Mijn vlucht heeft vertraging of ik neem een eerdere vlucht. Wat moet ik doen?

Wanneer uw vlucht op de terugweg een aantal uren vertraging heeft, bent u wellicht niet in staat om uw auto op de afgesproken tijd op te halen. Dit is geen probleem, hieraan zijn geen kosten verbonden als u voor twaalf uur 's nachts aankomt. Geef dit zo spoedig mogelijk telefonisch door aan de parkeeraanbieder. Die rekent namelijk op uw komst en kan zijn tijden hierop aanpassen. Het telefoonnummer van de parkeeraanbieder vindt u op uw reserveringsbevestiging.

Komt u enkele dagen later uw auto ophalen? Ook nu dient u de parkeeraanbieder hiervan op de hoogte te stellen. U betaalt bij voor het aantal dagen dat uw auto langer geparkeerd staat.

Komt u eerder terug dan gepland?

Uw vakantie, wereld- of zakenreis kan ook anders lopen dan gepland, waardoor u besluit een vlucht of aantal vluchten eerder te nemen naar de luchthaven. Bij zowel het shuttle- en valetparkeren, dient u telefonisch de parkeeraanbieder hiervan op de hoogte te stellen. Met de parkeeraanbieder kunt u nieuwe afspraken maken over het tijdstip dat u uw auto komt ophalen. Het telefoonnummer van de parkeeraanbieder vindt u in uw reserveringsbevestiging.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.