Parkos
user
Toggle Navigation
De meeste gereserveerde parkeerplaats op Schiphol Airport

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De meeste gereserveerde parkeerplaats op Schiphol Airport

Voor het parkeren op Schiphol Airport kun je gebruik maken van officiële parkeerplaatsen die direct aan het vliegveld liggen. Deze parkeerplaatsen hebben ieder een eigen functie. Zo is er bijvoorbeeld een speciale parkeerplaats voor kort parkeren. Daarvan maak je gebruik als je mensen wegbrengt of op komt halen. Ook als je zelf een weekend weg bent met het vliegtuig, kun je op deze parkeerplaats parkeren. Voor het lang parkeren moet je op een andere parkeerplaats zijn. Daarbij heb je de keuze tussen overdekt parkeren of parkeren op een open terrein.

Parkeer op een parkeerterrein buiten Schiphol Airport

Het is natuurlijk een gemak dat je vlak bij het vliegveld kunt parkeren. Maar er zitten ook een paar nadelen aan, zoals het aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is. Dat geldt voor alle officiële parkeerplaatsen bij vliegvelden zoals Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. En op Schiphol Airport is het nog duidelijker. Het is nu eenmaal een druk vliegveld waar veel reizigers hun auto willen parkeren. De kans dat je een parkeerplaats te pakken krijgt, is in verhouding met het aanbod niet groot. Daarnaast zijn de parkeertarieven over het algemeen hoog bij deze officiële parkeerterreinen op Schiphol Airport.

Via Parkos reserveer je een parkeerplaats op parkeerterreinen die buiten het vliegveld liggen. Hierdoor profiteer je van een lager parkeertarief. Bovendien zijn er tientallen aanbieders. De kans dat je een passend parkeerterrein vindt, is dus groot.

De keuze bij de particuliere parkeeraanbieders

De particuliere parkeeraanbieders bevinden zich op een korte afstand van Schiphol Airport. Je hebt de keuze uit een overdekte parkeergarage of een omheind en verhard buitenterrein. De parkeerterreinen zijn allemaal beveiligd. Dit is met camerabeveiliging en ook met kentekenregistratie bij het in- en uitrijden. Bovendien zijn de terreinen goed verlicht en is er personeel aanwezig.

Je kiest via Parkos een parkeeraanbieder die het beste aansluit bij je wensen voor het parkeren van je auto. Bij de particuliere aanbieders zijn er geen voorwaarden voor lang of kort parkeren. Je geeft de reisdata op en je krijgt automatisch een overzicht van de beschikbare aanbieders in die periode.

Bepaal je parkeermethode

De parkeerterreinen van de niet officiële parkeeraanbieders liggen wat verder van het vliegveld af. Maar dat is voor jou als reiziger geen nadeel. Je wordt namelijk vanaf het parkeerterrein in een paar minuten met een gratis shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Op de terugweg word je weer opgehaald. Deze parkeermethode vind je in het vergelijkingsoverzicht terug onder de aanbieders van shuttle parkeren.

Een ander alternatief is valet parkeren. Daarbij rijd je zelf naar de vertrekhal en je geeft je auto af aan de medewerker van de gereserveerde parkeerplaats. Deze medewerker zorgt ervoor dat je auto veilig geparkeerd wordt. Op de dag van terugkomst word je door de medewerker opgewacht op het vliegveld. Na de ontvangst van je sleutels rijd je naar huis.

Voor het shuttle parkeren kun je terecht bij:

  • Q-Park Park+Fly Hoofddorp. Je parkeert op iets meer dan een kwartier afstand van Schiphol Airport in een parkeergarage. Er is geen speciale shuttlebus maar een gratis busverbinding. De bus rijdt dagelijks tien keer per uur, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, naar Schiphol Airport.
  • Vakantie Parking. Een shuttlebus brengt je in acht minuten van het parkeerterrein naar de vertrekhal van het vliegveld. Je auto staat op het buitendek van een parkeergarage.
  • Perfect Parking. Ook hier staat je auto buiten, maar dan op een verhard parkeerterrein. Het parkeerterrein ligt op tien minuten rijden van Schiphol Airport. De gratis shuttledienst brengt en haalt je op de opgegeven reisdata.

De opties voor valet parkeren via Parkos:

  • ValetSchiphol. De auto staat in een parkeergarage waar alleen het personeel van de parkeeraanbieder toegang toe heeft. Je autosleutels worden tijdens je afwezigheid veilig in een kluis bewaard.
  • Fast Shuttle Parking. De naam doet anders vermoeden. Maar dit bedrijf biedt zowel shuttle parkeren als valet parkeren aan. Tijdens je afwezigheid staat je auto geparkeerd op een omheind buitenterrein. Het terrein ligt op ongeveer vijftien kilometer afstand van Schiphol Airport.
  • The Valet Company. De betrouwbare medewerker van The Valet Company parkeert je auto in een beveiligde parkeergarage. Als extra optie kun je het opladen van je elektrische auto boeken.

De parkeertarieven van de beschikbare aanbieders via Parkos zijn afhankelijk van je reisperiode. In het hoogseizoen, als de vraag groot is, kunnen de prijzen hoger zijn dan in het laagseizoen. Boek je het liefst zo voordelig mogelijk? Reserveer dan zo vroeg mogelijk voor vertrek een parkeerplaats. Dat maakt dat je de beste keuze uit verschillende aanbieders hebt. Tot een dag voor vertrek kun je gratis annuleren.