Parkos
user
Toggle Navigation
De favoriete vakantiebestemmingen in 2024

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De favoriete vakantiebestemmingen in 2024

Houd je van strandvakanties of heb je liever een actieve vakantie? Wil je naar een tropische bestemming of houd je het graag dicht bij huis? Voor het plannen van je komende vakantie is wat inspiratie altijd welkom. Maak gebruik van deze top zeven van meest populaire vakantiebestemmingen in 2024 en kies de omgeving die je het meest aanspreekt.

Nice – Frankrijk

Om van de warme zon te genieten, hoef je niet ver weg te gaan. Nice is gemakkelijk te bereiken. Je vliegt bijvoorbeeld vanaf Rotterdam The Hague Airport naar deze Franse badplaats. Maak bijvoorbeeld van je vakantie een stedentrip en bewonder het oude stadsdeel en je geniet van een drankje op het terras in Port de Nice. Dit is de haven van de stad. Het strand ligt op loopafstand, maar je kunt ook andere bekende badplaatsen in de buurt bezoeken. Denk hierbij aan Villefranche-Sur-Mer. Nice is een ideale bestemming voor een zomervakantie, maar ook een aanrader als je er enkele dagen tussenuit wilt.

Willemstad – Curaçao

Voor een meer tropische strandvakantie ben je op Curaçao op de juiste plaats. Hier vlieg je vanaf Schiphol Airport naartoe. Je hoeft hier helemaal niets, behalve genieten van de warmte en het uitzicht vanaf het strand op de azuurblauwe zee. Wil je toch iets ondernemen? Ga dan snorkelen of bewonder de kleurrijke gebouwen van Willemstad. Vergeet ook niet iets van de omgeving te bekijken. Het beklimmen van de Sint-Christoffelberg is absoluut de moeite waard. Bovendien word je beloond met een geweldig uitzicht over het eiland.

Göteborg – Zweden

Wil je de warmte in de zomer een beetje ontlopen, dan is een vakantie naar Zweden een ideale bestemming. De lagere temperaturen, rond de 18 °C in de zomer, nodigen uit om een actieve vakantie te hebben. Zweden heeft veel natuurparken, maar je kunt natuurlijk ook een rondreis maken. Kies bijvoorbeeld Göteborg als uitgangspunt en rijd langs de kust langs diverse vissersplaatsjes. Of maak een wandeling in de eeuwenoude bossen van Bohuslän of Dalsland. Behalve de indrukwekkende bossen, heeft Zweden ook voldoende water waar je op kunt kajakken of zeilen.

Tokio – Japan

Als je naar Japan gaat, is het verstandig om daar wat tijd voor uit te trekken. Want behalve de indrukwekkende stad Tokio heeft Japan natuurlijk nog veel meer te bieden. Boek een rondreis, zodat je niets van de culturele bezienswaardigheden mist en daarbij ook de prachtige natuur niet overslaat. Bewonder het uitzicht vanaf Mount Fuji. Of bezoek een van de vele tempels en ontdek de keizerlijke geschiedenis in Kioto. Wil je Japan culinair ontdekken? Dan moet je in Osaka zijn.

El Gouna – Egypte

Houd je van duiken of wil je in een mooie omgeving je duikbrevet halen? Daar is El Gouna in Egypte de aangewezen plek voor. Deze badplaats ligt aan de Rode Zee en heeft alle luxe om een ontspannen strandvakantie te houden. Ter plaatse boek je enkele lessen bij een professionele duikinstructeur. Hij of zij leert je de duiktechnieken en neemt je mee naar de mooie wereld onder water. Behalve dat je bijzondere koralen en scheepswrakken bewondert, heb je aan het einde van je vakantie je duikbrevet op zak.

Swaziland – Zuid-Afrika

Denk je aan Zuid-Afrika? Dan denk je natuurlijk aan het maken van een safaritocht. Tijdens je vakantie in Swaziland doe je dat niet met een auto, maar ga je te voet. Dit brengt je nog dichter bij de natuur. Tijdens de safari overnacht je in een grot en je kookt je eigen maaltijd op een kampvuur. Het is de ultieme manier van vakantie vieren, waarbij je alle dagelijkse beslommeringen achter je laat. Ga je liever niet te voet, dan kun je een fiets huren. En misschien kom je onderweg in het Mlilwane National Park wel een zebra, nijlpaard of een luipaard tegen.

De favoriete vakantiebestemmingen in 2024

Californië – Verenigde Staten

De Verenigde Staten is eigenlijk niet in een vakantie samen te vatten. Er is zoveel te zien, van de Rocky Mountains tot Las Vegas. Wat je in Amerika bezoekt, is dus helemaal afhankelijk van je doel. Een rondreis met een camper is dan ook een prima manier om zoveel mogelijk van het land te zien. Wil je de sfeer van het land proeven en tegelijk van de natuur genieten? Dan is Californië een mooie bestemming.

Bezoek de filmstudio’s in Hollywood en reis voor een paar dagen door naar het Yosemite National Park. Want de enorme watervallen, gletsjers en rotspartijen mag je zeker niet missen. Als afsluiting van je reis breng je een paar dagen aan het strand door of je stapt op de bus voor een rondrit langs de beroemde huizen van Beverly Hills.