Parkos
user
Toggle Navigation
De drukste dagen van het jaar om te vliegen

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

De drukste dagen van het jaar om te vliegen

Verheug je je op een fijne vakantie? Op sommige dagen van het jaar is het drukker op het vliegveld dan op andere dagen. Dit betekent niet alleen dat je rekening moet houden met langere wachttijden bij het inchecken, maar ook dat het meer moeite kost om je auto te parkeren. Nu kun je hiervoor extra tijd inplannen en dus heel vroeg van huis vertrekken. Of je kunt het oplossen door op de drukste reisdag van het jaar vooraf een parkeerplaats te reserveren bij het vliegveld.

Wat zijn de drukste reisdagen van het jaar?

Over het algemeen zijn de dagen rond het weekend de drukste reisdagen van het jaar. Dat beperkt zich niet alleen tot de zaterdag en de zondag. Ook vrijdag en maandag worden beschouwd als drukke dagen op de luchthavens. In vakantieperiodes kan het zelfs gebeuren dat het op alle dagen van de week druk is. De drukste periode om te vliegen loopt globaal van juni tot en met augustus, waarbij je kunt zeggen dat in augustus het hoogtepunt van de drukste dagen om te vliegen ligt. Uiteraard zijn er ook op andere momenten van het jaar pieken in de drukte op de luchthavens. Bijvoorbeeld rond de kerstdagen of andere feestdagen.

Hoe bereid je je voor op drukke reisdagen?

Een goede voorbereiding is altijd noodzakelijk als je gaat vliegen. Dat is onafhankelijk van het feit of je op de drukste dag van het jaar vertrekt of niet. Denk bij het voorbereiden bijvoorbeeld aan het juiste gewicht van de koffers die je mee wilt nemen. En of je een buggy mee mag nemen in het vliegtuig, of dat je deze direct bij het inchecken van de bagage al moet afgeven. Al je reispapieren moeten in orde zijn en als je bijvoorbeeld naar Amerika vliegt, is het belangrijk dat je bagage voldoet aan de TSA reisvereisten. Dat zijn allemaal zaken die je geregeld wilt hebben, zodat je zonder oponthoud aan je vliegreis kunt beginnen. Een andere manier om een ontspannen begin van je vakantie te hebben op de drukste dagen om te vliegen, is door vooraf een luchthavenparking te reserveren.

Hoe vind je een parkeerplaats dicht bij het vliegveld?

Op de drukste dag om te vliegen zal het ook rond het vliegveld drukker zijn dan gebruikelijk. Houd er dus rekening mee dat je in de file kan komen te staan. Als je weet dat je bij aankomst op het vliegveld direct naar de vooraf gereserveerde parkeerplaats kunt doorrijden, geeft dat al een geruster gevoel. Zeker als je iets langer onderweg bent dan gepland. Met Parkos reserveer je voor vertrek een parkeerplaats vlak bij de grote vliegvelden van Nederland, zoals Schiphol of Eindhoven Airport. Je kan daarbij kiezen voor iedere gewenste periode, dus zowel voor langparkeren als voor kortparkeren.

Hoe reserveer je een parkeerplaats voor de drukste reisdag van het jaar?

Een parkeerplaats reserveren doe je eenvoudig online bij Parkos. Je selecteert de luchthaven van vertrek en geeft daarbij de datum en het tijdstip op dat je wilt parkeren. Desgewenst kies je een parkeerplaats met een laadpaal om je elektrische auto tijdens je afwezigheid op te kunnen laden. Je krijgt na het invoeren van de zoekcriteria een overzicht van de beschikbare parkeerplaatsen die zich in de buurt van de gekozen luchthaven bevinden. Vervolgens kun je zelf de keuze maken of je voor het meest voordelige tarief gaat, of dat je kiest voor de parkeerplaats die het dichtst bij het vliegveld ligt.

drukste reisdag van het jaar

De service bij parkeren op de drukste reisdagen

Wil je de zekerheid hebben dat je op de drukste dag om te vliegen ook werkelijk een parkeerplaats hebt, dan reserveer je de parkeerplaats ruim vooraf. Doe je dit via Parkos.nl, dan kun je deze reservering tot vierentwintig uur voor vertrek annuleren. Als extra service is er bij de meeste parkeerplaatsen een gratis shuttledienst beschikbaar die je in korte tijd van je auto naar de vertrekhal brengt. Kijk hiervoor bij de reservering naar de aanvullende opties die worden aangeboden. In sommige gevallen geef je de autosleutel in bewaring. Dat is bijvoorbeeld handig als je elektrische auto moet worden opgeladen. Desgewenst kun je er zelfs voor kiezen dat je auto door de beheerder van het parkeerterrein gewassen wordt. Bij andere parkeeraanbieders neem je de autosleutel mee. Een aantal parkeerplaatsen zijn omheind en je auto wordt tijdens je afwezigheid bewaakt.

Door tijdig een parkeerplaats voor je auto te reserveren tijdens de drukste dagen om te vliegen, kun je je met een gerust gevoel verheugen op een ontspannen vakantie.