Pexels

Help, mijn vlucht is geannuleerd!

Bijna iedere reiziger maakt het wel een keer mee, Je vlucht loopt veel vertraging op of wordt zelfs geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. Maar om welke redenen wordt een vlucht eigenlijk geannuleerd en wat gebeurt er bijvoorbeeld met de parkeerplek die je hebt gereserveerd? In dit artikel leest u tips over wat u kunt doen wanneer uw vlucht is geannuleerd.

Waarom worden vluchten geannuleerd?

cc freeimages

Vluchten worden geannuleerd om verschillende redenen. De meest voorkomende reden om een vlucht te annuleren komt door vertraging op voorafgaande vluchten. In veel gevallen is het goedkoper om één of meerdere vluchten te annuleren om zo verdere vertraging van andere vluchten te voorkomen. Door deze wijziging kunnen andere vluchten gewoon volgens schema vertrekken. Op de helft van alle geannuleerde vluchten is deze reden van toepassing.

30% van alle geannuleerde vluchten wordt veroorzaakt door technische mankementen aan het vliegtuig. Het is niet veilig om met het vliegtuig te vliegen en er kan niet tijdig gezorgd worden voor een vervangend toestel. Om geen risico’s te nemen wordt de vlucht geannuleerd.

Een klein deel van alle vluchten wordt geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden. Onder deze omstandigheden verstaat men bijvoorbeeld: -Stakingen -Het weer -Oorlog en politieke instabiliteit -Sabotage -Terrorisme

Wat moet ik doen als mijn vlucht is geannuleerd?

cc freeimages

Zodra je hoort dat je vlucht is geannuleerd, is het belangrijk om contact op te nemen met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je meer vertellen over de reden van annulering en welke stappen je zelf kunt nemen. Afhankelijk van de reden van de annulering is het in bepaalde gevallen mogelijk om een restitutie of een vervangende vlucht op een later tijdstip te krijgen.

Wanneer een vlucht wordt geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden is dit erg vervelend. Bij deze reden is het vaak niet mogelijk om geld terug te krijgen. Wanneer je al op reis bent en je terugvlucht wordt geannuleerd dan kun je de extra reis- en verblijfskosten vaak terugvragen via je verzekeringsmaatschappij. Wilt u meer weten over uw rechten wanneer uw vlucht vertraagd is? Lees dan ook onze blog: Uw rechten bij vluchtvertraging!

Wat moet ik doen als ik een parkeerplek heb gereserveerd?

cc freeimages

Wanneer je vlucht is geannuleerd en er geen vervangende vlucht is geregeld, is het aannemelijk dat je de parkeerplek ook wilt annuleren. Neem direct contact op met de parking of reisorganisatie waarbij je de parking hebt gereserveerd wanneer je vlucht meer dan 24 uur van te voren is geannuleerd. Bij veel parkings is de parkeerplek tot 24 uur voor vertrek kosteloos te annuleren.

Wanneer je minder dan 24 uur van te voren weet dat de vlucht is geannuleerd is het ook belangrijk om contact op te nemen met de parking of reisorganisatie. Er kan dan aan het personeel van de parking worden doorgegeven dat ze je niet meer hoeven te verwachten. In sommige gevallen kunnen de reisorganisatie of parking kijken of ze de parkeerplek alsnog kosteloos kunnen annuleren. Mochten zij niets voor je kunnen regelen, dan is het verstandig om contact op te nemen met je annuleringsverzekering. In een aantal gevallen is het mogelijk om via je annuleringsverzekering de gemaakte reserveringskosten terug te krijgen.

Indien je terugvlucht wordt geannuleerd wanneer je op reis bent, is het altijd belangrijk om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Wanneer de vlucht is geannuleerd met een geldige reden, zijn de extra parkeerkosten die je vanwege de latere terugkomst moet maken vaak verzekerd.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Heb jij wel eens vertraging gehad en zo ja, waarom?

0 meest gelezen artikelen
Help