Parkos
user
Toggle Navigation
Tips voor reizigers met een handicap of beperkte mobiliteit

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Tips voor reizigers met een handicap of beperkte mobiliteit

Reizen vraagt een hoop organisatie. Dat geldt misschien nog wel meer voor mensen met een handicap. Veel zaken die voor de een vanzelfsprekend zijn, vragen extra aandacht voor de ander. Bijvoorbeeld als je afhankelijk bent van het feit dat je bestemming toegankelijk met de rolstoel moet zijn. Als je gaat vliegen, heb je dus een aantal zaken waar je vooraf goed over na moet denken. Je geeft bij de boeking van je vliegticket aan dat je mobiel beperkt bent of een handicap hebt. Maar het is ook goed om vooraf te regelen dat je met je rolstoelauto terecht kunt op een parking voor personen met een handicap.

Wanneer kies je voor een parking voor personen met een handicap?

Heb je een vliegreis geboekt waarbij je met je eigen rolstoelauto naar het vliegveld rijdt, dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. Je wilt zeker weten dat je een parkeerplaats kunt vinden. Mogelijk kun je gebruik maken van parkeren voor mindervaliden (PRM). Dit is een parkeerplaats met een rolstoel teken en mag alleen maar gebruikt worden als je een parkeerkaart voor gehandicapten hebt. Maar als deze parkeerplaatsen zich op de luchthaven bevinden, dan zijn deze over het algemeen niet bedoeld om je auto daar lang te parkeren. Wel om bijvoorbeeld mensen die vertrekken af te zetten. Daarom is het belangrijk dat je voor je vakantie een parkeerplaats vindt die goed bereikbaar is en geschikt is om te parkeren met je rolstoelauto.

Hoe vind je parkeerdiensten voor mensen met een handicap?

Vertrek je van een van de Nederlandse vliegvelden, zoals Schiphol of Maastricht Aachen Airport, dan kun je bij Parkos.nl online een parkeerplaats reserveren. Dit doe je op het moment dat de vertrekdatum en de vertrektijd bekend is. Vervolgens krijg je een lijst te zien van parkeerterreinen die tijdens je reisperiode een parkeerplaats beschikbaar hebben. Uit deze lijst maak je een keuze. Voordat je een definitieve reservering doet, is het natuurlijk goed om te kijken of de betreffende parkeerplaats ook geschikt is als parkeerdienst voor mensen met een handicap.

Bepaal de afstand tot de luchthaven

Sommige parkeerplaatsen liggen dicht bij het vliegveld, anderen liggen wat verder weg. In principe rijdt je met je auto naar de parkeerplaats. Een shuttledienst vervoert je vervolgens naar het vliegveld. Maar als je beperkte mobiliteit hebt, kan dat geen oplossing zijn. In dat geval is het verstandig om een parkeerplaats te boeken waarbij je zelf met de auto naar het vliegveld rijdt. Daar word je vervolgens opgevangen door een medewerker van het parkeerterrein. Nadat je bent geholpen met het uitladen van je bagage, overhandig je de autosleutels aan de medewerker. Je auto wordt dan naar de parkeerplaats gebracht door de medewerkers van het parkeerterrein. Aan het einde van de vakantie staat je auto op het afgesproken tijdstip en de afgesproken plaats weer voor je klaar.

Boek een parkeerplaats inclusief overnachting

Wil je je reis ontspannen beginnen? Kijk dan bij de reservering van een parkeerplaats naar de combinatie van een overnachting in een hotel met een parkeerplaats. Je rijdt een dag voor vertrek naar het hotel dat zich in de buurt van de luchthaven bevindt. Vervolgens word je door de medewerkers van het hotel op de dag van je vlucht tijdig bij de vertrekhal afgezet. Je rolstoelauto staat tijdens je vakantie veilig bij het hotel geparkeerd. Na je vakantie kun je ook nog een nacht in het hotel doorbrengen, waarna je uitgerust aan de terugreis kunt beginnen in je auto.

bord gehandicaptenparkeerplaats

Informeer naar de verschillende mogelijkheden

Niet alle parkeerplaatsen bieden parkeerdiensten aan voor personen met een handicap. Kijk dus vooraf goed of de parkeerplaats van je keuze ook inderdaad de voorzieningen biedt die je in gedachten hebt. Dat kan gaan om een gehandicaptenparkeerplaats die zich op korte afstand van het vliegveld bevindt, maar ook over de manier waarop je bij het vliegveld komt.

Gaat het om een valet service, waarbij je auto op het vliegveld wordt opgehaald of is er sprake van persoonlijk vervoer vanaf de parkeerplaats van het hotel? Uiteraard moet ook het hotel toegankelijk voor je zijn.

Daarnaast spelen ook andere opties een rol bij het maken van je keuze. Is het terrein waar je auto komt te staan bewaakt? Geldt er een maximale parkeerduur en zijn er nog andere diensten inbegrepen die voor jou belangrijk zijn?

Verlies geen tijd en kies voor een parkeerplaats via Parkos. Bij ons vind je met gemak een parking voor personen met een handicap. Bovendien hoef je je bij Parkos geen zorgen te maken over hoe je na de landing weer bij je eigen rolstoelauto komt. Wij zorgen ervoor dat iedereen met een gerust gevoel zijn of haar vakantie kan beginnen.