Parkos
user
Toggle Navigation
Parkeerveiligheid op de luchthaven voor individuele reizigers: onmisbare tips voor de onafhankelijke ontdekkingsreizigers

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Parkeerveiligheid op de luchthaven voor individuele reizigers: onmisbare tips voor de onafhankelijke ontdekkingsreizigers

De vertrek- en aankomsttijden van je vliegtuig heb je niet zelf in de hand. Het kan dus voorkomen dat je vroeg in de ochtend vertrekt. Of misschien kom je door een onverwachte vertraging midden in de nacht aan. Als je alleen reist, is het bij vertrek niet prettig dat je dan nog moet nadenken over hoe je met je zware bagage van je auto bij de vertrekhal moet komen. Ook wil je na aankomst het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk naar je auto om naar huis te rijden. Reserveer je via Parkos een parkeerplaats, dan kies je voor gemak.

Neem de tijd voor je vliegreis

Heb je een reisdatum en zijn de vliegtijden bekend? Dan is het tijd om een parkeerplaats bij het vliegveld te reserveren. Hoe eerder je dat doet, hoe meer keuze je hebt en hoe voordeliger je parkeert. Houd bij het reserveren rekening met de reistijd die je nodig hebt om naar het vliegveld te komen. Neem daar ook eventuele vertraging in mee, bijvoorbeeld de kans op file als je tijdens de spits op pad gaat.

Wil je geen stress op de dag van vertrek of wil je liever niet in het donker de parkeerplaats oprijden? Bij Schiphol Airport zijn er bijvoorbeeld parkeeraanbieders waar je in een hotel overnacht. Zo ben je al een dag eerder in de buurt van het vliegveld en heb je op de dag van vertrek minder reistijd.

Maak gebruik van parkeerdiensten

Parkeren inclusief een overnachting is niet bij alle vliegvelden mogelijk. Tijdens de selectie van de parkeeropties op onze website staat duidelijk aangegeven of deze optie beschikbaar is. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om ontspannen te parkeren en aan je vliegreis te beginnen.

Vervoer met een shuttlebus

Op een vliegveld als Rotterdam The Hague Airport kun je bijvoorbeeld kiezen voor shuttle parkeren. Je rijdt op de dag van vertrek naar je gereserveerde parkeerplaats. Desgewenst helpt de aanwezige medewerker je om je bagage uit de auto te tillen. Op het parkeerterrein staat een gratis shuttlebus klaar die je naar de vertrekhal brengt. Ook daar kun je hulp krijgen om je koffer op een bagagewagentje te zetten.

Voor het vervoer op de dag van terugkomst, geef je vooraf je aankomsttijd aan de parkeerbeheerder door. De shuttlebus staat dan op het afgesproken tijdstip klaar, waarna je naar je auto wordt gebracht. Let er bij het reserveren wel op dat het parkeerterrein of de parkeergarage geopend is op de tijden die je vliegt. Want sommige parkeerterreinen hanteren ‘s nachts beperkte openingstijden.

De service van een valet parkeerdienst

Heb je er geen behoefte aan om zelf je parkeerplaats te zoeken en wil je liever direct vanuit je auto naar de vertrekhal? In dat geval is valet parkeren een aanrader. Hiervoor geldt ook dat het wel beschikbaar moet zijn op het vliegveld van je vertrek. Maar als dat het geval is, dan haalt een chauffeur van het gereserveerde parkeerterrein je auto op. Je geeft de sleutels af en kunt gaan inchecken. De chauffeur parkeert je auto. Op de terugweg geef je tijdig je aankomsttijd door. Dus ook als je vertraging hebt, stel je de medewerker hiervan op de hoogte. Bij aankomst staat de chauffeur dan op het afgesproken tijdstip en op een aangegeven plek met de auto op je te wachten. Je kunt na een korte inspectie van de auto instappen en naar huis rijden.

Een paar praktische tips voor je soloreis
xr:d:DAFfAoow7LU:683,j:127650479219837809,t:24040407

Een paar praktische tips voor je soloreis

Houd je zelf je autosleutels bij je tijdens je vakantie omdat je bijvoorbeeld niet kiest voor valet parkeren? Berg ze dan op een vaste plaats op, zodat je na aankomst niet lang naar je autosleutels hoeft te zoeken. Heb je een elektrische auto? Houd er dan rekening mee dat je accu voldoende opgeladen moet zijn om ook weer terug te rijden. Om hier zeker van te zijn, kies je voor een parkeeraanbieder die tijdens je afwezigheid de accu oplaadt. Hiervoor wordt wel een aanvullend tarief in rekening gebracht. Zorg tot slot dat je telefoon op zowel de heen- als de terugweg goed opgeladen is en houd de contactgegevens van de parkeerbeheerder bij de hand. Dan kun zeker je aankomsttijd aangeven en staat de medewerker van de parkeeraanbieder tijdig voor je klaar.