Parkos
user
Toggle Navigation
Vergeet deze 8 onmisbare spullen niet in te pakken

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Vergeet deze 8 onmisbare spullen niet in te pakken

Vertrek je binnenkort op reis maar heb je het inpakken van je koffer weer uitgesteld tot het laatste moment? Geen zorgen, we gaan regelmatig op reis en weten precies wat je mee moet nemen. Daarom hebben we speciaal voor jou de belangrijkste spullen even op een rij gezet. Want zelfs als je denkt dat je alles hebt ingepakt, is de kans groot dat je toch nog iets belangrijks bent vergeten. Zo stap je zonder zorgen het vliegtuig in vanaf bijvoorbeeld Schiphol Airport of Eindhoven Airport, wetende dat je niets belangrijks thuis hebt gelaten.

1. Opladers

Nog even snel de telefoon opladen. Het is een van de laatste dingen die je doet voordat je op reis vertrekt. De kans dat je hem daardoor thuis vergeet, is daarom redelijk groot. Naast de oplader van je telefoon, heb je vast nog andere apparaten waar je de oplader niet van mag vergeten. Je fototoestel (denk hierbij ook aan de geheugenkaartjes) of je elektrische tandenborstel. Zorg ervoor dat je deze opladers allemaal inpakt en even dubbel controleert voordat je de deur uitgaat.

2. Toilettas

Je toiletspullen, het lijkt logisch om deze mee te nemen. Toch geldt hierbij hetzelfde als bij de oplader. Je poetst nog even je tanden en vergeet daarom je toilettas mee te nemen. Dit zijn de populairste zaken die je vergeet als je gehaast bent.

Wat moet zeker in de toilettas zitten? Denk aan een tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, gezichtsreiniger en eventueel make-up spullen.

3. Medicatie en EHBO-kit

Als je medicijnen gebruikt, is het natuurlijk belangrijk dat je deze in voldoende voorraad meeneemt op vakantie. Denk hierbij ook aan een extra voorraad voor onvoorziene situaties, bijvoorbeeld een vertraging op het vliegveld waardoor je langer onderweg bent.

Daarnaast is het ook handig om een kleine EHBO-kit bij je te hebben. Hierin doe je de belangrijkste zaken voor kleine verwondingen zoals pleisters, desinfectiemiddel en pijnstillers.

4. Reisdocumenten en geld

Dit klinkt als iets wat je als eerste inpakt, maar toch gebeurt het vaker dan je denkt dat mensen hun paspoort of ID-kaart vergeten.

Maak een checklist met de nodige documenten: vliegtickets, paspoort, visum, bankkaarten en eventuele andere specifieke documenten voor je reis. Neem deze checklist door voordat je de deur uitgaat, want zonder deze documenten kom je helaas niet verder dan het vliegveld.

5. Voldoende kleding

Kleding, daar had je zelf misschien al aan gedacht. Maar het is altijd beter om eerst de weersvoorspellingen van je bestemming te bekijken. Warme temperaturen verwacht? Pak voor de zekerheid ook een trui en een lange broek mee. Je weet niet zeker of het weer kan omslaan of dat het in de avonduren flink kan afkoelen. Een kleine regenjas neemt niet veel plaats in beslag en je bent er blij mee bij een onverwachte regenbui.

6. Adapter

Op reis buiten Europa? Controleer of ze dezelfde stopcontacten hebben op je bestemming. Als je naar het buitenland reist, kan het zijn dat je een adapter nodig hebt omdat je oplaadstekkers anders niet in het stopcontact passen.

7. Entertainment voor onderweg

De zit in het vliegtuig kan lang duren en daarom vrij saai zijn. Zorg dat je voldoende entertainment meeneemt zodat de verveling niet toeslaat. Neem een boek of tijdschrift mee om wat te lezen, zorg voor oortjes om muziek te luisteren of een film te kijken op je telefoon of Ipad in het vliegtuig. Kies je voor de laatste optie, vergeet dan niet om thuis de films en afspeellijsten te downloaden voor offline gebruik. Speel je liever een spel? Neem een reisspelletje mee om met je reispartner te spelen of download een app op je telefoon waarbij je offline kan spelen.

8. Snacks & water

Tenslotte, zorg ervoor dat je voldoende hebt om te eten en drinken voor als je vertraging hebt onderweg. Je weet nooit wanneer je vast komt te zitten in het verkeer of vertraging hebt bij het inchecken. Op deze momenten is het fijn om iets te eten en te drinken bij de hand te hebben.

Dit zijn de belangrijkste zaken die je zeker bij moet hebben op vakantie. Een dikke tip: vooral de opgeladen telefoon, de reisdocumenten en de portemonnee zijn belangrijk. Hiermee kun je in ieder geval vertrekken, andere zaken kun je altijd op plaats van bestemming aanschaffen.

Om zeker te zijn raden we je toch aan om altijd een checklist te maken, zodat je deze kan overlopen voordat je de deur uitgaat. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken om belangrijke dingen te vergeten.

Vergeet deze spullen niet in te pakken