Hoe vroeg moet ik op een parkeerterrein aanwezig zijn? Van A tot B(oarding)!

Om je reis vanaf de verschillende vliegvelden ontspannen te beginnen zonder enige vorm van parkeerstress, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Deze factoren bepalen uiteindelijk hoe laat je het beste op een gereserveerd parkeerterrein aanwezig kunt zijn, zonder dat je een vlucht dreigt te gaan missen. Daarom hebben wij alle aandachtspunten eens op een rijtje gezet: heeft u overal rekening mee gehouden?

 

Advies luchthavens

‘Hoe vroeg moet ik op een parkeerterrein aanwezig zijn?’ Om hier een antwoord of duidelijke indicatie op te kunnen geven, is het goed om te kijken naar de eindtijd. Zo adviseren alle luchthavens hun reizigers voor Europese vluchten ruim 2 uur van te voren aanwezig te zijn, voor intercontinentale vluchten is dit zelfs 3 uur. Als de officiële vluchttijden van uw vliegtuigmaatschappij bekend zijn, rekent u vanaf uw het tijdstip van vertrek 2 of 3 uur terug. Zo weet u exact hoe laat u normaal gesproken wordt verwacht op bijvoorbeeld Eindhoven Airport, vertragingen daargelaten.

 

In deze 2 á 3 uur heeft u doorgaans voldoende tijd voor zaken als het vinden van de juiste vertrekhal, het afgeven van uw bagage, inchecken, het vinden van de juiste gate en het boarden van het vliegtuig. Van tevoren online inchecken zorgt ervoor dat u meer tijd hebt voor andere zaken op de luchthaven. Check voor vertrek van huis of u rekening dient te houden met eventuele vertragingen. Zo voorkomt u als reiziger onnodig lange wachttijden.

 

Parkeren bij luchthavens

Wanneer u eenmaal weet hoe laat u uiterlijk op de luchthaven wilt zijn, is het raadzaam om te berekenen hoe lang het duurt voordat u bij de terminal van het vliegveld staat, vanaf uw gereserveerde parkeerplek. Hier op Parkos kunt u voor alle parkeerterreinen vinden hoe lang de transfer naar de luchthaven op zijn hoogst duurt. Bij Schiphol is dit meestal maximaal 10 minuten, bij Düsseldorf Airport is dit zelfs meestal binnen 5 minuten. Feitelijk gezien is dit ook zo, maar houdt in de praktijk rekening met o.a. verkeerslichten en extra drukte op de weg, zeker rondom de toegangswegen van en naar drukbezochte luchthavens zoals Schiphol Airport. Houd om deze reden, altijd een ruime marge van 15 minuten aan.

 

Voor alle parkeeraanbieders (en ook voor P3 op Schiphol) geldt dat u rekening dient te houden met vertrektijden van shuttlebussen, waarbij u soms moet wachten op een transfer naar de vertrekhal. Houd hierbij altijd een veilige marge aan van circa 10 minuten. Vanaf het moment dat u aankomt bij uw gereserveerde parkeerplek, bent u nog eens 15 minuten kwijt met allerhande zaken als het vinden van een vrije parkeerplek (zeker bij topdrukte in een parkeergarage), met het uitpakken van uw bagage en de afhandeling van uw reservering.

 

Advies

Al met al adviseren wij reizigers om rekeningen te houden met 35 tot 45 minuten, vanaf het moment dat u aankomt op het parkeerterrein tot aan de vertrekhal van Schiphol. Een snelle optelsom leert dan dat reizigers het beste 2 uur en 45 minuten, voordat hun vlucht vertrekt, op het parkeerterrein aanwezig kunnen zijn of 3 uur en 45 minuten, wanneer een intercontinentale vlucht heeft.

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.