Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe bereid je je het beste voor op een vlucht?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Hoe bereid je je het beste voor op een vlucht?

Wanneer je binnenkort met het vliegtuig een reis gaat maken, is het prettig dat je weet dat alles goed is voorbereid. Zo kun je met een ontspannen gevoel het vliegtuig instappen. Parkos helpt je daarbij. Dat geldt voor het vliegen vanaf alle Nederlandse vliegvelden, zoals bijvoorbeeld Maastricht Aachen Airport of Eindhoven Airport. En als je tijdig met je voorbereidingen begint, kom je niet voor verrassingen te staan.

Naar welke bestemming vlieg je?

Vanaf alle Nederlandse vliegvelden kun je naar Europese bestemmingen vliegen. Je reist dus gemakkelijk naar landen als Frankrijk, Griekenland, Polen of Groot Brittannië. Ook Turkije en Egypte zijn landen die veel bezocht worden per vliegtuig. Voor een bezoek aan landen binnen Europa heb je voldoende aan een geldig legitimatiebewijs als een paspoort.

Vlieg je echter bijvoorbeeld vanaf Schiphol Airport naar landen buiten Europa, dan zul je vaak een visum moeten aanvragen. Informeer tijdig hoe lang het duurt voordat je dit visum in huis hebt, zodat je op de dag van vertrek niet zonder zit. Sommige landen hebben aanvullende voorwaarden hebben met betrekking tot documenten die je moet kunnen overleggen. Dit kan een financiële waarborg zijn of een minimale geldigheidsduur van je legitimatiebewijs. Laat je ook hierover vooraf goed informeren.

Check de regels voor het meenemen van bagage

Hoe bereid je je het beste voor op een vlucht?

Ben je van plan licht te reizen omdat je niet lang weggaat? In dat geval heb je voldoende aan een enkele reistas als handbagage. Hoewel er wel algemene regels bekend zijn over wat er precies onder handbagage verstaan wordt, hanteren luchtvaartmaatschappijen toch ook hun eigen regels. Algemeen wordt aangegeven dat handbagage tussen de vijf en veertien kilo mag wegen en 55 x 25 x 35 centimeter groot mag zijn. Check vooraf bij de luchtvaartmaatschappij of dit ook voor jouw vlucht klopt. Of houd je anders aan de veilige marge van een gewicht van acht tot tien kilo.

Voor de bagage die in het ruim van het vliegtuig gaat, geldt ook een maximum gewicht. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. In de meeste gevallen kun je tegen bijbetaling meer kilo’s bagage meenemen. Bedenk dus vooraf goed wat je zeker mee wilt nemen en wat je eventueel thuis kunt laten. En weeg vooraf je koffers om oponthoud bij het afgeven van je bagage te voorkomen.

Bereken je reis- en inchecktijd voor de dag van vertrek

In de meest ideale situatie vlieg je vanaf een vliegveld dat bij je woonadres in de buurt ligt. Dit is immers gemakkelijk omdat je dan weinig reistijd kwijt bent. Toch blijft het verstandig om je route vooraf te plannen. Daarbij kijk je bijvoorbeeld of er wegwerkzaamheden gepland zijn, waardoor er omleidingen kunnen zijn of ander oponthoud. Rijd je in de spits, dan kun je uiteraard in de file komen te staan. Ga je met het openbaar vervoer, houd dan rekening met vertragingen of het mogelijk uitvallen van een trein.

De reistijd tel je op bij de tijd die je minimaal nodig hebt voor het inchecken. Ook hier gelden per luchtvaartmaatschappij en bestemming aparte regels voor. Kijk dit dus ook op tijd na.

Reserveer je parkeerplaats ruim op tijd

Het is gemakkelijk om met je eigen auto naar het vliegveld te reizen. De bagage stop je in de kofferbak zodat je er onderweg niet mee hoeft te sjouwen. Bij de vertrekhal zet je de koffers op een karretje zodat je ook hier geen moeite hoeft te doen.

Om er zeker van te zijn dat je de auto tijdens je vliegreis veilig kunt parkeren, reserveer je een parkeerplaats. Doe je dit via Parkos, dan weet je bovendien dat je dit tegen een voordelig parkeertarief doet.

Bij het reserveren heb je de keuze om zelf naar de parkeerplaats te rijden en voor het vervoer naar en van het vliegveld gebruik te maken van een gratis shuttleservice. In dat geval boek je een parkeeraanbieder die shuttle parkeren verzorgt. Je kunt ook kiezen voor een hotelovernachting voor je vertrek met gratis parkeren. Tijdens je vakantie staat je auto bij het hotel en jij wordt met een shuttle bus naar het vliegveld gebracht.

Kies je voor valet parkeren, dan haalt een medewerker van het parkeerterrein je auto op het vliegveld op en loop je zelf direct door naar de incheckbalie. Je auto wordt veilig geparkeerd terwijl je zelf al aan je vakantie bent begonnen. Bij aankomst geef je je tijdstip van landing door en terwijl je je koffers van de bagageband haalt, rijdt de medewerker van de parkeeraanbieder je auto naar het vliegveld.

Het is verstandig om tijdig een parkeerplaats via Parkos te reserveren. Zo profiteer je van een gunstig parkeertarief en heb je de meeste keuze. Houd er wel rekening mee dat niet alle vliegvelden zowel shuttle parkeren als valet parkeren aanbieden. Maar als je tijdig reserveert, heb je wel de mogelijkheid om binnen het aanbod en de beschikbaarheid een parkeerplaats te vinden die het beste bij je wensen aansluit.