Parkos
user
Toggle Navigation
Wat is de beste manier om naar de luchthaven te gaan?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Wat is de beste manier om naar de luchthaven te gaan?

Zodra je een reis geboekt hebt, begint de taak om alles goed te gaan plannen. Een grote uitdaging daarbij is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je op de beste manier bij de luchthaven komt. Hierbij moet je rekening houden met verschillende factoren. Zo is de lengte van de reis belangrijk, want hoe langer je weg bent hoe meer bagage je mee zult nemen. Maar ook moet je denken aan met wie je weg gaat en hoever je van de luchthaven af woont. Dus wat is de beste manier om naar de luchthaven te gaan? In dit artikel vergelijken we de verschillende mogelijkheden zodat je reis zo goed mogelijk kan gaan beginnen.

Met de bus naar de luchthaven

Het openbaar vervoer biedt verschillende mogelijkheden om naar een vliegveld te reizen. De bus is er daar een van. Misschien is het een goedkopere optie dan andere manieren van reizen. Toch brengt het zeker ook nadelen met zich mee. Zo kun je te maken krijgen met overstappen. Reizen met de bus is dan niet altijd gemakkelijk. Zeker wanneer je met meerdere mensen bent of veel bagage mee moet nemen, is de bus een hele uitdaging. Daarbij ben je vaak langer onderweg. Dit komt door de vele tussenstops die je moet maken bij bushaltes of speciale opstappunten onderweg.

Naar het vliegveld met de trein

Een andere optie met het openbaar vervoer is de trein. Dit is een manier van reizen die snel kan gaan, iets wat onder andere komt door de hoge snelheid waarmee een trein de afstanden kan overbruggen. Bij luchthavens zoals bijvoorbeeld Schiphol is er een treinstation dichtbij. Hierdoor kun je gemakkelijk het vliegveld bereiken.

Toch heeft ook de trein nadelen. Opnieuw kun je denken aan de kosten, zeker wanneer je met meerdere mensen naar het vliegveld gaat. Ook het meenemen van bagage kan lastig zijn. Daarbij kunnen vertragingen zorgen voor een late aankomst op de luchthaven, waardoor het halen van je vliegtuig een race tegen de klok kan worden.

Met de taxi naar de luchthaven reizen

Een ontspannen manier van reizen is wat een taxichauffeur je kan bieden. De taxi komt op de plek waar je in wilt stappen. Reizen van huis tot aan de luchthaven is daardoor eenvoudig. Het nemen van een taxi biedt dan ook gemak, betrouwbaarheid en zorgt voor een snelle rit naar het vliegveld. Dag en nacht staat deze service voor je klaar. Daardoor is het de beste manier om ‘s ochtends naar de luchthaven te gaan.

Een nadeel van de taxi zijn de hogere kosten. Het is de duurste vorm van reizen die je je maar voor kunt stellen. Maar als je met meerdere personen reist, bijvoorbeeld met vrienden, dan kun je de kosten delen waardoor het minder duur wordt.

Hulp van familie of vrienden

Wanneer je een goede band met familie of vrienden hebt, dan is elkaar helpen vaak een kleine moeite. Hierdoor zullen ze vast bereid zijn om je naar de luchthaven te brengen.

Niet iedereen heeft echter deze luxe. Daarnaast ben je afhankelijk van je naasten. Dit brengt altijd een risico met zich mee. Onverwachte situaties zoals ziekte kunnen ervoor zorgen dat je op het laatste moment alsnog een andere manier van reizen moet regelen. Daarnaast moet je ook weer opgehaald worden. Wanneer een vliegtuig te laat aankomt, kan het zijn dat je familie of vrienden dan lang op je staan te wachten. En dat is geen prettige gedachte.

Met de eigen auto je reis starten

De beste manier om naar de luchthaven te gaan, is dus eigenlijk nog steeds je eigen auto. Je kunt dan vertrekken wanneer je wilt. Alle bagage kun je eenvoudig meenemen. Ook kun je gemakkelijk een tussenstop maken om even een kop koffie te halen of naar het toilet te gaan. Op alle manieren kun je daardoor comfortabel bij de luchthaven komen.

Daarnaast ben je niet afhankelijk van anderen. En kom je niet voor verrassingen te staan, zoals vertraging van een bus of trein.

Het nadeel van de eigen auto is natuurlijk het vinden van een parkeerplek. Zeker tijdens de drukke vakantieperiodes kan dit ook best duur worden. Maar daar helpt Parkos je graag mee.

Wat is de beste manier om naar de luchthaven te gaan?

Parkeren met Parkos bij luchthavens

Wanneer je met je eigen auto naar het vliegveld wilt gaan, dan heeft Parkos verschillende manieren om je auto veilig en betaalbaar te parkeren. Wij vergelijken de prijzen van de verschillende parkeeraanbieders. Hierdoor weet je vooraf waar je aan toe bent. Daarbij geven we je de informatie die je nodig hebt zoals bijvoorbeeld over shuttle parkeren of valet parkeren.

In meerdere landen verzekeren wij je van de beste parkeerplaats. Dit geldt ook voor Nederland bij onder andere Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Groningen Airport Eelde. Met Parkos maak je een goede start van je reis en natuurlijk ook een ontspannen terugkomst!