Parkos
user
Toggle Navigation
Top 10 onmisbare dingen voor een zorgeloze vakantie

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Top 10 onmisbare dingen voor een zorgeloze vakantie

Ben je helemaal klaar voor je zonvakantie of stedentrip? Een zorgvuldige voorbereiding is belangrijk, ongeacht je bestemming. Na het boeken van je vlucht en accommodatie, is het tijd om in te pakken. Hieronder vind je een lijst van de top 10 dingen die niet mogen ontbreken. Zo begin je zonder stress aan je welverdiende vakantie.

1. Paspoort

Zonder paspoort of identiteitskaart kom je de grens niet over. Zorg ervoor dat je dit reisdocument op een veilige plek bewaart. Doe dit bij voorkeur in een binnenvakje van je handbagage of in een buideltas. Controleer ruim vooraf de geldigheid van je paspoort. Kijk ook na of je eventuele visumvereisten voor je bestemming moet regelen.

2. Geld

Zorg ervoor dat je over verschillende betaalmiddelen beschikt. Het is handig om wat contant geld in lokale valuta bij je te hebben voor kleine aankopen of plekken waar je niet kunt pinnen. Controleer vooraf of je met je bankpas kunt pinnen in het land van bestemming. Vaak kun je dit controleren en instellen via de app van je bank. Neem ook altijd wat euro’s mee voor noodgevallen. Mocht je een creditcard hebben, neem deze dan ook mee.

3. Documenten en contactgegevens

Maak kopieën van belangrijke documenten zoals je paspoort, verzekeringen, vluchten en hotelbevestigingen. Bewaar deze kopieën op een veilige plek. Het is daarnaast handig om een lijstje bij je te hebben met belangrijke contactgegevens. Bijvoorbeeld het telefoonnummer van je reisverzekering en de Nederlandse ambassade in het land van bestemming. Deze kun je uiteraard ook in je telefoon opslaan.

4. Sleutels

Of het nu gaat om de sleutels van je huis, auto of bagage, zorg ervoor dat je ze veilig bewaart en niet vergeet mee te nemen. Het is handig om reservekopieën van belangrijke sleutels achter te laten bij een vriend of familielid. Zo raak je niet in de problemen als je onverhoopt toch een sleutelbos kwijtraakt.

5. Reisadapter

Stekkers en stopcontacten kunnen per land verschillen. Het is dus belangrijk om de juiste reisadapters mee te nemen om je elektronische apparaten op te laden. Controleer vooraf welk type adapter je nodig hebt voor je bestemming. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Schaf dan een universele reisadapter aan.

6. Medicatie & EHBO-kit

Als je regelmatig medicijnen gebruikt, vergeet deze dan niet in te pakken. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad meeneemt voor de duur van je reis. Neem ook wat extra mee voor onvoorziene omstandigheden. Vergeet daarnaast niet om een kopie van je recepten mee te nemen. Soms moet je bewijs laten zien bij de douane. Ook een kleine EHBO-kit voor je vakantie mag niet ontbreken. Denk aan (blaar)pleisters, desinfecterende doekjes, pijnstillers en antimuggenspray.

7. Reisverzekering

Een goede reisverzekering biedt dekking voor onverwachte gebeurtenissen zoals medische noodgevallen, verloren bagage of annuleringen. Controleer of je reisverzekering geldig is voor je bestemming en of deze alle benodigde dekkingen biedt voor je specifieke situatie.

8. Toiletartikelen

Vergeet niet om je favoriete toiletartikelen in te pakken, zoals een tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel en deodorant. Bij zonnige bestemmingen mag zonnebrandcrème niet ontbreken. Controleer of vloeistoffen voldoen aan de regels voor handbagage. Verpak ze, als dat nodig is, in een doorzichtig plastic zakje.

9. Kleding en schoenen

Stem je kleding en schoenen af op het klimaat en de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat ondernemen. Kies voor lichte kleding voor warme bestemmingen of warme lagen voor koude gebieden. Daarnaast zijn comfortabele schoenen een must. Kies voor schoenen die geschikt zijn voor de geplande activiteiten en zorg ervoor dat ze goed ingelopen zijn. Leg ook een zonnebril klaar als je naar een zonnige bestemming vliegt.

10. Parkeerreservering

Als je met de auto naar het vliegveld gaat, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Bij Parkos kun je ruim vooraf een parkeerplaats reserveren. Er zijn verschillende opties, zoals shuttle parking, valet parking en hotel parking. Bij shuttle parking rijd je zelf naar de geboekte parkeerplaats. Liever rechtstreeks naar de terminal? Kies dan voor valet parking, zodat de auto voor je wordt geparkeerd. Als je terugkomt, wordt de auto weer naar de terminal gebracht. Via Parkos kun je gemakkelijk en snel reserveren bij bijvoorbeeld Schiphol Airport, Rotterdam Airport of Eindhoven Airport.

Met deze checklist ga je goed voorbereid op reis en geniet je zorgeloos van je welverdiende vakantie. Ben je iemand die graag souvenirs meeneemt? Vergeet dan niet om hier wat ruimte in je bagage voor vrij te houden.