Parkos
user
Toggle Navigation
Hier is de snelste en meest ontspannen manier om je auto te parkeren

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Hier is de snelste en meest ontspannen manier om je auto te parkeren

De reden waarom parkeren stressvol kan zijn, is voor iedereen verschillend. Op drukke locaties, zoals bij een vliegveld, kan het lang duren voordat je een parkeerplek hebt gevonden. De tijdsdruk van het vertrek die je voelt, zal de situatie niet beter maken. Maar ook smalle parkeerhavens of ongeduldige medeweggebruikers zijn van invloed op je gemoedstoestand. Lees hier hoe je op een ontspannen manier je auto kunt parkeren.

Pas je aan de situatie aan

Weet je dat je de auto op een drukke locatie gaat parkeren? Houd daar dan vooraf rekening mee. Bereken dus voor vertrek niet alleen de reistijd, maar trek ook voldoende tijd uit voor het vinden van een parkeerplaats. Kijk eventueel vooraf op internet of er in de buurt van je bestemming voldoende parkeermogelijkheden zijn. Zo niet, dan weet je dat je meer tijd moet rekenen voor het zoeken naar een parkeerplek. En je houdt daarnaast ook rekening met de afstand tussen een mogelijke parkeerplaats en je eindbestemming.

Twijfel niet als je een parkeerplaats vindt

Heb je het geluk dat je in de buurt van je bestemming al direct een vrije parkeerplaats tegenkomt? Twijfel dan niet en zet je auto daar gewoon neer. Want je kunt wel hopen dat er dichterbij een parkeerplaats beschikbaar is, maar zeker weten doe je dat nooit. Bovendien is de kans groot dat wanneer je dat extra rondje hebt gereden, de vrije parkeerplek inmiddels door iemand anders is ingenomen. Zet je auto dus gewoon neer op de plek die vrij is, ook als het iets verder weg is dan je eigenlijk hoopte.

Houd je ogen open voor alle parkeermogelijkheden

Houd je ogen open voor alle parkeermogelijkheden

Voor de deur parkeren is natuurlijk ideaal. Maar de kans dat er op het juiste moment precies op die plek ruimte is, is niet waarschijnlijk. Dus houd tijdens het zoeken naar een parkeerplaats je ogen goed open. Kijk niet alleen naar jouw kant van de weg, maar ook naar de overkant, of een zijstraat. Daarmee worden de opties bij het vinden van een parkeerplaats aanzienlijk groter.

Wacht geduldig als iemand zijn parkeerplaats verlaat

Soms heb je het geluk dat je ziet dat iemand anders net vertrekt als je aan komt rijden. Die buitenkans wil je natuurlijk niet missen en je hoopt dat een andere automobilist je niet voor is. Het heeft geen zin om de vertrekkende bestuurder toeterend aan te sporen op te schieten. Dit zal alleen maar irritatie opleveren. Zet daarom je knipperlicht aan om aan de overige weggebruikers te laten weten dat je op het punt staat te gaan parkeren. Wacht vervolgens rustig tot de plek vrij is, zodat je op je gemak je auto neer kunt zetten.

Reserveer tijdig een parkeerplaats

Voel je er weinig voor om op de bonnefooi een parkeerplaats te zoeken? Het is natuurlijk ook mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren. In sommige gevallen is dat zelfs sterk aan te raden. Op vliegvelden is het bijvoorbeeld vaak lastig om op de dag van vertrek, dicht bij de vertrekhal, een parkeerplaats te vinden. Je mag er niet lang staan of de plekken zijn allemaal bezet. Door vooraf een parkeerplaats te reserveren, ben je verzekerd van een parkeerplek en je bent bovendien vaak goedkoper uit. Je weet vooraf precies wat de afstand is van het parkeerterrein tot de vertrekhal en je kunt hier dus ook in je voorbereiding rekening mee houden.

Zelf parkeren of je auto laten parkeren

Het ongemak van het parkeren zit soms niet in het vinden van een goede parkeerplaats. Misschien heb je wel moeite met inparkeren en zie je daarom op tegen het zoeken van een parkeerplaats. Sommige parkeerhavens zijn klein of je bent niet goed in fileparkeren. Als je, voordat je op vliegvakantie gaat, daar geen zorgen om wilt hebben, kun je ook voor de optie kiezen om je auto te laten parkeren. Je kiest in dat geval voor valet parking. Nadat je op het vliegveld gearriveerd bent, neemt de medewerker van het parkeerterrein je autosleutels over. De auto wordt naar de door jou gereserveerde parkeerplaats gebracht. Je hebt er dus zelf geen omkijken naar.

Vind je het geen probleem om zelf naar het gereserveerde parkeerterrein te rijden, maar wil je ter plaatse toch graag hulp bij het inparkeren? Vraag dan gerust om assistentie van de aanwezige medewerkers.