Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe lang van tevoren moet je je vlucht boeken?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Hoe lang van tevoren moet je je vlucht boeken?

Het uitzoeken van een vakantiebestemming is al een deel van het vakantieplezier. Want je verheugt je op de tijd die gaat komen en de locatie waar je zult verblijven. Natuurlijk komt er bij het regelen van je vakantie ook het een en ander kijken. Als er bijvoorbeeld bij de reis geen vlucht inbegrepen is, zul je dat zelf moeten regelen. Lees hier waar je allemaal aan moet denken bij het boeken van een vlucht.

Waar ligt je vakantiebestemming?

Boek je vlucht naar een vliegveld dat zo dicht mogelijk bij je vakantiebestemming in de buurt ligt. Het is niet handig als je bij aankomst nog uren in de auto moet zitten, omdat je een vliegveld hebt gekozen dat in een hele andere regio ligt. Natuurlijk heeft niet ieder land een overvloed aan vliegvelden. Je hebt het dus niet altijd voor het zeggen om een vliegveld in de buurt van je appartement of hotel te vinden. In dat geval, let erop dat je bij aankomst eenvoudig bij je huurauto kunt komen. Of dat er een goede shuttleverbinding is tussen het vliegveld en je geboekte accommodatie.

Wat is de beste tijd om je vlucht te boeken?

Afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij die je kiest, kan het behoorlijk in prijs schelen als je ruim voor vertrek je vliegtickets boekt. Hoe meer plaatsen er nog in het vliegtuig beschikbaar zijn, hoe goedkoper het over het algemeen is. Zeker als je in het hoogseizoen vliegt, is het dus verstandig om op tijd je vliegtickets te reserveren. Het prijsvoordeel kan behoorlijk oplopen. Wanneer een vlucht boeken is ook afhankelijk van je eigen voorkeur. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om op het laatste moment een ticket te reserveren. Dan kan er namelijk sprake zijn van een last minute aanbieding. Maar de vraag is natuurlijk of je het risico wilt lopen dat er op jouw reisdag voor de gewenste bestemming geen aanbieding beschikbaar is.

Waar moet je nog meer aan denken als je gaat vliegen?

Hoe lang van tevoren moet je je vlucht boeken?

Een paar praktische zaken moeten vooraf geregeld worden. Hoe eerder je dat hebt geregeld, hoe minder je hoeft te doen in de week voor je vertrek. Dat scheelt een hoop energie en bovendien ook tijd.

Zorg voor de juiste reispapieren

Zoek ruim voor je vertrekt uit welke documenten je nodig hebt om op reis te gaan. Heeft iedereen een geldig legitimatiebewijs? Moeten er visa aangevraagd worden en worden er inentingen aanbevolen? Sommige zaken hebben tijd nodig, dus het is belangrijk om dit allemaal tijdig te regelen en aan te vragen.

Waar parkeer je je auto bij het vliegveld?

Om ervoor te zorgen dat je ook op de dag van vertrek ontspannen op het vliegveld aankomt, reserveer je vooraf al een parkeerplaats bij het vliegveld waar je vertrekt. Dit kun je heel eenvoudig doen via Parkos.nl. Boek je vlucht vanaf Schiphol of Eindhoven Airport en profiteer van het gemak van de service van de aangesloten parkeerbedrijven. Je kunt met je auto naar de gereserveerde parkeerplaats rijden en met een shuttlebus naar de vertrekhal gebracht worden. Of je kiest voor valet parking, waarbij een medewerker van de parkeerdienst je auto bij de vertrekhal ophaalt en zorgt dat deze veilig op de gereserveerde plek wordt geparkeerd tijdens jouw afwezigheid.

Het is verstandig om deze parkeerplaats ook tijdig te reserveren, dus zeker twee weken voor vertrek. In het hoogseizoen kun je overwegen om dit nog iets eerder te doen. Ook hierbij geldt dat als je vroeg boekt, je meer keuze hebt uit parkeerplaatsen en uiteraard ook uit de tarieven van de verschillende aanbieders.

Het maximale gewicht van je bagage

Er is internationaal een maximum gewicht toegestaan als het gaat om ruimbagage. Dit gewicht is 32 kilo. Maar het kan zijn dat luchtvaartmaatschappijen individuele regels hanteren. Informeer dus voor vertrek wat de regels precies zijn en hoeveel bagage je per persoon mee mag nemen. Want als je nog extra bagage hebt in de vorm van een golftas, een fiets of een kinderwagen, dan gelden daar vaak aparte regels voor. Dit kan betrekking hebben op de manier van inpakken, maar ook waar je deze bagage af moet geven.

De hoeveelheid bagage speelt natuurlijk ook een rol bij de keuze die je maakt voor de parkeergarage. Want als je veel te dragen hebt, is het een gerust idee dat je met je auto naar de vertrekhal kunt rijden. Je hoeft dus niet met al je spullen van de parkeerplaats naar het vliegveld. En ook bij terugkomst staat de medewerker van de parkeerplaats met je auto voor je klaar.