Parkos
user
Toggle Navigation
Vergelijk parkeren bij vliegvelden
8 minuten leestijd

Waar je de laatste zomerzon kunt vangen: Vakantie-ideeën voor de herfst vanaf grote Europese luchthavens

Naarmate de bladeren beginnen te verkleuren en de lucht kouder wordt, verlangen velen van ons naar nog een beetje meer zomerzon. Gelukkig is het, met Europa als een knooppunt van grote luchthavens en een steenworp afstand van zonovergoten bestemmingen, meer dan mogelijk om dat zomergevoel te verlengen tot in september en oktober. Als je vertrekt vanaf een grote Europese luchthaven, zijn hier een paar fantastische bestemmingen om te overwegen voor die laatste zonnestralen van de zomer.

1. Malaga, Spanje: De Costa del Sol wacht

Waarom Malaga?
Malaga, een juweel aan de Costa del Sol in Spanje, is een ideale bestemming voor zonaanbidders in de herfst. Met gemiddelde temperaturen die rond de 25°C (77°F) liggen in september en nog steeds aangenaam warm in oktober, biedt Malaga een uitnodigend klimaat dat perfect is voor stranddagen, het verkennen van historische bezienswaardigheden of het genieten van lokale tapas.

Hoe kom je er?
Er zijn directe vluchten naar Malaga vanuit grote Europese luchthavens, waaronder London Heathrow, Amsterdam Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. De vliegtijd is meestal minder dan drie uur, wat het een handige en snelle ontsnapping naar zonnigere oorden maakt.

Wat te doen?
Naast de prachtige stranden heeft Malaga een rijke culturele erfenis met bezienswaardigheden zoals het Alcazaba en het Picasso Museum. Voor een mix van ontspanning en verkenning kun je een dagtocht maken naar de nabijgelegen steden Marbella of Ronda.

2. Santorini, Griekenland: Eilandparadijs

Waarom Santorini?
De iconische witgekalkte gebouwen en adembenemende zonsondergangen van Santorini maken het een pittoreske bestemming het hele jaar door. Een bezoek in de herfst stelt je echter in staat om van de schoonheid te genieten zonder de drukte van de zomer. De temperaturen blijven comfortabel, met een gemiddelde tussen 22-27°C (72-81°F), perfect voor zowel zonnebaden als verkennen.

Hoe kom je er?
Directe vluchten vanuit grote Europese steden zoals Frankfurt, Milaan en Londen brengen je in slechts een paar uur naar Santorini. Vertrekkend vanaf een van deze luchthavens, lig je voordat je het weet te ontspannen aan de Egeïsche Zee.

Wat te doen?
De herfst is een fantastische tijd om de vulkanische stranden van het eiland te verkennen, een boottocht rond de caldera te maken, of lokale wijnen te proeven in een wijngaard op de kliffen. Het koelere weer maakt ook de wandeling van Fira naar Oia aangenamer.

3. Madeira, Portugal: Het Eiland van de Eeuwige Lente

Waarom Madeira?
Madeira wordt vaak het “Eiland van de Eeuwige Lente” genoemd en heeft het hele jaar door milde temperaturen, met gemiddelde waarden rond de 24°C (75°F) in september en oktober. Het unieke landschap van het eiland, de weelderige natuur en de rijke culturele aanbiedingen maken het een uitstekende bestemming voor wie wil genieten van de zon en buitenactiviteiten.

Hoe kom je er?
Vluchten naar Madeira vanuit Lissabon en andere grote Europese steden zoals Berlijn, Londen en Madrid zijn frequent. Of je nu op zoek bent naar een directe route of een korte tussenstop in de Portugese hoofdstad, het bereiken van dit eilandparadijs is eenvoudig en stressvrij.

Wat te doen?
Op Madeira kun je de levadas (historische aquaducten) bewandelen, het Laurisilva-bos verkennen, of een schilderachtige kabelbaanrit maken over Funchal. Mis de kans niet om de beroemde versterkte wijn van het eiland, Madeira, te proeven terwijl je van een zonsondergang geniet.

4. Cyprus: Zonovergoten Geschiedenis en Stranden

Waarom Cyprus?
Cyprus is een bestemming met zon het hele jaar door, waarbij de temperaturen in de herfst warm blijven en vaak oplopen tot 28°C (82°F). De combinatie van prachtige stranden, historische locaties en heerlijke keuken maakt Cyprus een ideale plek voor een herfstvakantie.

Hoe kom je er?
Paphos en Larnaca zijn de belangrijkste luchthavens in Cyprus, met directe vluchten vanuit vele Europese hubs zoals Wenen, München en Rome. Of je nu kiest voor een budgetmaatschappij of een meer premium luchtvaartmaatschappij, er zijn talloze opties om ervoor te zorgen dat Cyprus toegankelijk is voor een snelle ontsnapping.

Wat te doen?
Van ontspannen op de stranden van Ayia Napa tot het verkennen van de oude stad Kourion, Cyprus biedt een mix van ontspanning en avontuur. De herfst is ook een geweldige tijd om de Troodos-bergen te verkennen, waar koelere temperaturen wandelen aangenamer maken.

5. Malta: Een Middellandse Zee Wonder

Waarom Malta?
Met een warm klimaat dat zich uitstrekt tot in de herfst, is Malta een fantastische bestemming voor zonaanbidders die op zoek zijn naar cultuur en ontspanning. Temperaturen in september en oktober kunnen oplopen tot 28°C (82°F), wat volop mogelijkheden biedt om te genieten van de zee en de zon.

Hoe kom je er?
Vluchten van Brussel, Parijs en Londen naar Malta zijn frequent en meestal binnen drie uur. De internationale luchthaven van Malta is goed verbonden met de belangrijkste Europese steden, waardoor het een handige bestemming is voor spontane trips.

Wat te doen?
Verken de historische straten van Valletta, een UNESCO-werelderfgoed, of maak een boottocht naar de Blue Lagoon voor een dag zwemmen in kristalhelder water. Malta’s rijke geschiedenis en prachtige stranden bieden een perfecte balans voor elke reiziger.

Haal het meeste uit je reis met handig parkeren op de luchthaven

Ben je een spontane zon-zoeker? Maak je reis nog soepeler door van tevoren een parkeerplaats op de luchthaven te reserveren. Met ons platform kun je eenvoudig parkeeropties vergelijken op grote Europese luchthavens om de beste deals te vinden. Of je nu op zoek bent naar kort parkeren of iets langer nodig hebt terwijl je de laatste zonnestralen van de zomer opzoekt, wij hebben je gedekt. Van tevoren boeken garandeert niet alleen een plekje, maar bespaart ook geld—meer budget voor die cocktails aan het strand!

Waarom wachten? Begin vandaag nog met het plannen van je ontsnapping naar de zon en zorg ervoor dat je reis stressvrij begint en eindigt met onze handige parkeeropties op de luchthaven. Geniet van de zon, de zee en de besparingen!