Hoe vind ik mijn geparkeerde auto terug?

Auto kwijt, wat nu?

Iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat je niet helemaal meer zeker weet waar de auto geparkeerd stond. Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarbij je zorgeloos je auto wil parkeren. Even snel langs de supermarkt, een middagje winkelen in je favoriete stad of genieten van een welverdiende vliegvakantie.

 

Wie minder gevoel voor richting heeft, snel de weg kwijt is of simpelweg gewoon in gedachten is, kan zomaar eens gedesoriënteerd rondlopen over een parkeerterrein. Wanneer je ook geen held bent in kaartlezen wordt het wel een heel lastig verhaal. Op internet zijn allerlei verhalen te vinden van mensen die hun auto ergens geparkeerd hebben, maar die dus niet weer konden vinden. Uit een onderzoek van de Anwb is gebleken dat 6 op 10 Nederlanders wel eens vergeet waar hun auto geparkeerd staat. De voornaamste reden voor het kwijtraken van de auto is omdat men vaak met andere dingen bezig is tijdens het parkeren. Een ander gegeven feit is dat 40% van de automobilisten ook nog eens langer dan 5 minuten aan het zoeken naar hun voertuig.

 

De parkeerterreinen rondom de vliegvelden zijn vaak immens groot. Sommige parkeerterreinen hebben soms wel meer dan 1000 plekken. Dus hoe kan ik mijn auto in vredesnaam terugvinden op zo’n groot terrein? Hieronder volgen een aantal tips om de parkeerplek van jouw voertuig te onthouden:

  • Automobilisten proberen zich vaak de parkeerplaats te herinneren door herkenningspunten te onthouden.
  • Foto’s maken van de locatie.
  • Altijd hetzelfde plekje proberen te bemachtigen.
  • Koop een auto met een opvallende kleur. (Niet iedereen, want dat zorgt ook weer voor verwarring).

Is dit niks voor jou? Niet getreurd! Er zijn een aantal apps om je auto op een gemakkelijke manier terug te vinden. In het vervolg van deze blog worden een aantal apps uitgelegd om je geparkeerde auto terug te vinden.

 

Google Maps

Google Maps is één van de apps om je locatie aan te geven. Hoe werkt het? Open Google Maps. Vervolgens druk je op de blauw stip van je huidige locatie. In het menu wat daarna in beeld verschijnt, selecteer je de ‘Je parkeerplaats opslaan’-optie. Daarna wordt er op de kaart automatisch een label geplaatst met de parkeerlocatie van jouw auto.

 

Stel nou dat je auto geparkeerd staat in een van parkeergarages die je via Parkos gereserveerd hebt of op een parkeerterrein met meerdere parkeerlagen, dan loop je nog steeds het risico om te verdwalen. Ook hier is een handige oplossing voor. Je kunt bij je parkeerplek een label instellen met wat extra aantekeningen, zoals ‘derde verdieping’ of ‘rij C’. Ben je nog steeds niet overtuigd van jezelf om de auto terug te vinden, dan kun je aan die labels ook nog een reminder of afbeeldingen koppelen. Met een foto van de parkeerlocatie is de auto nog makkelijker terug te vinden.

 

Apple Kaarten

Apple Kaarten is een andere app om je parkeerlocatie te lokaliseren. Als blijkt dat de straatnaam niet overeenkomt met jouw navigatie app/systeem, dan is het toch wel fijn dat je Apple apparaat onthoudt waar je geparkeerd staat. De Kaarten-app is Apples variant van Google Maps. Kaarten onthoudt automatisch de parkeerlocatie van je voertuig. Hiervoor moet je wel in het bezit zijn van een voertuig met ingebouwde bluetooth- of CarPlay functie om je iPhone te kunnen koppelen.

 

Op de plek waar de bluetooth-verbinding verbroken wordt met de auto, verschijnt na het uitstappen een label met geparkeerde auto in de Kaarten-app. Bij terugkomst van de reis is het gemakkelijk om de auto terug te vinden. Door het zoekveld omhoog te slepen komt de optie ‘Geparkeerde auto’ tevoorschijn. Nadat je de optie ‘Geparkeerde auto’ aangeklikt hebt, druk je vervolgens op ‘Route’ om een voetgangersroute naar je voertuig te berekenen. Tegenwoordig kun je ook de behulpzame spraakassistent Siri vragen waar je auto geparkeerd staat. Ook bij Apple Kaarten is het mogelijk om een foto of notitie van de parkeerlocatie toe te voegen.

 

WhatsApp

Het meest gebruikte sociale medium van Nederland is WhatsApp. Wist je dat ruim 11 miljoen Nederlanders deze app dagelijks gebruiken? Via WhatsApp is het dus ook mogelijk om uw locatie te delen of op te slaan. De ‘Deel locatie’ functie kun je gebruiken om de parkeerlocatie met medereizigers of jezelf te delen.

  • Apple: Klik op het + teken links naast je tekstveld en kies ‘Deel locatie’.
  • Android: Klik op de paperclip, daarna op locatie en vervolgens ‘Deel live locatie’

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.