Waar kan ik rekening mee houden als ik een parkeerplek reserveer?

Wanneer u een reservering maakt, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Mensen die vaak een reservering maken voor een parkeerplek in de buurt van de luchthaven kennen vaak de verschillende opties. Echter is niet iedereen bekend met het maken van een reservering voor een parkeerplek en men weet soms niet uit welke opties het kan kiezen. Daarom worden de verschillende opties hieronder toegelicht.

 

Shuttle of valet parkeren

Er zijn twee manieren om te kunnen parkeren. U kunt kiezen voor shuttle parkeren of voor valet parkeren. Bij shuttle parkeren rijdt u op de dag van uw reis naar de parkeerplaats van de parkeeraanbieder. Na het parkeren zal een shuttle bus op u staan te wachten waarmee u naar de luchthaven wordt gebracht. Bij terugkomst wordt u door de shuttle bus weer naar uw auto gebracht. Bij valet parkeren rijdt u met de auto naar het vliegveld toe. Hier staat een chauffeur op u te wachten. Deze chauffeur zal u herkennen aan uw auto en kenteken en u benaderen. U kunt alvast inchecken terwijl de chauffeur uw auto parkeert op het parkeerterrein. Bij terugkomst staat uw auto weer klaar voor de aankomsthal. Zo kunt u na landing direct uw reis voortzetten.

 

Buiten of binnen parkeren

Bij een aantal parkeeraanbieders kunt u ervoor kiezen om buiten of binnen te parkeren. Vaak betaalt u voor een binnen locatie een hogere prijs, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Wanneer u thuis uw auto altijd in de garage heeft staan kunt u het fijn vinden om uw auto nu ook binnen te parkeren. Ook vinden mensen het soms fijn om de auto binnen te parkeren vanwege de veiligheid. Dit wil echter niet zeggen dat de veiligheid voor de binnenlocaties beter is dan de buitenlocaties, deze zijn in de meeste gevallen ook goed beveiligd. Mocht u uw auto altijd buiten hebben staan en maakt het u niet uit of u binnen of buiten parkeert, dan kunt u altijd kijken of er verschil is in prijs.

 

parkeergarage binnen

cc freeimages

 

Sleutels meenemen of sleutels afgeven

Bij de parkeeraanbieders wordt altijd weergeven of u uw sleutels kunt meenemen of moet afgeven. Indien u heeft gekozen voor valet parkeren moet u uw autosleutels altijd afgeven, anders kan de chauffeur de auto niet voor u parkeren. Bij shuttle parkeren kunt u vaak kiezen tussen parkeeraanbieders waarbij u de sleutels mag meenemen of moet afgeven. Wanneer u de sleutels afgeeft kan de parkeeraanbieder de auto's efficiënter op het terrein parkeren en uw auto klaar zetten voor uw terugkomst. Houd er dus altijd rekening mee dat uw auto kan worden verplaatst. Wanneer u het niet fijn vind dat een chauffeur van de parking uw auto verplaatst kunt u het best kiezen voor een parkeeraanbieder waarbij u uw sleutels mee kunt nemen.

 

Openingstijden

De parkeeraanbieders stemmen hun openingstijden af aan de inkomende en uitgaande vluchten. Omdat er bijvoorbeeld in Eindhoven na middernacht geen vluchten binnen komen zijn ook de parkeeraanbieders na middernacht gesloten. Op Schiphol komen en gaan de vluchten dag en nacht, waardoor de parkeeraanbieders 24 uur per dag geopend zijn. Vliegt u midden in de nacht let dan altijd op de openingstijden van de parkeeraanbieder. Zo weet u zeker dat de shuttle bus u tijdig naar de luchthaven kan brengen of dat uw auto ruim op tijd kan worden opgehaald bij de luchthaven.

 

Afstand naar de luchthaven

Ook kunt u rekening houden met de afstand naar de luchthaven. De ene parkeeraanbieder zit namelijk op 2 minuten afstand van de luchthaven, waar de andere parkeeraanbieder op 18 minuten afstand van de luchthaven zit. Wij adviseren altijd om rekening te houden met een half uur extra tijd voor de parking. In het half uur heeft u tijd voor de afgifte van uw auto, of de tijd om met een shuttlebus naar Schiphol te reizen. Deze tijd lijkt u misschien niet nodig te hebben omdat de parkeeraanbieder dicht bij de luchthaven zit, maar het kan soms zo zijn dat de shuttlebus net weg is, en u even moet wachten op de terugkeer van de bus. Afhankelijk van de afstand naar de luchthaven doet de shuttle bus er maximaal 20 minuten over.

 

betalen met kaart

cc freeimages

 

Betaalmogelijkheden

Wanneer u een reservering maakt kunt u kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden. Veel voorkomende betaalmogelijkheden zijn bijvoorbeeld iDeal, Paypal en Creditcard. Mocht u liever met een andere betaalmethode uw reservering willen afronden dan kunt u altijd kijken of de betreffende methode in het reserveringsformulier wordt weergeven. Wij begrijpen dat u niet altijd de mogelijkheid heeft om online te betalen. Bij een aantal parkeeraanbieders kunt u daarom ook ter plaatse contant of met pin betalen. Indien dit mogelijk is wordt dit altijd weergeven in het reserveringsformulier. U zou de parkeeraanbieder hierop kunnen uitzoeken. Wanneer de optie niet wordt weergeven in het reserveringsformulier is de betaaloptie niet mogelijk bij de betreffende parking.

 

Prijs

Tot slot kunt u natuurlijk altijd rekening houden met de prijs. Op de website kunt u de meest actuele prijzen vinden die wij van de parkeeraanbieders hebben ontvangen. Wanneer u de prijzen vergelijkt staan bovenaan de aanbieders met de laagste prijzen en onderaan de parkeeraanbieders met de hoogste prijzen. De aanbieders die bovenaan staan zijn budget aanbieders waarbij u een eenvoudige service kunt verwachten. De aanbieders met een hogere prijs hebben vaak meer faciliteiten en kunnen u uitstekend van dienst zijn, ook in het hoogseizoen.

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.