Parkos
user
Toggle Navigation
De beste kerstmarkten om in 2023 te bezoeken

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De beste kerstmarkten om in 2023 te bezoeken

De muziek, de sfeerverlichting en de geur van geroosterde noten en glühwein. Dat is waar het bij kerstmarkten om draait, en we hebben een lijst met jouw (en onze) favorieten samengesteld voordat het seizoen begint.

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Voor een sfeervolle kerstmarkt dicht bij huis, moet je in Valkenburg zijn. Je ervaart de ultieme kerstsfeer niet alleen door de gezellige aankleding, maar ook door de bijzondere locatie. De kerstmarkt vindt plaats in de grotten van Valkenburg en is geopend van 17 november tot en met 30 december 2023. Deze kerstmarkt is al een aantal jaar achter elkaar uitgeroepen tot mooiste van Europa en dat is natuurlijk niet voor niets. Je bewondert de mooie decoratie en kunt tegelijk je kerstinkopen doen. Of je geniet van een drankje bij een van de horecagelegenheden. Houd er wel rekening mee dat je een ticket moet kopen om de kerstmarkt te bezoeken.

Berlijnse kerstmarkt

Duitsland is bij uitstek het land van de kerstmarkten. Dat komt misschien omdat Duitsland gemakkelijk te bereiken is vanuit Nederland. Je vliegt er vanaf Eindhoven Airport gemakkelijk heen. Maar de sfeer draagt natuurlijk ook bij aan de populariteit. Ben je een grote liefhebber van kerstmarkten, dan moet je in Berlijn zijn. Op 26 locaties in de stad worden kerstmarkten georganiseerd, die geopend zijn vanaf 16 november 2023 en begin januari 2024 weer sluiten. De dag voor kerst, 24 december, zijn ze gesloten. Slenter over de grootste Berlijnse kerstmarkt op de Gendarmenmarkt of bind je schaatsen onder voor een rondje over de schaatsbaan van Marlene-Dietrich-Platz. En natuurlijk mag je de prachtige verlichte bomen bij Unter den Linden niet missen.

Kerstmarkt Frankfurt am Main

Dichter bij huis vind je de beroemde kerstmarkt van Frankfurt am Main. Deze markt ligt op een prachtige locatie in de stad, de Römerberg. Voor de Rosa Weinacht moet je op de Friedrich Stolze Platz zijn. In Frankfurt zijn er niet alleen prachtig gedecoreerde kramen, maar ook een enorme, verlichte kerstboom. Als je op de markt zelf geen kerstcadeaus kunt vinden, kun je altijd nog terecht in de Zeil, de bekende winkelstraat van Frankfurt.

Kerstmarkt Frankfurt am Main

Marché de Noël – Kerstmarkt in Parijs

De eerste kerstmarkten in Parijs gaan half november al open, de meesten zijn vanaf eind november geopend. Kies voor een intieme setting op Montmartre, met 15 stalletjes op de Place des Abbesses en ontdek allerlei streekproducten, van foie gras tot kaas. Of ga voor een ritje in het reuzenrad bij de Jardin des Tuileries. De Champs-Élysées, de Place Vendôme en veel gebouwen in het centrum zijn prachtig versierd of verlicht, net als de Eifeltoren. Dus dat mag je zeker ook niet missen.

Londense kerstmarkt

Ook Londen kent meerdere kerstmarkten. Je vindt het Winterwonderland in Hyde Park en er is een markt op de South Bank Riverside, net als op Leicester Square. Deze zijn geopend van 17 november 2023 tot en met 1 januari 2024. Je proeft de typische Engelse gezellige kerstsfeer tussen de kraampjes en de ijsbaan in. Wil je de mooie lampjes van grote hoogte zien, dan doe je dat vanuit het reuzenrad. Wat je natuurlijk ook niet mag missen als je in Londen bent, zijn de feestelijk versierde etalages van winkels als Harrods, Harvey Nichols en Selfridges. Alleen dat is al een bezoek in december waard!

Traditionele kerstmarkt in Letland

Voor het ultieme kerstgevoel ga je naar Letland. De kans dat je er sneeuw aantreft, is groot en dat verhoogt de kerstsfeer natuurlijk nog meer. In Riga zijn er meerdere kerstmarkten, waaronder de markt in het Esplanadepark. Het oude stadscentrum biedt een kerstmarkt met een gezellige, traditionele uitstraling in de vorm van houten stallen en uiteraard ontbreekt de verlichte kerstboom niet. Word je niet al warm van de fijne sfeer, dan kun je altijd nog een warm drankje halen bij een van de vele kraampjes die er aanwezig zijn.

Christmas market – Kerstmarkt in New York

Wil je de kerstmarkten in New York bezoeken, dan is een goede voorbereiding aan te raden. Er is namelijk zoveel te zien, dan je misschien wel tijd tekort komt. Gelukkig heb je tijd genoeg om alles te plannen als je vanaf Schiphol Airport naar New York vliegt. De kerstmarkten op Union Square en in Bryant Park mogen bijvoorbeeld niet ontbreken. De enorme kerstboom op Rockefeller Center wil je uiteraard ook niet missen. Reserveer voor je vertrekt een plaatsje bij de kerstlichtjestocht door New York, zodat je alles op je gemak kunt bekijken. De kerstmarkten zijn vanaf oktober tot eind december open, maar deze toer is pas later, vanaf eind november beschikbaar.