Parkos
user
Toggle Navigation
10 Gratis apps om het reizen nog gemakkelijker te maken

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

10 Gratis apps om het reizen nog gemakkelijker te maken

Je smartphone zit ongetwijfeld in je bagage en hij neemt bovendien weinig ruimte in. Maar ondertussen kun je er wel veel informatie mee zoeken, die onderweg zeker van pas kan komen. Het enige waar je aan moet denken, is dat je een internetverbinding hebt, zodat je de handige reisapps ook echt onderweg kunt gebruiken.

1 Vertaalapp Duolingo of Google Translate

In de meeste landen kun je je met Engels goed redden. Maar niet iedereen spreekt deze taal even vloeiend. In sommige situaties is het ook gewoon gemakkelijk als je de woorden in de landstaal kunt gebruiken. Installeer daarom Duolingo op je smartphone en oefen voor vertrek de uitspraak. Of gebruik Google Translate om ter plaatse de woorden te vertalen, bijvoorbeeld als je de weg wilt vragen of als je bij de apotheek staat.

2 Bereken de actuele wisselkoers met XE Currency

Buiten Europa komt de app XE Currency goed van pas. Je voert eenvoudig in om hoeveel geld het gaat en welke valuta je omgerekend wilt hebben. Iedere valuta is opgenomen. Zo weet je precies hoeveel Braziliaanse real of Vietnamese dong je voor een euro krijgt. De online app hanteert altijd de meeste actuele wisselkoersen.

3 Raadpleeg je vluchtgegevens met Flightstats

Heb je een vlucht geboekt en wil je weten of er vertraging is? Met de Flightstats app zie je wat de stand van zaken is en wat de bijzonderheden van je vlucht zijn. Ook handig als je reisgenoten later komen. Je kunt precies zien wanneer hun vlucht zal landen, zodat je ook weet hoe laat je op het vliegveld moet zijn om ze op te halen.

4 Beheer je reisbudget met Trail Wallet

Wil je zeker weten dat je je reisbudget niet overschrijdt of ben je gewoon benieuwd wat je per dag nu eigenlijk uitgeeft? Met de app Trail Wallet zie je eenvoudig welk deel van je totale reisbudget gaat naar de accommodatie, bezienswaardigheden en eten en drinken. Je voert de valuta van het vakantieland in, zodat je zelf niets om hoeft te rekenen.

5 Altijd een Uber in de buurt

De Uber-app gebruik je om op een eenvoudige manier vervoer te vinden in de stad waar je bent. Natuurlijk is de rit zelf niet gratis, maar je krijgt wel direct een tarief in de app. Zo kun je meteen zien wat je aan de taxirit kwijt zult zijn.

6 Google Maps

Behalve dat je op Google Maps kunt kijken hoe de weg loopt en wat interessante bezienswaardigheden in de buurt zijn, heeft deze app nog meer voordelen. Je vindt er bijvoorbeeld ook actuele verkeersinformatie als er een file staat. En bij hevige regenval kun je zelfs terugvinden of er wegen door wateroverlast afgesloten zijn.

7 Verdeel de reiskosten met Splitwise

Ben je met vrienden op vakantie en wil je de kosten eerlijk samen delen? Je hoeft bij het restaurant niet uit te rekenen wie welk deel van de kosten op zich neemt. Ook het boodschappenlijstje hoeft niet meer nageplozen te worden. Voer in de app de namen van je reisgenoten in en vul de betaalde bedragen per persoon in. De app berekent precies wie wat betaald heeft en hoeveel je per saldo nog van elkaar tegoed hebt.

8 ANWB-app voor hulp op vakantie

De ANWB biedt in Europa hulp bij pech onderweg, maar ook in andere gevallen kan deze app waardevol zijn. Zo vind je er bijvoorbeeld informatie terug over juridische zaken en je kunt ook gebruik maken van tips en adviezen als je tijdens je onderweg onverhoopt in nood bent.

9 Wanda voor internationale gezondheidsinformatie

Wil je graag op de hoogte zijn en blijven van de gezondheidsrisico’s die er in je vakantieland kunnen zijn? Dan installeer je Wanda op je smartphone. Deze app houdt je op de hoogte van alle belangrijke informatie over gezondheidsrisico’s. Je kunt hier ook zien welke vaccinaties je voor de verschillende landen in de wereld nodig hebt.

10 Voldoende telefoongeheugen met Dropbox

Tijdens je vakantie maak je een hoop foto’s en filmpjes. Het geheugen van je telefoon kan snel vol raken en dat betekent dat je een deel van je reis niet digitaal kunt vastleggen. Maak een gratis account aan bij Dropbox en sla al je vakantiebeelden in de cloud op. Je kunt de mappen ook delen, zodat je reisgenoten er ook toegang tot hebben.