Parkos
user
Toggle Navigation
Goedkoop parkeren Charleroi Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Goedkoop parkeren Charleroi Airport

De luchthaven Brussels South Charleroi, de op één na grootste luchthaven van België na Brussels-Zaventem, heeft de afgelopen jaren een sterke toename van het luchtverkeer gekend, met 8.271.138 passagiers in 2022. Voor reizen naar de luchthaven is de auto de meest praktische manier, maar er zijn ook shuttle- en valetdiensten beschikbaar. Bij Charleroi Airport is alleen shuttle parkeren mogelijk. De gratis shuttlebus rijdt dan voortdurend en bereikt de terminal van de luchthaven van Charleroi binnen enkele minuten, wat een handige optie is voor reizigers met kinderen of zware bagage. De valetservice stelt passagiers in staat om hun auto naar de vertrekhal te rijden, waar een medewerker van de parkeeraanbieder staat te wachten en vervolgens je auto parkeert op het geboekte parkeerterrein. Om snel bij de luchthaven Brussels South Charleroi te komen, is de auto dus de meest praktische manier. Parkos werkt hier ook samen met veel parkeerdienstaanbieders. Als reiziger wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk parkeren. Laten we samen kijken naar de goedkoopste en meest praktische opties.

Goedkoop parkeren met shuttle bij de luchthaven Charleroi

Alle aanbieders waarmee Parkos samenwerkt, bevinden zich in de buurt van de luchthaven Brussels South Charleroi. Om echter bij de terminals te komen, moet je vaak gebruik maken van de gatis shuttle bus. De pendeldiensten rijden de hele dag door en bereiken binnen enkele minuten hun bestemming: de vertrekhal van Brussel Charleroi Airport. Sommige kunnen de terminals in 2 of 3 minuten bereiken, terwijl anderen er niet langer dan 15 minuten over doen.

De shuttleservice is een zeer handige optie. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen, mensen met beperkte mobiliteit of zware bagage hebt, kun je zonder stress voor jezelf of hen naar de luchthaven gaan. In alle gevallen zorgt het ervoor dat je op tijd voor je vlucht bent. De shuttlebus zet je af bij de vertrekhal van Charleroi Airport.

Shuttle parkeren is vaak de goedkoopste optie voor het parkeren. De goedkoopste parkeertarieven voor parkeren met shuttle service vind je hieronder:

  • Live Parking: de gratis shuttle bus brengt je binnen een kwartier bij Charleroi Airport. Je kunt je autosleutels meenemen op reis en je auto staat veilig geparkeerd op het parkeerterrein van deze parking. Je kunt al een week parkeren voor €42: dat is natuurlijk erg voordelig.

  • Royal Parking Fly: de gratis shuttle brengt je binnen 8 minuten naar de vertrekhal van Charleroi Airport. Het vriendelijke personeel staat altijd voor je klaar en in de meeste gevallen kun je je sleutels meenemen op reis. Als je een week wilt parkeren, betaal je slechts €42.

  • Best Parking Fly: wil je goedkoop parkeren Charleroi airport boeken? Dan is Best Parking Fly een goede optie. De shuttleservice brengt je binnen 10 minuten van de parking naar de airport Charleroi, en dat voor €42 per week.

  • Aeropark Charleroi Low Cost: de laatste aanbieder die we hier uitlichten. Wederom betaal je voor een week parkeren een lage prijs, €47. De pendeldienst doet er 2 minuten over om bij het vliegveld te komen.

Goedkoop parkeren Charleroi Airport

Bespaar op parkeren

De officiële parkings van Charleroi airport zijn parkeeropties op de luchthaven. Ze zijn handig, maar vaak ook duur. Bij Parkos kun je kiezen tussen verschillende parkeermogelijkheden. Wat kost parkeren bij Charleroi Airport precies? Het hangt allemaal af van je behoeften en de beschikbaarheid van onze partners. Om problemen zoals gebrek aan vrije plaatsen en prijsstijgingen te voorkomen, raden we aan om je parkeerplaats van tevoren te reserveren. Dat geldt ook voor de officiële parkeerplaatsen.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de afstand tot de luchthaven, de beschikbaarheid en de soorten inbegrepen diensten. Bovendien is annulering meestal mogelijk tot 24 uur van tevoren, maar elke aanbieder kan verschillende voorwaarden hebben.

In de buurt van de luchthaven Brussels South Charleroi zijn er verschillende parkeerplaatsen. Onder de goedkoopste die beschikbaar zijn op Parkos vind je Live Parking. Dit is een openluchtparkeerplaats. Je auto parkeren op deze parkeerplaats kost je ongeveer 40 euro per week. Na het parkeren van je voertuig kun je in ongeveer 15 minuten de shuttle naar de luchthaven nemen. Dit is een parkeerplaats met uitstekende beveiligingsmaatregelen, videobewaking en verzekering tegen diefstal en brand. Er zijn ook parkings voor overdekt parkeren.

Andere alternatieven zijn onder andere Royal Parking Fly, Aeropark Charleroi Low Cost, Fast Park Charleroi, Best Parking Fly. Dit zijn allemaal openluchtparkeerplaatsen en hebben prijzen tussen de 45 en 50 euro. Andere faciliteiten zoals Parkwall en ACE Parking vallen in een iets hogere prijsklasse en kunnen maximaal 61 euro per week kosten. Een reservering maken is heel erg makkelijk, maar als je vragen of zorgen hebt, neem dan contact op met Parkos. We helpen je graag verder, zodat jij klaar bent voor vertrek vanaf de luchthaven van Charleroi.