Waarom vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven?

Vroeger vlogen Nederlanders alleen vanaf Schiphol. Tegenwoordig is er in Nederland de mogelijkheid om te vliegen vanaf vijf verschillende luchthavens en zijn er plannen om straks vanaf Lelystad te vliegen. Ook zijn er Nederlanders die vliegen vanaf luchthavens in Duitsland of België. Nederlanders vliegen graag vanaf buitenlandse luchthavens. Je kan je er eenvoudig redden met de Engelse taal en op de luchthaven staat duidelijk aangegeven wat je waar kan vinden. De luchthavens zijn eenvoudig te bereiken en vanaf sommige luchthavens is het vliegen zelfs goedkoper. In dit artikel gaan we verder in op de bereikbaarheid en de kosten wanneer je vliegt vanaf een buitenlandse luchthaven.

 

De populairste buitenlandse luchthavens voor Nederlanders en de bereikbaarheid

vertrek vliegveld

cc freeimages

 

Er zijn verschillende luchthavens waar Nederlanders vanaf vliegen. Zo zijn de meest populaire luchthavens in Duitsland Dusseldorf airport en Weeze airport, maar Nederlanders vliegen ook graag vanaf luchthavens als Keulen-Bonn airportFrankfurt airport, Bremen airport en Münster Osnabrück airport. In België zijn luchthavens als Charleroi Brussels South airport en Brussels Zaventem airport populair. Deze luchthavens zijn makkelijk te bereiken. Vanaf Nederland ben je met de auto binnen afzienbare tijd in Duitsland of België. De reistijd kan zelfs korter zijn dan wanneer je naar Schiphol reist. Vanuit Maastricht kan je bijvoorbeeld vliegen vanaf Maastricht Aachen airport, maar wanneer je wilt vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven zijn Dusseldorf, Weeze, Keulen-Bonn, Zaventem en Charleroi allemaal te bereiken binnen anderhalf uur. De luchthavens staan op de verkeersborden duidelijk aangegeven.

 

Wanneer je met de auto naar de luchthaven komt, is het net als in Nederland mogelijk om te parkeren in de buurt van de luchthaven. In de directe omgeving van veel luchthavens zijn vaak meerdere parkings gevestigd die een voordelig alternatief bieden voor het vinden van een veilige en betrouwbare parkeerplek. Je kan de auto bij de luchthaven afgeven of ervoor kiezen om vanaf de parking met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht te worden. Ook met het openbaar vervoer is het makkelijk om bij de luchthavens te komen. Vaak is er een treinstation in de buurt van de luchthaven of is er een lijnbus die je vanaf het treinstation naar de luchthaven brengt.

 

De kosten voor het vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven

euro parkeren vliegveld

cc freeimages

 

De vliegtickets vanaf een buitenlandse luchthaven zijn vaak goedkoper. Dat kan komen omdat de Nederlandse vakanties niet altijd gelijk vallen met het buitenland. Zodra je op reis wilt in een Nederlandse vakantieperiode, wordt er vaak een hogere prijs gevraagd voor een vliegticket. Wanneer het in België of Duitsland op dat moment geen vakantie is, gaan de prijzen van het ticket in deze landen niet omhoog en kan je vanaf een luchthaven in België of Duitsland goedkoper vliegen. De tickets zijn in het buitenland vaak goedkoper, omdat er in Nederland een hoger tarief aan belasting wordt gehanteerd.

 

In Nederland bestaat het belastingtarief uit verschillende toeslagen. Het verschilt per luchthaven welk tarief precies wordt gehanteerd. Onder het tarief vallen in Nederland verschillende toeslagen. Zo is er een passagierstoeslag welke is bedoeld voor de aanleg en het onderhoud van de faciliteiten op de luchthaven. De luchthaven berekent ook geluidsisolatietoeslag. Met deze toeslag kan de luchthaven ervoor zorgen dat het geluid van de luchthaven wordt geïsoleerd zodat de woningen of bedrijven rondom de luchthaven minder overlast hebben van de luchthaven. Ook wordt er veiligheidstoeslag berekend. Hiermee betaal je voor de beveiliging en het controleren van je bagage. Er kunnen nog andere toeslagen worden berekend, dit is echter afhankelijk van de luchthaven.

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.