijkheden om kort te parkeren. Daar is de doorloop dus wat groter. Maar als je je auto wilt parkeren voor een langere periode, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, dan is kort parkeren geen optie. Om er zeker van te zijn dat je een parkeerplaats hebt, reserveer je deze dus vooraf.

Uit welke parkeeraanbieders kan ik kiezen?

Vliegvelden hebben allemaal officiële parkeerplaatsen die zich op korte afstand van de vertrekhal bevinden. Vaak wandel je in een paar minuten van de parkeerplaats naar de vertrekhal. Daarnaast zijn er ook niet-officiële parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn net zo betrouwbaar. Het verschil tussen beide is dat ze niet door de luchthaven worden beheerd. In plaats daarvan worden deze parkeerplaatsen aangeboden door particuliere parkeeraanbieders. Deze parkeerterreinen bevinden zich ook op korte afstand van de vliegvelden, maar niet op het terrein van de luchthaven zelf.

Wat is het verschil in parkeertarief?

De officiële parkeerplaatsen op de vliegvelden hebben vaak hoge parkeertarieven. Dit komt doordat ze op een A-locatie zitten en dus ook hoge kosten hebben. De kosten worden in het parkeertarief doorgerekend. Particuliere aanbieders profiteren van het feit dat ze hun bedrijfskosten lager kunnen houden en daardoor betaal je een lager parkeertarief.

Een extra voordeel haal je door tijdig je parkeerplaats te reserveren. Dit doe je bij de particuliere parkeeraanbieders zodra je vluchtgegevens bekend zijn. Daarbij heb je de zekerheid dat je, mocht dat nodig zijn, tot een dag voor vertrek je reservering kunt annuleren.

reserveren bij een privé parkeeraanbieder

De gunstige ligging van particuliere parkeerplaatsen

De meeste particuliere parkeerplaatsen liggen op een paar minuten afstand van het vliegveld. Deze afstanden zijn meestal te groot om te lopen. Maar dat is geen enkel probleem omdat je via Parkos niet alleen een parkeerplaats reserveert, maar tegelijk ook een parkeerservice boekt. Ook dat is een voordeel vergeleken met de officiële aanbieders. Daarbij heb je de volgende opties:

Shuttle parkeren

Als je op het gereserveerde parkeerterrein arriveert, zet je de auto op de aangewezen parkeerplaats. Je haalt de bagage uit je auto en loopt naar de gereedstaande shuttlebus. Deze gratis bus brengt je naar de vertrekhal van het vliegveld. Bij aankomst op de terugweg geef je de aankomsttijd door en je wordt weer door de shuttlebus opgehaald. De rit met de shuttlebus duurt enkele minuten tot maximaal een kwartier. Bij de betreffende aanbieder staat vermeld wat de reistijd is.

Valet parkeren

Voor het valet parkeren hoef je zelf geen rekening te houden met de locatie van het parkeerterrein. Je rijdt met je eigen auto naar het vliegveld en een medewerker van de parkeeraanbieder haalt je auto op. Vervolgens rijdt hij je auto naar de gereserveerde parkeerplaats. Bij aankomst na je reis staat de chauffeur met je auto op het vliegveld te wachten.

Een parkeerplaats naar wens

Het aantal particuliere parkeeraanbieders varieert per vliegveld en bovendien heeft ieder parkeerterrein een maximum aantal parkeerplekken beschikbaar. Wil je op een efficiënte en eenvoudige manier een voordelige parkeerplaats vinden? Maak dan gebruik van de vergelijkingstool van Parkos.

Je selecteert het vliegveld en vult je aankomst- en vertrekdatum in. Daarbij maak je een zo realistisch mogelijke inschatting van de tijden. Houd hiervoor ook rekening met de reistijd die je nodig hebt om met de shuttlebus naar het vliegveld te rijden en de aanbevolen inchecktijden. Vervolgens selecteer je de gewenste parkeerservice. Laat je dat open, dan krijg je een vergelijkingsoverzicht met alle beschikbare opties.

Om je zoekopdracht te verfijnen, geef je aan of je de voorkeur geeft aan binnen parkeren of buiten parkeren. Daarnaast kies je of je gebruik wilt maken van aanvullende diensten. Denk hierbij aan het opladen van je elektrische auto of een hotelovernachting.

Vervolgens krijg je een overzicht van de parkeeraanbieders die voldoen aan je wensen. Daar maak je een keuze uit. Wil je meer informatie over het betreffende parkeerterrein? Kijk dan in de uitgebreide omschrijving of lees de ervaringen van andere gebruikers in de klantbeoordelingen.